طالبان با یورش به خانه یک استاد دانشگاه، همسر و فرزندش را شکنجه کردند!
24 بهمن 1400 ساعت 17:17
گروه بینالملل: قبل از ظهر روز شنبه، ۲۳ بهمن، تروریستهای طالبان به خانه کامبخش نیکویی، شاعر، نویسنده و استاد دانشگاه در کابل حمله کردند، دختر و همسرش را مورد ضرب و شتم قرار دادند و وسایل کاری این استاد دانشگاه را با خود بردند.
به نوشته ایندیپندنت، کامبخش نیکویی، خبر ضرب و شتم دختر و همسرش را در صفحه فیسبوکش نوشت: «حادثه غمانگیز و جانکاهی را تجربه کردم؛ گروهی با کلاشینکف و کارتهای شناسایی طالبان به بهانه بررسی خانه وارد آپارتمان شدند، همسر و دخترم را شدیدا مورد ضرب و شتم قرار دادند. همسرم از ناحیه سر بهشدت مجروح شده است. وضعیت روحی و روانی من و خانوادهام در بدترین حالت قرار دارد.» نیکویی، از ضرب و شتم خانوادهاش، غارت اموال خانهاش و از نبود امنیت جانی و مالی مردم تحت حاکمیت طالبان انتقاد کرد. او افزود: «نظمی وجود ندارد، هیچکس پاسخی نمیدهد، انگار در بیابانی هستیم که میان گرگهای درنده گیر افتادهایم، هرگاه که خواستند میدرند، میبرند و حذف میکنند.» این شاعر و استاد دانشگاه که هنگام یورش طالبان به خانهاش، در دانشگاه مشغول تدریس بوده است دلیل این حمله را نمیداند.
نیکویی در یادداشتی که منتشر کرد، افزود: «من و همسرم جز آگاهی دادن به نسل جدید افغانستان برای گذار به جامعه دانشپرور کار دیگری نداریم. معلم بودیم، آموزگار برای افغانستان، عاری از هر گونه خشونت، توحش و تبعیض و بیعدالتی و نابرابری، اما آنها چنین کردند. ما برای پایداری، ثبات و استمرار نظم عدالتمحور و انسانی کار میکردیم و به هیچ گروه بیفضیلت و تروریستی که از خون مردم سفره خود را میگستراند، وابسته نبودیم، اما با سرنوشت ما چنین کردند.» یورش مسلحانه به خانه کامبخش نیکویی و شکنجه اعضای خانوادهاش، باعث واکنش گسترده در فضای مجازی در افغانستان شده است. فیاض احمد، یکی از کاربران فیسبوک در این مورد نوشت: «من با شناختی که از کامبخش در دروان دانشجویی دارم، او از بیطرفترین انسانها است. متاسفانه طالبان به حریم خصوصی این استاد دانشگاه حمله کرده و باعث آزار و اذیت خانواده او شده است.» سلیم جویا، ساکن کابل، وضعیت زندگی مردم را تحت حاکمت طالبان نگرانکننده خواند و از رفتار طالبان درخصوص خانواده کامبخش نیکویی انتقاد کرد. جویا گفت: «وضعیت بدتر از این نمیشود که زن و فرزندانت در نظامی که مدعی اسلام است، در وحشت و ناامنی باشند. رفتار طالبان بدتر از گذشته است و حالا هر چه دلشان خواست انجام میدهند.»
این رویداد در حالی اتفاق افتاد که روز شنبه، رینا امیری، فرستاده ویژه آمریکا برای زنان و حقوق بشر افغانستان، از ربوده شدن ۴۰ نفر شامل ۲۹ زن از یک خانه در شهر کابل به وسیله طالبان خبر داد. منابع ایندیپندنت فارسی تایید کردند که زنان بازداشت شده از شرکتکنندگان اعتراضات اخیر بودند. رینا امیری، فرستاده ویژه آمریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان، روز شنبه ۲۳ بهمن، در توییتی از بازداشت شدن ۴۰ نفر، از جمله ۲۹ زن، به دست طالبان در کابل خبر داد. رینا امیری نوشت: «طالبان دیروز به یک خانه یورش بردند و ۴۰ نفر، از جمله ۲۹ زن و خانوادههایشان را بازداشت کردند.» رینا امیری در این توییت از آزادی زنان معترضی که از چند هفته پیش در بازداشت طالبان بودند ابراز خوشحالی کرد، اما افزود که بازداشت شدن گروه جدیدی از زنان همراه با خانوادههایشان باعث نگرانی است. فرستاده ویژه آمریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان همچنین از نامعلوم ماندن سرنوشت عالیه عزیزی، افسر نظامی دولت سابق افغانستان که از ماه اکتبر تا کنون ناپدید شده است، اظهار نگرانی کرد. رینا امیری تاکید کرد که بازداشتهای غیرقانونی طالبان باید متوقف شود.
در همین حال، منابع مطلع در میان زنان معترض در کابل، در صحبت با ایندیپندنت فارسی تایید کردند که پروانه ابراهیم خیل، تمنا زریاب پریانی با سه خواهرش، مرسل عیار، و زهرا محمدی، از زنان معترضی که طالبان در سه هفته اخیر از خانهها و محل کارشان در کابل ربوده بود، آزاد شدند.
این منبع افزود: «بهجز عالیه عزیزی که هنوز مشخص نیست در کجا نگهداری میشود، همه زنان معترض که در بازداشت طالبان بودند، بر اثر فشار سازمانها و کشورهای متعدد، آزاد شدند.»
کد مطلب: 321176