کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

​​​​​​​گزارشی از تجاوز روسیه به کشور همسایه‌اش، اوکراین

محکومیت گسترده تجاوز نظامی روس‌ها به اوکراین

3 اسفند 1400 ساعت 17:37

گروه بین‌الملل: بالاخره پس از هفته‌ها کشمکش، ولادیمیر پوتین شامگاه دوشنبه ۲۱ فوریه، ۲ اسفند گام اول برای آغاز جنگ را برداشت و با امضای یک فرمان دولتی استقلال جمهوری خلق لوهانسک و جمهوری خلق دونتسک را به رسمیت شناخت! ساعتی بعد تانک‌ها و نظامیان روسیه وارد این دو جمهوری خودخوانده در شرق اوکراین شدند. شورای امنیت سازمان ملل بلافاصله برای بررسی این تحولات جلسه تشکیل داد. بایدن با امضای یک فرمان دو جمهوری خودخوانده شرق اوکراین را تحریم کرد. بریتانیا و دیگر کشورهای غربی هم گفته‌اند تحریم‌ها علیه روسیه را اعلام خواهند کرد.


در پی افزایش تنش‌ها و به‌رسمیت شناخته‌شدن استقلال دو منطقه جدایی‌طلب دونتسک و لوگانسک در شرق اوکراین توسط روسیه، شورای امنیت سازمان ملل‌ متحد بنا به‌ درخواست اوکراین، اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا و مکزیک، بامداد سه‌شنبه 22 فوریه، درباره بحران شرق اروپا نشست فوق‌العاده برگزار کردند. رزمری دی‌کارلو، نماینده دبیرکل سازمان ملل نیز در اظهاراتی نسبت به خطر شکل‌گیری «یک درگیری فراگیر» هشدار داد و خواستار درپیش‌گرفتن اقداماتی جهت جلوگیری از آن شد. دی‌کارلو استقرار نیروهای روسیه در شرق اوکراین را مایه تأسف دانست و بر پایبندی سازمان ملل به حاکمیت اوکراین بر خاک این کشور تاکید کرد. او همچنین افزود، سازمان امنیت و همکاری هزاران مورد «نقض‌» را در شرق اوکراین رصد کرده است.
«ادعای پوچ»
ولادیمر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه پیشتر ادعا کرده بود که مأموریت نیروهای این کشور در نزدیکی مرز اوکراین «حفظ صلح» است.
ليندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز به نوبه خود، به این ادعای پوتین واکنش نشان داد و آن را «تنها یک ادعای پوچ» خواند و گفت، «می‌دانیم آن‌ها برای چه آن‌جا هستند.» نیکولا دوریور، نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز تصمیم روسیه در به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوگانسک را تهدیدی علیه اوکراین دانست. دوریور در ادامه از مسکو خواست تا از تصمیم خود در این زمینه عقب‌نشینی کرده و تأکید کرد، فرانسه به تلاش‌های خود برای حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد. باربارا وارد، نماینده دائم بریتانیا در شورای امنیت نیز خبر داد که این کشور در تدارک اعمال بسته‌ای بزرگ از تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه است. به گفته وارد، تهاجم روسیه به اوکراین احتمالاً منجر به هرج و مرج و ویرانی خواهد شد.
کاهش تنش‌ها
نماینده هند در شورای امنیت، اولویت را کاهش تنش و تضمین صلح در اوکراین و منطقه دانست. نماینده برزیل نیز در اظهار نظری مشابه گفت: «خواهان کاهش تنش‌ها و حمایت از تلاش‌های دیپلماتیک برای حل بحران اوکراین هستیم.» جانگ جونگ، سفیر دائم چین در سازمان ملل نیز همگی طرف‌های ذی‌نفع را به خویشتن‌داری و پرهیز از هر عملی که منجر به افزایش تنش‌ها شود، دعوت کرد.

مهمتر از تهدیدهای غرب
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل نیز، با انتقاد از سیاست آمریکا و کشورهای غربی در قبال پرونده اوکراین، این کشورها را به ایفای نقش منفی در اوکراین متهم کرد. او در ادامه کی‌یف را نیز به نقض توافق «مینسک» متهم کرد. توافقی که از سال 2015 منجر به ایجاد آتش‌بس در شرق اوکراین شده بود. نبنزیا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل، به خروج حدود 20 هزار شهروند از دو منطقه دونتسک و لوگانسک بر اثر افزایش فشارها و حملات ارتش اوکراین اشاره کرد و «محافظت از غیرنظامیان» را امری «مهمتر از تهدیدهای غرب» برای مسکو دانست.
نماینده روسیه در سازمان ملل با اشاره به اقدام مسکو در به‌رسمیت شناختن دو جمهوری دونتسک و لوگانسک نیز گفت، این دو منطقه استقلال خود را از سال 2015 اعلام کرده بودند اما مسکو تا به امروز آن را به رسمیت نمیشناخت. نبنزیا در عین حال تأکید کرد که با وجود افزایش تنش‌ها در مرحله فعلی، مسکو آماده پذیرش راه‌حل دیپلماتیک است.
تهدیدی برای صلح جهانی
سرگئی کیسلیتسیا، نماینده اوکراین در سازمان ملل با اشاره به این‌که کشورش در دام اقدامات تحریک‌آمیز روسیه نخواهد افتاد، از مسکو خواست تا از تصمیم خود مبنی بر به‌رسمیت شناختن این مناطق جدایی‌طلب عقب‌نشینی کرده و این اقدام روسیه را تهدیدی برای صلح جهانی دانست. او در عین حال تأکید کرد که کی‌یف آماده مذاکره در این زمینه و برخورد دیپلماتیک با این بحران است.
چالشی دربرابر تهدیدهای غرب
شایان ذکر است که پوتین چند ساعت پیش دستور ورود نیروهای خود به دو منطقه جدایی‌طلب شرق اوکراین را صادر کرده بود. این اقدام مسکو، چالشی دربرابر تهدیدهای غرب مبنی بر اعمال تحریم علیه روسیه محسوب می‌شود. از سوی دیگر این اقدام کرملین می‌تواند آتش درگیری فاجعه‌بار با دولت کی‌یف را شعله‌ور کند. ولادیمر پوتین در دو فرمان رسمی، وزارت دفاع این کشور را مسئول «حفظ صلح» در دو منطقه دونتسک و لوگانسک دانست. این اقدام که نگرانی‌ها از احتمال حمله روسیه به اوکراین را افزایش داده، می‌تواند مقدمه‌ای برای استقرار بخشی از نیروهای روسیه در خاک همسایه غربی خود باشد. با وجود این‌که بسیاری از شهروندان اوکراین آماده دفاع از کشور خود بودند، واکنش‌ آن‌ها نسبت به اقدام مسکو در به‌رسمیت شناختن دو منطقه جدایی‌طلب، توأم با ناباوری بود.

گزارشی از تجاوز روسیه به کشور همسایه‌اش، اوکراین
منبع: ایندیپندنت


کد مطلب: 322745

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/322745/محکومیت-گسترده-تجاوز-نظامی-روس-ها-اوکراین

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir