گروه علمی: تخمه آفتابگردان از نوع مغزهای چربی است که نه فقط به صورت آجیل و تنقلات، بلکه در غذاها و مخصوصا سالادهای گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد. تخمه را به شکل تازه، خشک و بو داده استفاده میکنند که البته نوع بوداده آن با نمک و قدری آبلیمو خیلی خوشمزه است.
برای نگهداری تخمه آفتابگردان میتوانید هم آن را در کابینت و هم در یخچال نگهداری کنید. فقط باید مکان آن باید خشک و خنک باشد. اگر در جای مرطوب نگهداری شود ممکن است تخمهها نم بکشد و تخمهها کپک بزند.
- تخمه آفتابگردان اگر تازه باشد میتوانید تا مدتها آن را نگهداری کنید. ولی در صورتی که تخمه آفتابگردان تازه نباشد و یا با تخمه تازه قاطی شده باشد ممکن است خیلی سریع همه تخمهها را خراب کند.
بعضی از خاصیتهای تخمه آفتابگردان
خواص غذایی تخمه آفتابگردان
- روغن آفتابگردان، ۶۶ درصد چربی غیر اشباع اسیدلینولئیک دارد.- علاوه بر آن، این تخم منبعی غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین E، ویتامین B، ویتامین A و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سلنیوم، کلسیم و روی است.- در ضمن تخمه آفتابگردان کمکالری بوده و کلسترول خون را پایین میآورد.
خواص درمانی تخمه آفتابگردان
- مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتیهای برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
- علاوه بر این، خوردن آن را برای تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه میکنند.
- مهمترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان که از قدیمالایام نیز به آن معروف بوده، تقویت چشم و بینایی انسان است؛ البته نباید در خوردن آن افراط کنید.
- اگر از التهاب مفاصل (آرتریت) در رنج هستید، تخمه آفتابگردان بخورید.
همان گونه که میدانید تخمه آفتابگردان هم با پوست و هم به صورت پوست کنده در مغازهها پیدا میشود. اگر میخواهید این تخمه را بدون پوستش تهیه کنید مواظب باشید که آلوده یا شکسته شده نباشد.