گروه ورزشی: رییس سازمان خصوصی سازی میگوید حتی مالیات غیرقابل بخشش سرخابیها نیز قابل پیگیری است و احتمال بخشش بخشی از آن هم وجود دارد.
رییس سازمان خصوصی سازی در نشستی که امروز در این خصوص برگزار شد درباره بدهی مالیاتی سرخابی ها توضیح داد: از این به بعد با انضباط مالی که بر دو باشگاه حاکم میشود چنین اتفاقاتی را شاهد نخواهیم بود که اظهارنامه داده نشود و مشمول مالیات شوند. جلسه ای را خدمت آقای دکتر خاندوزی با حضور مدیران عامل دو باشگاه در حوزه بدهی های مالیاتی داشتیم و یک جلسه هم با کارشناسان در خدمت دکتر منظور رییس محترم سازمان امور مالیاتی داشتیم و تقریبا بدهی های این دو باشگاه تعیین تکلیف شد.
او ادامه داد: بخشی از بدهی های آنها غیرقابل بخشش تلقی میشود و بخشی از بدهی ها قابل بخشش تلقی میشود که باید از مرجع ذی ربط پیگیری کنند که این اتفاق افتاده و الان چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از هر باشگاه مشمول بخشش میشود؛ این نکته بسیاری مهمی برای کسانی که فردا سهامدار خواهند شد است که از وضعیت بدهی مالیاتی دو باشگاه مطلع خواهند شد. بدهی غیرقابل بخشش دو باشگاه بسیار پایین تر از مبلغ قابل بخشش است.
قربانزاده افزود: همچنین این اتفاق در ماه های آتی رخ میدهد که پیشنهادی در خصوص بخشش مالیاتی که دو باشگاه مشمول شدند داده شود. این امکان وجود دارد که درخواست بخشش این مبلغ را به نهادی که قابلیت صدور دستور بخشش را داشته باشد تقدیم شود اما چیزی که در حال حاضر مشخص است این است که حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از بدهی هر باشگاه مشمول بخشش شده است. وی همچنین در خصوص ارزش گذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال گفت: برای ارزش گذاری سازمان خصوصی سازی قوانین و مقرراتی دارد که باید آنها را رعایت کند. در آیین نامه قیمت گذاری برای شرکت هایی که در سه سال گذشته سودده نیستند باید از روش ارزش روز دارایی ها استفاده میکرد و مجموعه ای از کارشناسان رسمی دادگستری این وظیفه را داشتند که این کار را انجام بدهند و در سه نوبت دیگر هم این ارزش گذاری صورت گرفته بود. این هیئت که از مجرب ترین کارشناسان دادگستری بودند و متخصص ترین افراد حوزه ارزش گذاری شرکت های ورزشی دعوتنامه ای ارسال شده و به روز رسانی شده است. دارایی های قبلی و دارایی های ثابت و املاک و مستغلات و دارایی نامشروط که ارزش نشان این دو باشگاه است به این ترتیب ارزش گذاری شده است.
او در ادامه گفت: بخش عمده تفاوت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بر اساس اسناد و مدارکی که معطوف به درآمدزایی از برند است توسط کارشناسان رسمی دادگستری صورت گرفته است. ما به عنوان سازمان خصوصی سازی موظف هستیم آنچه که کارشناس رسمی دادگستری تایید و مهر و امضا میکند را در هیئت واگذاری مطرح کنیم و من به عنوان دبیر هیئت واگذاری نتیجه عملکرد کارشناسان دادگستری را آنجا مطرح کنم که این امر اتفاق افتاد و در جلسه هیئت واگذاری دو کارشناس رییس هیئت این دو باشگاه حضور داشتند و مبانی ارزش گذاری را آنجا مطرح کردند و به حوزه تفاوت رسیدند و دلیل این تفاوت مطرح شد. کارشناس رسمی دادگستری باشگاه استقلال و کارشناسان رسمی دادگستری باشگاه پرسپولیس هر دو اذعان کردند که مبانی یکسانی برای ارزش گذاری دارایی ها به ویژه دارایی برند این دو باشگاه داشتهاند. پس آنچه که اتفاق افتاده نتیجه عملکرد هیئت کارشناسی و با تصویب هیئت واگذاری است. مبانی ارزش گذاری را ما باید دقت میکردیم یکسان باشد که این کار توسط سازمان خصوصی سازی صورت گرفته و چندین جلسه هم برای پارامتر های ذیل ارزش گذاری نشان دو باشگاه برگزار شده است.
قربانزاده تصریح کرد: برای اولین بار در این کشور ارزش گذاری نشان باشگاه ورزشی اتفاق میافتد و این اولین بار حتما ممکن است ملاحظه ای هم داشته باشد و کارشناسان یا طرفداران یا مسئولان نقد و بررسی داشته باشند و منعکس کرده باشند اما آنچه که کارشناس رسمی دادگستری تایید کرده به تصویب هیئت واگذاری رسیده است اما در افزایش دارایی باشگاه ها بسته نیست و باشگاه ها تلاش کردند تا ترازنامهشان را تغییر بدهند و املاک و مستغلات جدیدی را که مطالبه آن را داشتند به دارایی باشگاه اضافه شود. از جمله ۱۶ هزار متر کمپ مرحوم ناصر حجازی که مطالبه باشگاه استقلال بود و در همین ایام با حمایت و کمک وزیر محترم ورزش و پیگیری مجدانه جناب آقای آجورلو هم تصرف و هم مطالبه مالکیت آن صورت گرفت که اضافه شود؛ در صورت دارایی ها هم به این دارایی اشاره شده است اما به دلیل عدم احراز مالکیت قطعی در ارزش گذاری لحاظ نشده است. پس امکان اضافه شدن دارایی ها وجود دارد و بعد از اتفاق فردا هم هر دارایی نه تنها برای باشگاه استقلال بلکه برای باشگاه پرسپولیس یا شرکت های دیگر که میتواننر نسبت به دارایی هایی که ملاحظه نشده یا احراز مالکیت یا اسناد جدیدی که مصدق اثبات مالکیت هست اقدام کنند و ثابت شود و به دارایی ها اضافه شود.