به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۲/۱۶ ساعت ۱۴:۳۴
کد مطلب : ۳۲۵۰۴۹

ترس پنهان از افسرِ زن کنترل دوپینگ!

ترس پنهان از افسرِ زن کنترل دوپینگ!
گروه ورزشی: در شرایطی که افسر زن روسی تبار کنترل دوپینگ در ایران حاضر شده و در حال نمونه‌گیری از ورزشکاران برتر رشته‌های ورزشی مختلف حاضر در لیست RTP به سر می‌برد، اما این مسئله با حواشی و انتقاد پنهان از سوی برخی ورزشکاران همراه شده است.
 به تازگی اعلام شد ماموران وادا که از روسیه هستند جمعه گذشته به سراغ وزنه‌برداران تیم ملی ایران رفتند تا از آن‌ها تست دوپینگ بگیرند. حضور این مأموران جلوی در خانه برخی از وزنه‌بردار‌ها برایشان بسیار تعجب برانگیز بوده چرا که پیش از این همیشه از آن‌ها خواسته شده بود که به مجموعه آزادی بیایند و تست دوپینگ بدهند و اگر ورزشکار نمی‌توانست به محل نمونه‌گیری برود، ماموران به محل سکونتش مراجعه می‌کردند. اما این بار ماموران وادا به‌طور مستقیم به در خانه وزنه‌برداران رفته‌اند.پس از طرح این مسائل، از سوی ستاد ملی مقابله با دوپینگ (ایران نادو) اعلام شد، افسران کنترل دوپینگ ITA، ماموران وادا نیستند و از طرف فدراسیون‌های جهانی ماموریت دارند و در این خصوص فدراسیون‌های جهانی، طرف حساب ورزشکاران و بر اساس آنچه ایمیل شده موظف به ثبت آدرس هستند.اما حال سوال و نکته قابل تامل اینجاست که چرا برخی ورزشکاران از حضور افسر کنترل دوپینگ آژانس بین‌المللی کنترل دوپینگ (ITA) برآشفته شده‌اند و مسائل مختلفی را در رابطه با حضور این افسر زن روسی تبار که از پنجشنبه هفته گذشته به ایران آمده و قرار است تا پایان هفته جاری از ورزشکاران ایرانی حاضر در لیست RTP نمونه دوپینگ اخذ کند، مطرح می‌کنند؟
به چه علت باید چنین اتفاقی به منزله توطئه علیه ورزشکاران یک رشته خاص و بودار تلقی شود و موجباتی را فراهم کند که نسبت به این اتفاق خوشبین نباشند؟مسئله بسیار مهم اینکه به گفته قائم مقام دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو)، حضور افسر کنترل دوپینگ آژانس بین‌المللی کنترل دوپینگ (ITA) در ایران با حضور در مسابقات تکواندو به منظور گرفتن تست از ورزشکاران الیت این رشته ورزشی آغاز شده و قرار است تا پایان هفته جاری از ورزشکاران نمونه رشته‌هایی نظیر دوچرخه سواری، شنا، تکواندو، وزنه برداری و... که در لیست RTP قرار دارند، نمونه دوپینگ گرفته شود.
اما چه ورزشکارانی در لیست RTP قرار دارند؟ یکی از اختیارات سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که به ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) نیز تفویض شده این است که ورزشکار را در هر سطحی و حتی اگر دوره محرومیت و مصدومیت دارد مورد تست قرار دهند و به تبعیت از کدی که در وادا تعریف شده و قانون استاندارد است، ورزشکاران از فدراسیون‌های مختلف که عمدتا فدراسیون‌های المپیکی هستند و اسامی آن‌ها به وادا اعلام شده است، وارد لیست RTP می‌شوند.نکته بسیار مهم این که ورزشکاری که نامش در لیست RTP قرار دارد، اگر تعداد سه مرتبه در این حوزه دچار تخلف شود عملا محروم می‌شود؛ یعنی اگر ورزشکار به تعداد دو نوبت آدرس‌ها را پر نکرده باشد و از سوی ستاد مبارزه با دوپینگ به وی ایمیل ارسال و اعلام شده و یک نوبت هم افسر ستاد برای تست مراجعه کرده باشد و در نهایت ورزشکار پیدا نشود، این سه نوبت برابر محرومیت است.
دیگر موضوع بسیار مهمی که از سوی قائم مقام دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) به آن اشاره شده اینکه مسائل مطرح شده از جمله ارائه آدرس از سوی فدراسیون ملی به آژانس بین‌المللی کنترل دوپینگ (ITA) منتفی و کاملا اشتباه است و فدراسیون ملی هیچ گونه نقشی در این رابطه ندارد و زمانی که ورزشکار نخواهد قبول مسئولیت کند مسائل این چنینی را مطرح می‌کند! چراکه این فرایند کاملا شخصی و طرف حساب ورزشکار فدراسیون جهانی و ملاک انتخاب، نخبه و سرشناس بودن ورزشکاران است تا ورزشکاران عنوان دار از این طریق بیشتر زیر ذره بین قرار گیرند و هر زمان که فدراسیون جهانی بخواهد از آن‌ها تست دوپینگ بگیرد.بنابراین تصور به وجود آمده در رابطه با اینکه افسر کنترل دوپینگ آژانس بین‌المللی کنترل دوپینگ (ITA) صرفا به منزل برخی ورزشکاران یک رشته خاص رفته صحت ندارد و این مسئله در مورد سایر ورزشکاران حاضر در لیست RTP نیز صدق می‌کند.مسئله قابل تامل دیگر اینکه به چه دلیل یک ورزشکار باید از انجام تست فراری و نسبت به آن معترض باشد؟ آیا قرار داشتن در یک دوره زمانی خاص می‌تواند مجوزی برای انجام دوپینگ تلقی شود و به ورزشکار این مجوز را بدهد که دوپینگ کند و از وی نمونه کنترل دوپینگ اخذ نشود؟
به طور حتم یک ورزشکار در سطحی همانند المپیک، مسابقات آسیایی و... جزو ورزشکاران نخبه یک کشور به شمار می‌رود و از سوی فدراسیون‌های جهانی و سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) زیر ذره بین قرار دارد و در هیچ برهه زمانی مجاز به استفاده از مواد و روش‌های ممنوعه نیست و باید نسبت به رفتار و عملکرد خود پاسخگو باشد.

 
برچسب ها: دوپینگ
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها