چشم سهامداران به دو مذاکره مهم
20 اسفند 1400 ساعت 14:01
گروه اقتصادی: هفته آینده احتمالا آخرین هفته معاملاتی سهامداران در سال جاری باشد. بورس یک سال پر اُفت و خیر دیگر را پشت سر گذاشت و حالا به ایستگاه پایانی رسیده است. بورس در هفته آینده چگونه خواهد بود؟ حسن حسین نیا کارشناس بازار سرمایه پاسخ می دهد.
حسن حسین نیا کارشناس بازار سرمایه | بازار سرمایه در آخرین هفته کاری سال ۱۴۰۰ متاثر از اخبار سیاسی مهم کار خود را شروع خواهد کرد، مذاکرات برجامی و ابهاماتی که هنوز برطرف نشده اند در کنار مذاکرات بین طرفین تنش موجود در شرق اروپا برای رسیدن به صلح کاملا میتواند روند معاملات سهام را تغییر دهد
با توجه به کند شدن پیشروی نیروهای روسی در خاک اکراین و تحریمهای سنگین وضع شده بر علیه آن، احتمال عقب نشینی از مواضع اولیه و تداوم مذاکرات صلح باعث افت قابل توجه نرخهای جهانی از سقفهای روزهای اخیر خود شد که البته این مساله شکنندگی خود را حفظ کرده و هر اتفاق جدید اعم از تداوم تنش یا رفتارهای انتقام جویانه روسیه با به چالش کشیدن و قطع صادرات انرژی به اروپا، قبل از آنکه کشورهای قاره سبز بتوانند جایگزین مناسب برای تامین آن پیدا کنند میتواند سطوح قیمتی بسیار فراتر را در بازارهای جهانی رقم بزند
در مورد برجام نیز توافق و عدم نیل به توافق میتواند شرکتهای دلاری و ریالی را دستخوش روند جدید کند.
برآیند آنچه گفته شد دوخته شدن چشم بازارهای جهانی به دو مذاکره مهم موجود هست و البته با توجه به رشد ارزش معاملات خرد در هفته گذشته و تقویت نسبی تقاضا و افزایش قیمت محصولات شرکتهای تولیدی و تغییر نحوه پرداخت یارانه ارزی شرایط مناسبی را برای بازار سرمایه فراهم کرده است.انتظار میرود صنعت خودرو، غذاییها و همچنین قسمتی از زراعتیها بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
همچنین پالایشگاهیها با توجه به رشد نرخ جهانی نفت همچنان در کانون توجهات خواهند بود، ولی با عنایت به سطوح مقاومتی پیش رو میتوان انتظار معاملات نوسانی را داشت.در گروه معادن و فلزات اساسی بزرگترین چالش و ابهام برای سرمایه گذاران همچنان ریسکهای مربوط به نرخ انرژی، مالیات و محدودیتهای صادراتی و نرخ بهره مالکانه پا برجاست، چنانکه با وجود سوپرسایکل موجود در جهان، عملا این گروهها در داخل کشور نتوانستند توجه سرمایه گذاران با ریسک پذیری کم را به خود جلب کنند.
شرایط در سطح جهانی برای صنایع بازار سرمایه ایران که عمدتا دلاری و صادرات محور هستند ایده آل به نظر میرسد، ولی ضروریست که مسئولین کشور با تسهیل فرآیند تولید و صادرات و اعمال سیاستهای تشویقی، شرایط را برای استفاده مطلوب فراهم نمایند، چرا که سیکلها و رشدهای شارپ با شیب کنونی قیمتی در جهان همواره اسپایک بوده و هرگونه تعلل میتواند فرصتهای موجود را به نفع رقبای شرکتهای ایرانی تغییر دهد.
کد مطلب: 325812