به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۸:۰۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۲/۲۴ ساعت ۱۲:۴۹
کد مطلب : ۳۲۶۶۰۳

۵ نکته‌ای که هنوز باید حواسمان به آن‌ها باشد

۵ نکته‌ای که هنوز باید حواسمان به آن‌ها باشد
گره علمی: در برخی کشور‌ها محدودیت‌های کرونا که تقریبا دو سال بر زندگی ما تاثیر گذاشتند برداشته شده‌اند. ما اکنون از زندگی در زیر سایه کرونا به همزیستی با آن رسیده‌ایم. با این حال این همه‌گیری جهانی هنوز پایان نیافته و کرونا تا مدت‌ها خواهد بود. از این رو بعضی از دانشمندان عقیده دارند خیلی زود شرایط را بر خود آسان گرفته‌ایم. با این اوصاف، در ماه‌ها و سال‌های آینده حواسمان باید به چه نکاتی باشد؟
 
سویه‌های جدید
مسئله چیست؟ تابحال شاهد پیدایش سویه‌های آلفا، بتا، دلتا و اومیکرون بوده‌ایم که باعث همه‌گیری‌های گسترده شدند و می‌دانیم که ویروس کرونا در آینده هم جهش و سویه‌های جدیدتر خواهد داشت.

چرا مهم است؟ سویه‌های جدید لزوما مشکل‌ساز نیستند و از ظهور سویه‌های جدید نباید نگران شویم. باید به یاد داشته باشیم سیستم ایمنی ما یک سد محکم در مقابل عوامل بیماری‌زا از جمله سویه‌های جدید کروناست.
واکسن‌هایی که برای مقابله با ویروس اولیه ساخته شدند، هنوز در برابر سویه جدید، اومیکرون، موثرند و باعث نجات جان‌ها می‌شوند. با این حال این احتمال هست که سویه‌های جدید مسری‌تر یا خطرناک‌تر شوند و حتی ایمنی، چه به دلیل ابتلا چه بر اثر واکسن، مانع آن نشود.

چه کاری از دستمان بر می‌آید؟ دو رویکرد وجود دارد: یا امکان جهش را به حداقل برسانیم یا هنگام ظهور سویه جدید واکنش نشان دهیم. هر بار که ویروس تکثیر می‌شود، خطر جهش وجود دارد. به همین دلیل تنها راه برای کاهش این خطر، کم کردن ابتلا در سطح جهانی است. فعلا به نظر می‌رسد تمرکز بر رویکرد دوم است، زیرنظرگرفتن جهش‌های کرونا و واکنش به آن مثلا با به‌روز کردن واکسن‌ها.

کاهش ایمنی
مسئله چیست؟ دیگر روشن شده که ایمنی، حتی پس از سه نوبت واکسن یا ابتلا به بیماری، افت می‌کند و می‌توان باز هم به کرونا مبتلا شد. مصونیت از ابتلا بسرعت از دست می‌رود، اما مصونیت از بیماری شدید دوام بیشتری دارد.

اهمیت آن چیست؟ مصونیت به کرونا تنها دلیلی است که محدودیت‌های همه‌گیری برداشته شدند. دو سال پیش سیستم ایمنی ما کورکورانه با ویروس کرونا مواجه می‌شد، اما اکنون با واکسیناسیون، برای مقابله با آن آموزش دیده است. همین ایمنی است که باعث شده کرونا کمتر باعث مرگ شود. اما اگر ایمنی خیلی افت کند ممکن است موج‌های جدید همه‌گیری ظاهر شوند و بیمارستان‌ها زیر فشار قرار بگیرند. این احتمال هست که یک دوره به اصطلاح "ماه عسل" را بگذرانیم، وقتی به نظر می‌رسد کرونا در حال عقب‌نشینی است، اما با افت ایمنی ناگهان با قدرت برگردد.

چه کاری از دستمان برمی آید؟ میزان مصونیت به کرونا را باید دائم زیرنظر داشته باشیم. در واقع همین است که تعیین می‌کند چه کسانی باید چند بار یادآور بزنند. در بریتانیا برنامه‌ای برای تزریق یادآور کرونا به افراد بالای ۷۵ سال و گروه‌های اسیب‌پذیر در بهار در دست تدوین است. در زمستان آینده تزریق یادآور گسترده‌تر هم خواهد بود. برای ساخت و تولید واکسن‌های جدید که مصونیت طولانی‌تری ایجاد کنند تلاش‌ها در جریان است.
برچسب ها: ویروس کرونا
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها