احتمال کمبود گندم و ذرت قوت گرفت
تجارت نیوز , 24 اسفند 1400 ساعت 17:42
گروه اقتصادی: بحران غذا در جهان فراگیر شد. در بازار ایران نیز احتمال کمبود گندم و ذرت قوت گرفت. فعالان بخش خصوصی ایران هشدار را میدهند که تا سه ماه آینده برای واردات غلات به ایران باید برنامهریزی جدی صورت بگیرد.گرچه دولت ایران همچنان به ذخیرهسازی کالاهای اساسی تاکید دارد، اما پیشبینی فائو این است که قیمت مواد غذایی ۲۲ درصد افزایش یابد. آسوشیتدپرس نیز از رکوردشکنی قیمت مواد غذایی طی ماه اخیر خبر داد. آیا ایران به منابعی دسترسی دارد که از آسیبهای بحران غذا در جهان مصون بماند؟فعالان بخش خصوصی در ایران معتقدند ;I با تداوم جنگ روسیه و اوکراین بحران غذا دیر یا زود به کشور ما هم میرسد. از این رو دولت باید با واردات هر چه سریعتر کالاهای اساسی، آسیبهای این بحران را به حداقل برساند.
بحران غذا به ایران میرسد؟
در همین زمینه رئیس کانون صنایع غذایی ایران گفت: در این وضعیت مقامات ایران به خصوص وزارت جهادکشاورزی باید به دنبال واردات گندم و دیگر غلات باشند. تا سه ماه آینده بحران غذا به ایران هم میرسد. اگر این دوره را با مدیریت صحیح، به سلامت بگذرانیم فصل کشت محصولات خودمان میشود و از آن عبور میکنیم.
گندم و ذرت چقدر گران شد؟
محمدرضا مرتضوی درباره افزایش قیمت گندم و ذرت نیز اظهار کرد: در بازارهای جهانی قیمت گندم، ذرت و جو حدود ۲۵ تا ۳۳ درصد بالا رفت. با افزایش قیمت غلات، عرضه این محصولات کشاورزی به ایران کم شد. البته نهتنها در ایران، بلکه در جهان عرضه این محصولات کاهش یافت.البته او اعتقاد دارد که این بحران به معنای قحطی نیست. اما شرایط مواد غذایی کشور را هم نباید عادی جلوه داد. وزارت کشاورزی برای جلوگیری از بحران غذا باید تا میتوانداز برزیل، آلمان، فرانسه و استرالیا به کشور کالا وارد کند.
چرا دولتمردان نگران نیستند؟
مرتضوی درباره وفور کالاهای اساسی در ایران نیز تشریح کرد: علت عدم نگرانی مقامات ایرانی این است که قیمت کالاهای اساسی را با نرخ دولتی محاسبه میکنند. به همین دلیل فعلا نگران خاصی درباره جهش قیمتها ندارند. اما با حذف ارز دولتی، باید نگران افزایش قیمت کالاهای اساسی و بروز بحران غذا هم باشند.بر اساس این گزارش، با شروع جنگ روسیه و اوکراین، عرضه غلات ازجمله گندم، ذرت و دانههای روغنی به ایران کم شد. پیش از این نیز تحریمها واردات این اقلام را با مشکل مواجه ساخته بودند. از این رو اکنون بسیاری از کارشناسان نسبت به کمبود این کالاها هشدارهای جدی مطرح میکنند.
کد مطلب: 326698