گروه سلامت:یک متخصص تعذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: ممکن است بعضی از افراد در ایام نوروز وعده اصلی غذایی یعنی وعده صبحانه را حذف کنند، اما صبحانه، نهار و شام جزو وعدههایی هستند که حتما باید مصرف شوند. دکتر مجید حسن قمی با اشاره به اهمیت وعده صبحانه در ایام نوروز، گفت: در ایام نوروز ممکن است تغذیه ما با بقیه ایام سال مقداری متفاوت باشد. علاوه بر اینکه این روزها، روزهای تعطیل است و افراد معمولا به مسافرت و دید و بازدید میروند اگر ما در این دید و بازدیدها اصول تغذیهای را رعایت نکنیم ممکن است در اواخر سال یا همین اوایل سال به چاقی و اضافه وزن مبتلا شویم.
وی اضافه کرد: در این ایام بر اساس سنتها بیشتر از شیرینیها و آجیلها استفاده میکنیم این درحالیست که مصرف شیرینی و آجیل کالری بسیار زیادی دارد. اگر فرض کنیم ما یک عدد شیرینیتر مصرف کنیم ممکن است به اندازه سه کفگیر برنج به ما کالری برساند یا اینکه حدود ۱۰۰ گرم مغز آجیل ممکن است حدود ۷۰۰ کالری انرژی به ما بدهد که باعث چاق شدن خواهد شد.این متخصص تغذیه گفت: از طرف دیگر ممکن است بعضی از افراد شبها را تا دیروقت بیدار بمانند و صبحها را بخوابند و وعده اصلی غذایی ما یعنی وعده صبحانه را حذف کنند. توصیه ما این است که حتما به این موارد توجه شود که صبحانه، نهار و شام جزو وعدههایی هستند که حتما باید مصرف شوند.
از تنقلات برای سیر کردن خود استفاده نکنید
قمی تاکید کرد: اگر افراد میخواهند تنقلات بخورند یا آجیل مصرف کنند در حد متعادل باشد و حتما اولویتهای تغذیهای را رعایت کنند. مصرف میوه و سبزیجات نیز در حد لازم باشد که فرد سیر باشد. مردم از تنقلات و شیرینیها برای سیر کردن خود استفاده نکنند، زیرا شیرینیها پر از روغنها و چربیها هستند و ممکن است برای افرادی که دیابتی هستند، چربی خون و فشار خون دارند مشکل جدی ایجاد کند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: توصیه ما این است که حتما در رابطه با مصرف شیرینی و شکلات، افرادی که بیماری خاص دارند هم مصرف این مواد را مورد توجه قرار دهند که دردسری برایشان درست نشود.وی گفت: در رابطه با آجیلها باید به نکاتی مهم توجه شود از جمله اینکه آجیلها را از جایی بخریم که از نظر سلامت آجیل به آن توجه شده باشد. مثلا یکی از مواردی که در آجیل باید به آن توجه کنیم این است که انواع قارچها و کپکها مانند آفلاتوکسین در خیلی در آجیلها به چشم میخورد، بنابراین اینکه از کجا خرید کنیم خیلی مهم است.
حسن قمی گفت: درست است که این مواد منبع خوبی از کلسیم، فسفر و آهن و ویتامینهای محلول در چربی مانند، دارای ویتامین E هستند، ولی کالری فوقالعاده زیادی دارند و باعث چاق شدن میشوند، بنابراین باید حتما مراقب باشیم که مقادیر زیادی از این مواد را استفاده نکنیم. از طرف دیگر اینها سرشار از نمک هستند و مخصوصا برای افرادی که ناراحتی قلبی یا فشار دارند مشکلات زیادی ایجاد خواهد کرد.