گروه بین الملل: دبیرکل سازمان ملل متحد میگوید بشر با «چشمان بسته» به سوی «فاجعه آب و هوایی» پیش میرود.
اظهارات هشدارآمیز آنتونیو گوترش در آستانه آغاز گفتگوهای کارشناسان این نهاد درباره راههای مقابله با تغییرات آب و هوایی بیان شد. نتیجه بررسی کارشناسان نشان میدهد که دمای هوای کره زمین پس از یک قرن و نیم استفاده از انرژیهای فسیلی برای دستیابی به توسعه اقتصادی ۱.۱ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.امری که از هماکنون منجر به افزایش موارد موج گرما، خشکسالی، طوفانهای دریایی و جاری شدن سیل شده است.آنتونیو گوترش با اشاره به اهداف تعیینشده در توافق اقلیمی پاریس گفت: «اگر همینطور پیش برویم باید با هدف محدودسازی گرمایش زمین به ۱.۵ درجه وداع کنیم و حتی دو درجه سانتیگراد هم دور از دسترس خواهد بود.»
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین وابستگی جهان به انرژیهای فسیلی را «جنونآمیز» خواند. این در حالی است که بحث وابستگی اقتصادهای بزرگ اروپا از جمله آلمان به نفت و گاز این روزها به دنبال حمله نظامی روسیه به اوکراین در محافل سیاسی و اقتصادی مورد توجه قرار گرفته است.گزارش ۲۷۸ محقق از ۶۵ کشور دنیا درباره تغییرات آب و هوایی و تبعات آن قرار است پس از دو هفته بحث و بررسی روز چهارم آوریل منتشر شود. این کارشناسان تابستان سال گذشته هشدار داده بودند که کره زمین ممکن است حدود سال ۲۰۳۰ میلادی با افزایش ۱.۵ درجه سانتیگرادی نسبت به دوره پیش از صنعتی شدن روبرو شود.
بنا به اعلام سازمان ملل متحد کشورهای جهان حتی اگر به همه تعهداتشان در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی پایبند باشند نخواهند توانست از افزایش ۲.۷ درجه سانتیگرادی دمای کره زمین جلوگیری کنند. سازمان ملل افزایش ۲.۷ درجه سانتیگرادی دمای زمین را «فاجعهبار» میداند.