کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

چرا نباید در سفر و تعطیلات فست‌فود بخوریم؟

5 فروردين 1401 ساعت 12:59


گروه سلامت:رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به عوارض مصرف غذا‌های آماده و فست فود‌ها تاکید کرد که نباید به خاطر لذت‌های چند روز تعطیلی، افراد رژیم غذایی مناسب خود را رها کنند. جلال‌الدین میرزای رزاز  با اشاره به موج سفر‌های نوروزی و احتمال مصرف غذا‌های آماده از جمله فست فود‌های سرد و گرم گفت: متخصصان تغذیه فست‌فود‌ها را مذمت می‌کنند، ولی متاسفانه در جامعه مصرف غذا‌های فست‌فود بسیار زیاد است. اینگونه مواد غذایی روش پخت مناسبی ندارند و در حجم زیادی از روغن سرخ می‌شوند که ما هرگز آن را توصیه نمی‌کنیم.
 

وی ادامه داد: رژیم غذایی ما در طول روز باید سه اصل تنوع، تعادل و تناسب را دارا باشد. حتما باید در طول شبانه‌روز از انواع پروتئین‌ها، لبنیات و میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنیم. اگر فست فود مصرف کنیم فقط حجم زیادی روغن ناسالم را وارد بدن‌مان کرده‌ایم. این روغن‌ها در بدن تبدیل به چربی شده و ذخیره می‌شوند و در نهایت اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارند. این روغن‌ها هم روغن‌های جامد هستند که به کرات مورد استفاده قرار می‌گیرند و خیلی بعید است که رستوران‌ها این روغن‌ها را مرتب عوض کرده و نخواهند چندین و چند‌ها بار مورد استفاده قرار دهند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: این وضعیت در رستوران‌های داخل شهر با رستوران‌ها و تهیه غذا‌های بین راهی متفاوت است. در دسته دوم حتی به دلیل عدم نظارت یا کمتر نظارت شدن، غذا‌ها از قبل هم آماده شده‌اند و تحویل مشتری داده می‌شوند. متاسفانه خیلی از افراد هم به محتویات این غذا‌ها دقت نمی‌کنند و به راحتی حاضرند غذایی که در یک رستوران بین راهی که معلوم نیست با چه نوع روغن و چه نوع مواد غذایی، چه نوع سبزیجاتی تهیه شده است را مصرف کنند. روغن‌ها و غذا‌هایی که بعد‌ها عامل خیلی از بیماری‌ها از جمله سرطان، فشار خون، کبد چرب و انواع التهاب‌ها خواهند شد.

میرزای رزاز با بیان اینکه متاسفانه افراد همراه فست فود از نوشیدنی نامناسب و مضر هم استفاده می‌کنند، تصریح کرد: انگار ۱۲ حبه قند فقط بر اثر نوشیدن یک لیوان نوشابه وارد بدن ما شده است که می‌تواند روی سلامتی بدن ما تأثیرات منفی داشته باشد و افراد را به انواع بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت و ... دچار کند.
وی خاطرنشان کرد: تا حد امکان افراد باید سعی کنند که برنامه غذایی‌شان در ایام نوروز نسبت به بقیه‌ها روز‌ها و ماه‌های سال تغییر چندانی نداشته باشد. شاید خیلی از افراد در این ایام به خاطر مسافرت، دید و بازدید‌ها و ... فرصت یا طاقت تهیه غذای خوب و سالم خانگی را نداشته باشند و ترجیح دهند که غذای آماده سفارش دهند یا به رستوران‌ها مراجعه کنند، اما باید توجه داشت که مصرف بیش از اندازه فست فود‌ها و غذا‌های آماده و سرخ شده خطرناک است و باعث تغییر برنامه غذایی آن‌ها و انواع و اقسام بیماری‌های مختلف خواهد شد.

رئیس انجمن تغذیه ایران تاکید کرد: باید حواس‌مان باشد که با مصرف فست فودها، ما در حال مصرف خیلی از مواد ناسالم با هم هستیم. فست فود شامل سوسیس و کالباس و ...، سیب‌زمینی سرخ کرده، نوشابه، پنیر و ... است، حجمی از مواد غذایی ناسالم که دستگاه گوارش را دچار مشکل می‌کند و روغنی که بسیار ناسالم است و در بدن ذخیره خواهد شد. نمک و پنیری که بیش از حد در این غذا‌ها استفاده می‌شود عامل فشار خون بسیاری از افراد است و نوشابه‌هایی که بلای جان انسان‌ها شده و باعث افزایش قند بدن می‌شوند.

میرزای رزاز در پایان توصیه کرد: توصیه می‌کنیم که به خاطر لذت‌های چند روز تعطیلی، افراد رژیم غذایی مناسب خود را رها نکنند و به جای استفاده از این غذا‌ها سعی کنند غذا‌های مناسبت تهیه کنند، از تمام مواد غذایی با رعایت تنوع، تعادل و تناسب استفاده کنند و همچنین از فعالیت فیزیکی و جسمانی لازم برخوردار باشند تا با مشکل مواجه نشوند.


کد مطلب: 328043

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/328043/چرا-نباید-سفر-تعطیلات-فست-فود-بخوریم

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir