گروه جامعه:دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ما ۱۱ ماه تلاش کردیم و حال اول بهار است و چند روزی فقط فرصت داریم و باید در دشت و دمن و کوه و چمن حرکت کنیم و سموم را از بدن خارج کنیم، هشدار داد کاری نکنید به جای اینکه سبک بال و بانشاط باشید، خسته و عصبی به کاشانه خویش بازگردید.
دکتر ضیاءالدین مظهری اظهار کرد: با تغییر فصل و آغاز بهار، مساله حساسیتهای فصلی مطرح است و آنهایی که زمینه حساسیت دارند باید در مصرف غذاهای فرآوری شده یا دارای ادویهجات مختلف یا غذاهایی که طبق تجربه حساسیتهایی در قبال آنها داشتهاند، پرهیز کنند چراکه بروز حساسیتها در تغییر فصل بهار و پاییز با حساسیتهای زمینهای یک اثر تجمیعی دارد و موجبات ناراحتی فرد را فراهم میکند.
اصول طلایی سلامتی
وی ادامه داد: در رابطه با غذاها، مساله سرد و گرم (به تعبیر علمی، موادی که در بدن تبدیل به اسید میشود یا به بازی گرایش دارد) اگر در حد تعادل باشد ایرادی ندارد. تعادل در مصرف غذا یک اصل اساسی است. افراد دارای حساسیت و همگان باید سه اصل مهم را رعایت کنند. اول اصل تناسب است؛ یعنی غذا متناسب با سن و جنس و وزن و وضعیت فیزیولوژیکی فرد باشد. اگر ما مریض باشیم وضعیت فیزیولوژیکی بدن ما تغییر میکند، خانمها اگر شیر میدهند یا حامله هستند باید تناسب تغذیه آنها با این تغییرات فیزیولوژیکی باشد. غذاهایی که ما برای تامین تولید انرژی دریافت میکنیم، برای فعالیتها دفاعی و ایجاد گرما، استارت فعل و انفعالات زیست شیمایی، باید در یک تناسبی از منابع پروتئینها، چربیها و قندها باشد.
این دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: اصل دوم طلایی سلامتی، تعادل ترکیبات مواد غذایی از بعد تامین انرژی و در اختیار قرار دادن ۱۳ ویتامین که ۴ مورد محلول در چربی، ۹ مورد ویتامینهای محلول در آب و یکی هم ویتامین سی است، میباشد؛ بنابراین باید غذاهایی که انتخاب میشود نیاز میکروبیوم بدن ما را تامین کند. اگر ما میخواهیم آلرژیها تجلی پیدا نکند، اگر میخواهیم بیماریهای فصلی، ویروسی و میکروبی غالب نشود، باید ما نیاز پروبیوتیکهایی که در انتهای روده باریک هستند را از فیبرهای نامحدود تامین کنیم.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: سومین موردی که ما تاکید میکنیم که در تغییر فصول یا اساسا در دوران رشد، بارداری و شیردهی و بیماری باید مورد توجه قرار گیرد، مساله تنوع در تغذیه است، یعنی هیچ گروه غذایی در دنیا وجود ندارد که بتواند این ۵۰ ریزمغذی، ۲۰ مورد متابولیکهای مربوط به اسیدهای چرب اشباع شده یا اسیدهای چرب اشباع نشده و اسیدهای چرب ضروری را تامین کند.
مظهری تصریح کرد: مساله انفاک را نیز باید رعایت کنیم. همچنین مساله سرعت غذا خوردن نیز بسیار مهم است، یعنی اگر ما آرام غذا بخوریم و آغاز تا پایان غذا خوردن ۲۵ تا ۳۰ دقیقه طول بکشد سنسورهایی در دستگاه گوارش گرسنگی را تنظیم و به ما اعلام میکند که ما به اندازه کافی دریافت کردهایم، ولی اگر سریع غذا بخوریم و به جای نیم ساعت، ۵ دقیقه غذا را تمام کنیم خیلی بیشتر از نیازمان را خوردهایم و آثار آن به صورت افزایش وزن، چاقیهای خطرناک که مادر تمام بیماریهاست ظهور و بروز پیدا میکند.
وی توصیه کرد: ما ۱۱ ماه تلاش کردیم و حال اول بهار است و چند روزی فقط فرصت داریم، بنابراین باید در دشت و دمن و کوه و چمن حرکت کنیم و سموم را از بدن خارج کنیم.این دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی در پایان گفت: سبک زندگی هم در سلامت و بیماری ما بسیار مهم است؛ در این میان رعایت ساعت زیست ما اهمیت دارد؛ یعنی با غروب آفتاب شیفت هورمونهای بدن ما تغییر پیدا میکند و هورمونهایی پیدا میشوند که کار سمزدایی بدن، آمادگی برای فردای پرتلاش و ترمیم و جایگزینی سلولهای آسیب دیده را برعهده دارند بنابراین نباید با بر هم زدن ساعت خواب کار آنها را مختل کنیم؛ بنابراین در نوروز آنهایی که شب بیداری میکنند و صبح خوابی دارند به جای اینکه سبک بال و بانشاط برگردند، خسته و عصبی به کاشانه خویش بازمیگردند.