به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۱/۱۵ ساعت ۱۳:۱۶
کد مطلب : ۳۲۹۵۲۱

آیا بازار ایران اشغال می‌شود؟

آیا بازار ایران اشغال می‌شود؟
گروه اقتصادی: رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: این خطر وجود دارد که اگر مسیر ترانزیت باز شود فرآورده‌های نفتی نخجوان، آذربایجان و ترکمنستان و یا محصولات روسیه به بازار عراق، ارمنستان، افغانستان و پاکستان سرایز شده و امکان صادرات بخش خصوصی ایران را به شدت تحت‌تاثیر قرار دهد.

به گزارش ایلنا، سیدحمید حسینی درباره صادرات بنزین و فرآورده طی سال گذشته اظهار داشت: سال گذشته به دلیل تداوم شیوع کرونا، کاهش مصرف داخلی و همچنین مناسب بودن قیمت بازارهای همسایه نسبت به بازارهای بین‌المللی همه تمرکز وزارت نفت صادرات فرآورده به کشورهای همسایه بوده است، در مقطع چند ماهه از عرضه‌های بورس روزانه فقط حدود 15 میلیون لیتر بنزین به کردستان عراق صادر شد و در مجموع حدود 3 میلیارد دلار صادرات بنزین داشته‌ایم. 

وی افزود: امسال با توجه به کاهش شیوع کرونا و افزایش مصرف داخلی عملا ظرفیتی برای صادرات نداریم، ظاهرا حداکثر یک محموله یک میلیون لیتری صادر شده و بعید است تا پالایشگاه جدیدی واردت مدار نشود، بتوانیم در زمینه صادرات بنزین و فرآورده‌های نفتی اقدامی انجام دهیم و به عنوان صادرکننده بنزین و گازوئیل فعال باشیم. 
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی تصریح کرد: برخی پالایشگاه‌های کوچک و مینی‌ریفاینری‌ها میعانات گازی را دریافت و محصولاتی مثل گازوئیل و نفتا تولید و صادر می‌کنند، پتروپالایشگاه‌هایی مثل شازند اراک، نوری و اصفهان هم محصولات جانبی و پالایشگاهی تولید و صادر می‌کنند.

وی با بیان اینکه محصولات مینی پالایشگاه کیفیت لازم برای صادرات به بازار اقلیم کردستان را ندارند اما بازار خوبی در افغانستان دارند، گفت: اکنون باتوجه به اتفاقات شمال ایران و تحریم روسیه به نظر می‌رسد فرآورده‌های روس وارد کشورهای آسیای میانه و قفقاز می‌شود، در حال حاضر نرخ بنزین در بازارهای بین‌المللی بالای 1000 دلار و در ترکمنستان 400 دلار زیر قیمت بازار جهانی و با نرخ 600 دلار عرضه شده است، به طوری که تاکنون 200 هزار تن بنزین عرضه کرده‌اند و این باعث شده که بازار افغانستان به شدت تحت‌تاثیر قرار گرفته و مینی‌ریفاینری‌های ایران دچار مشکل شوند زیرا امکان صادرات با این قیمت‌ها را ندارند. 

حسینی تاکید کرد: این خطر وجود دارد که اگر مسیر ترانزیت باز شود فرآورده‌های نفتی نخجوان، آذربایجان و ترکمنستان و یا محصولات روسیه به بازار عراق، ارمنستان، افغانستان و پاکستان سرایز شده و امکان صادرات بخش خصوصی ایران را به شدت تحت‌تاثیر قرار دهد.وی با اشاره به تاثیر توافق در برجام بر تسهیل در روند صادرات فراورده گفت: اگر توافق شود در کوتاه‌مدت ظرفیتی برای افزایش صادرات حداقل از پالایشگاه‌ها نداریم ولی می‌تواند برای پتروپالایشگاه‌ها و مینی‌ریفاینری‌ها گشایش ایجاد کند.
برچسب ها: سید حمید حسینی
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها