گروه اقتصادی: معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: باید نسبت به برنامه ریزی در مصرف آب و هوشمندسازی تمامی چاههای آب کشاورزی و صنعتی استان اقدام شود.به گزارش ایلنا، احمدرضا دالوند در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان به خشکسالی و کم آب بودن کشور اشاره کرد و با بیان اینکه راهی جز سازگاری و مدیریت کم آبی نداریم، ادامه داد: خروج سالیانه حدود ۱۲.۵ میلیون مترمکعب روانآب از استان، نشاندهنده نداشتن زیرساخت لازم در این زمینه است.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر این مقدار روانآب در استان کنترل میشد امروز دغدغه کم آبی نداشتیم، افزود: سدهای ساخته شده نتوانستند مشکل کم آبی را حل کنند، همچنین سدهایی که در حال احداث هستند مشکل اعتبار و یا تخصیص آب دارند. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان مباحث فرهنگی را دومین چالش در زمینه کمآبی عنوان کرد و گفت: دستگاههای مربوطه به همراه صدا وسیما و دیگر رسانهها در زمینه صرفه جویی در مصرف آب فرهنگسازی کنند و گزارشی از عملکرد اجرایی خود را در جلسات بعدی ارائه دهند.
وی تنها راه خروج از بحران کم آبی را برنامه ریزی و اجرای آن در مدیریت مصرف آب دانست و خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی در ارائه الگوی کشت، برای حذف محصولات پر مصرف آب کشت محصولات کم مصرف را به کشاورزان معرفی کند. دالوند افزود: همچنین جهاد کشاورزی در مدیریت کشت محصولات از ظرفیت فرمانداران و مجموعه دستگاه قضا استفاده کند. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان اظهار کرد: آب منطقهای استان نیز در مدیریت آب پشت سدهای ایوشان و مروک دقت بیشتری داشته باشد تا زمینهای کشاورزی حوزه این سدها با مشکل کمآبی مواجه نشوند. وی با تاکید بر مکانیزه کردن آبیاری تمام مناطق کشاورزی استان افزود: نسبت به هوشمند سازی تمامی چاههای آب کشاورزی و صنعتی اقدام شود.