گروه بین الملل: رئیس جمهور اوکراین در سخنرانی در جلسه سازمان ملل اتهامات بیسابقهای را متوجه روسیه کرد.
ولودیمیر زلنسکی، در سخنرانی ویدئویی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با تشبیه رفتار کرملین به رفتار کشوری استعمارگر گفت: «روسیه رفاه و موجودیت شهروندان را ما را نشانه رفته است.»
او روسیه را متهم کرد که هزاران نفر از اوکراینیها را به زور به درون قلمرو خود منتقل کرده و هزاران کودک اوکراینی را ربوده است.
زلنسکی تاکید کرد: «جنایتی نیست که نیروهای روسیه مرتکب نشده باشند. آنها کل اعضای خانوادهها را میکشند، به عابران در خیابانها پس از شکنجه آنها از پشت شلیک میکنند. از روی شهروندان عادی برای تفریح با تانک رد میشوند و زنان را پیش چشمان کودکانشان مورد تجاوز قرار میدهند.»
زلنسکی با بیان این که تفاوتی میان رفتار نیروهای روسی و سازمانهای تروریستی نیست گفت، تنها تفاوت این است که "سازمانهای تروریستی صاحب کرسی در شورای امنیت نیستند."
رئیس جمهور اوکراین از شورای امنیت خواست که روسیه را به خاطر "جنایتهایی که در بوچا مرتکب شده به پاسخگویی وادارد." او ارتش روسیه را به نسلکشی و جنایات جنگی در این شهر متهم کرده است.زلنسکی اعلام کرد که وحشتناکترین جنایات جنگی از زمان جنگ جهانی دوم اکنون از سوی روسیه در اوکراین اتفاق افتاده است.
وی خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گفت که روسیه میخواهد اوکراین را به بردهای ساکت تبدیل کند.زلنسکی تأکید کرد، نظامیان روسیه و هر کس به آنها دستور حمله داده است باید به دست عدالت سپرده شوند.رئیس جمهور اوکراین افزود: دیروز از بوچا برگشتم و شاهد جنایات انجام شده در این شهر بودم. روسها از ارتکاب هیچ جنایتی در این مناطق دریغ نکردهاند. بوچا نمونهای از تعداد زیادی شهر و روستای اوکراین است که جنایات ارتکاب شده روسیه در آنها برملا میشود. وی گفت: ما شواهد و تصاویر ماهوارهای قانعکنندهای داریم و برای احراز این پرونده به تحقیقات ارائه میکنیم.
نماینده آمریکا در سازمان ملل هم در سخنانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که روسیه از عضویت خود در شورای حقوقبشر سازمان ملل برای ترویج پروپاگاندا استفاده میکند و این از جهت مشروعیت شورا نگران کننده است. شواهد رو به رشد نشان میدهد روسیه نباید عضو این شورا باشد و حضورش خطرناک است.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد به شورای امنیت نیز در سخنانی هشدار داد که حمله روسیه به اوکراین «به دلیل ماهیت، شدت و پیامدهای آن» یکی از بزرگترین چالشهای رویاروی نظم جهانی است.
او گفت: این جنگ دامن کشورهای در حال توسعه را نیز میگیرد و افزایش هزینههای خوراک و انرژی را در پی خواهد داشت.
آلمان از تحریم زغال سنگ روسیه حمایت میکند
وزیر اقتصاد آلمان میگوید که کشورش از تصمیم اتحادیه اروپا به قطع صدور زغال سنگ از روسیه حمایت میکند. به گفته محافل نزدیک به روبرت هابک، وزیر اقتصاد، دولت آلمان از چند هفته پیش با تلاشهای فشرده به دنبال یافتن جایگزینی برای زغال وارداتی از روسیه بوده است و به زودی تاریخ دقیقی برای قطع صادرات این نوع انرژی از روسیه اعلام خواهد شد.
کمیسیون اتحادیه اروپا طرحی را تهیه کرده است که شامل مجموعه گستردهای از تحریمهای جدید علیه روسیه است. به گفته اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا قرار است به موجب این طرح واردات زغال سنگ از روسیه به اتحادیه اروپا که سالانه بر ۴ میلیارد یورو بالغ میشود پایان گیرد. مجازاتهای روسیه همچنین شامل ممنوعیت ورود کشتیهای روسیه به بنادر اروپایی و نیز شماری دیگر از محدودیتهای تجاری برای این کشور میشود.
۱۴۸۰ غیرنظامی در اوکراین جان باختهاند
سازمان ملل اعلام کرد که در جریان حمله روسیه به اوکراین دستکم ۱۴۸۰ غیرنظامی جان باخته و ۴ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۵۹۵ نفر به کشورهای همسایه پناه بردهاند.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با انتشار بیانیهای اعلام کرد که از ۲۴ فوریه تا ۴ آوریل در جریان حمله روسیه به اوکراین دستکم ۱۴۸۰ غیرنظامی جان باخته و ۲ هزار و ۱۹۵ تن نیز مجروح شدهاند.همچنین طی بازه زمانی مذکور٬ ۴ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۵۹۵ تن به کشورهای همسایه از جمله لهستان پناه بردهاند.
براساس این بیانیه٬۲ میلیون و ۴۶۹ هزار و ۶۵۷ اوکراینی به لهستان، ۶۴۸ هزار و ۴۱۰ نفر به رومانی٬ ۳۹۶ هزار و ۴۴۸ نفر به مولداوی٬ ۳۹۴ هزار و ۷۲۸ تن به مجارستان و ۳۰۱ هزار و ۴۰۵ نفر نیز به اسلوواکی انتقال یافتهاند، همچنین از ۲۱ تا ۲۳ فوریه ۱۱۳ هزار نفر از مناطق دونتسک و لوهانسک به روسیه رفتهاند.
صدها نفر از پناهجویان اوکراینی پس از عبور به کشورهای همسایه؛ به سمت کشورهای اروپایی میروند. بنابراین شمار افرادی که وادار به ترک خانههای خود شدهاند، به همراه شهروندانی که به کشورهای همسایه پناه بردهاند، به ۱۰ میلیون نفر رسیده است.