به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۱/۲۲ ساعت ۱۱:۲۰
کد مطلب : ۳۳۰۷۴۰

توصیه های مهم تغذیه ای هنگام آلودگی هوا

توصیه های مهم تغذیه ای هنگام آلودگی هوا
گروه جامعه: شاید برایتان جالب باشد که بدانید می‌توانید آشپزخانه مجهزی در برابر آلودگی هوا داشته باشید و با مصرف برخی از مواد غذایی بدن تان را در برابر اثرات مخرب هوای آلوده ایمن کنید و به جنگ آلاینده‌هایی بروید که از طریق تنفس وارد بدنتان خواهد شد. البته در این میان مواد غذایی نیز هستند که می‌توانند اثرات آلاینده‌ها را در بدن ما بیشتر کنند و باعث بروز و یا تشدید برخی بیماری‌ها شوند.
 
پس دانستن اینکه در این روز‌ها چه بایدبخوریم و چه نبایدبخوریم بسیار مهم است. «دکتر محمدرضا محبوب فر» عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران معتقد است تغذیه مناسب در زمان آلودگی هوا بسیار حائز اهمیت است. او می‌گوید: «هوای آلوده حاوی ترکیبات اکسید‌کننده و سمی است. زمانی که این ترکیبات وارد بدن انسان می‌شود، واکنش‌های التهابی ایجاد می‌کنند و می‌توانند سلامت ما را به خطر بیاندازند.» در ادامه برخی از توصیه‌های ایشان در رابطه با مواد غذایی مناسب برای روز‌های آلوده خواهید خواند.

آشپزخانه تان را با ویتامین‌ها ایمن کنید
ویتامین‌های E و C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی که دارند از بروز التهاب در بدن جلوگیری می‌کنند و حتی منجر به غیر فعال شدن رادیکال‌های آزادی می‌شوند که از طریق هوای آلوده می‌توانند در بدن تشکیل شوند. توصیه می‌شود در روز‌های آلوده از منابع غذایی استفاده شود که حاوی ویتامین E هستند. وجود گردو، بادام، جوانه گندم، جگر و سبزیجاتی که برگ سبز دارند در سفره افطار یا سحر می‌توانند اثرات آلاینده‌ها را تا حد قابل توجهی کاهش دهند چرا که منابع غنی‌ای از ویتامین E و C به شمار می‌روند.

لبنیات مصرف کنید
مصرف لبنیات و شیر در روز‌های آلوده بسیار توصیه می‌شود و تاثیر زیادی بر ایمنی بدن در برابر آلاینده‌ها دارد. البته باید توجه داشته باشید که حتما از شیر و لبنیات کم‌چرب استفاده کنید چرا که مصرف لبنیات پرچرب مشکل تشدید بیماری‌های ریوی را برای مصرف کننده به همراه خواهد داشت!

چه بپزیم و نپزیم‌ها در روز‌های آلوده؟!
بهتر است غذا‌هایی طبخ و مصرف شود که مواد اولیه آن‌ها سبزیجات است. صیفی جاتی مانند سیب زمینی، هویج، شلغم، چغندر و محصولات کشاورزی‌ای که به صورت غده‌ای هستند باید در وعده‌های غذایی روزانه استفاده شود. توصیه می‌شود این مواد پخته و بخارپز شوند تا علاوه بر هضم آسان تر، خاصیت شان را نیز از دست ندهند. برای روز‌های آلوده بهتر است غذا‌هایی طبخ شود که حاوی غلات سبوس دار، انواع حبوبات، کدو، گوجه و فلفل باشند.

سرخ‌کردنی ممنوع!
بهتر است در روز‌های آلوده از غذا‌های سرخ شده استفاده نشود و مواد غذایی به صورت آب‌پز، سوپ و آب‌گوشت طبخ و مصرف شود. مواد غذایی سرخ شده اثرات رادیکال‌های آزادی که از طریق آلودگی هوا وارد ریه‌ها می‌شوند را افزایش می‌دهند.

سیر و پیاز دشمن رادیکال‌های آزاد
سیر و پیاز از جمله آنتی‌اکسیدان‌های قوی‌ای به شمار می‌روند که نقش مهمی را در کاهش مخاطرات رادیکال‌های آزادی دارند که از هوا وارد بدن می‌شود. توصیه می‌شود در طبخ غذا از سیر و پیاز فراوان استفاده شود.

کلم بروکلی را به سفره غذایی تان اضافه کنید
تنفس در هوای آلوده باعث می‌شود در قسمت دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی یعنی از گلو به سمت ریه‌ها و شش‌ها گرفتگی و سنگینی احساس شود. استفاده از برخی مواد غذایی باعث سهولت در تنفس می‌شود و فرد پس از تنفس در هوای آلوده احساس تنگی نفس و گرفتگی گلو ندارد. کلم بروکلی یکی از این مواد غذایی است که مصرف آن در تمام وعده‌های غذایی توصیه می‌شود.

با ماهی به جنگ آلودگی بروید!
ماهی غنی از اسید‌های چرب امگا ۳ است و در کنار سایر آبزیان مانند میگو می‌تواند بار ترکیبات رادیکال‌های آزاد را در بدن کاهش بدهد. حتی توصیه می‌شود مبتلایان به آسم، تنگی نفس و مشکلات قلبی در روز‌های آلوده از ماهی بخارپز استفاده کنند.

از خواص میوه‌ها غافل نشوید!
سیب به تنهایی این خاصیت را دارد که سرب وارد شده به بدن را جذب کند و مانع رسیدن آسیب به سلول‌های بدن شود. پرتقال، لیمو، گریب فروت، انبه، کیوی و... از جمله میوه‌هایی هستند که برای روز‌های آلوده توصیه می‌شوند.

نوشیدنی‌هایی برای روز‌های آلوده!
شیر، انواع دمنوش، آب انار، آب‌گوجه، چای سبز، آب هویج و آب سیب به عنوان نوشیدنی برای حفظ ایمنی در روز‌های آلوده بسیار موثر است.
برچسب ها: آلودگی هوا تغذیه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها