کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آزمایش سلول‌های بنیادی در بیماران قلبی

ايسنا , 2 اسفند 1392 ساعت 12:59

گروه علمي: بزرگ‌ترین آزمایش سلول‌های بنیادی با حضور بیماران حمله قلبی در لندن آغاز شد.


انتظار می‌رود این مطالعه که سه هزار بیمار از 11 کشور اروپایی در آن حضور دارند، نشان دهد که آیا پس از حمله قلبی، چنین درمانی می‌تواند آمار مرگ را کاهش دهد یا بافت‌های آسیب‌دیده را ترمیم کند، یا خیر. تمامی این بیماران درمان استانداردی را برای عریض‌کردن شریان‌های باریک قلبشان از سر خواهند گذراند که شامل فروبردن یک لوله کوچک موسوم به «استنت» است؛ علاوه بر این، به نیمی از بیماران، سلول‌های بنیادی که از مغز استخوانشان گرفته شده، تزریق خواهد شد و این فرآیند چند روز پس از بروز حمله قلبی در آن‌ها اجرا خواهد شد.

طی حمله قلبی، یک پلاک چرب موجب لخته‌بستن خون در یکی از شریان‌ها شده و ماهیچه قلب را از اکسیژن محروم کرده و بافت آن را دچار آسیب می‌کند؛ بیمارانی که از این حمله جان سالم به در می‌برند، به دلیل آسیب‌دیدگی دائمی عضله قلبشان، بسیار ضعیف هستند. تاکنون ده‌ها آزمایش کوچک‌ با استفاده از سلول‌های بنیادی با هدف درمان بیماران حمله قلبی انجام شده اما این مطالعات پیشرفت ملایمی را تجربه کرده‌اند و بسیاری از آن‌ها شامل تعداد کمتری از بیماران بوده‌اند.

در صورت موفقیت آزمایش جدید، دریچه کاملا نوینی از پزشکی به روی دانشمندان گشوده می‌شود و بیماران حمله قلبی نیز درمان‌ کاملا جدیدی را تجربه می‌کنند. با این حال، هنوز دقیقا مشخص نیست که آیا سلول‌های بنیادی مغز استخوان خود بیماران می‌تواند به درمان قلب آنها کمک کند یا خیر. در حال حاضر، بقایافتن این سلول‌ها در قلب و تبدیل آن‌ها به سلول‌های اختصاصی این عضو، چالش بسیار بزرگی به شمار می‌آید و بر اساس یکی از تئوری‌های موجود، چنین سلول‌هایی سیگنال‌های شیمیایی آزاد می‌کنند که فعالیت سلول‌های بنیادی خود قلب را افزایش می‌دهد.

بیمارستان دانشگاه کالج و بیمارستان کالج کینگ دو مرکز دیگر در انگلیس هستند که در این پروژه شرکت می‌کنند؛ بیمارستان‌هایی از پاریس، فرانکفورت، بارسلونا، میلان و کپنهاگ نیز در این مطالعه حضور دارند و نتایج حاصل ظرف پنج سال آینده اعلام می‌شود.


کد مطلب: 33090

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/33090/آزمایش-سلول-های-بنیادی-بیماران-قلبی

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir