در این مقاله درباره غذاهایی که یک مادر باردار باید از
رژیم بارداری خود خط بزند تا سلامتی اش به خطر نیوفد پردخته ایم. ببیند کدام غذاهای اطراف شما برایتان میتوانند خطر آفرین باشند.
غذاهایی دریایی که ممکن است حاوی جیوه باشید میل نکنید
غذاهای دریایی میتوانند منبع خوبی از پروتئین باشند و اسیدهای چرب امگا 3 موجود در بسیاری از ماهیها میتوانند رشد مغز و چشم کودک شما را تقویت کنند. با این حال، برخی از ماهیها و صدفها حاوی سطوح بالقوه خطرناک جیوه هستند. جیوه بیش از حد در این ماهیها میتواند به سیستم عصبی در حال رشد کودک شما آسیب برساند.
هرچه ماهی بزرگتر و مسن تر باشد، احتمالاً جیوه بیشتری در آن وجود دارد. در دوران بارداری، بهتر است از ماهیهای زیر که احتمالا مقدار زیادی جیوه دارند خودداری کنید:
• ماهی تُن درشت چشم
• شاه ماهی خال مخالی
• مارلین
• ماهی نارنجی خشن
• اره ماهی
• کوسه
• کاشی ماهی
به جای ماهیهای ذکر شده میتوانید به صورت محدود و اندک از ماهیهای زیر میل کنید:
• آنچوی
• گربه ماهی
• کد
• شاه ماهی
• کنسرو ماهی تن سبک
• صدف اقیانوس آرام
• پولاک
• ماهی سالمون
• ساردین
• شاد
• میگو
• تیلاپیا
• ماهی قزل آلا
لازم است که نه تنها در رژیم بارداری بلکه در
رژیم شیردهی (یعنی زمانی که مادر در دوران شیردهی قرار دارد) از مصرف بی رویه و نامطمئن ماهیها اجتناب کرد و فقط غذاهای دریایی توصیه شده را میل کرد.
چطور از بروز آسیب غذاهای دریایی جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از آسیب رسیدن به شما از طریق باکتریها یا ویروسهای مضر در غذاهای دریایی حتما به نکات زیر توجه کنید:
• ماهی و صدف خام نخورید: نمونههایی از غذاهای خام یا نیم پز که باید از آنها اجتناب کنید عبارتند از: سوشی، ساشیمی، سرویچه و صدف خام، گوش ماهی یا صد هستند.
• اگر از ماهیگیرهای محلی ماهی میخرید توصیههای آماده سازی آن را از ماهیگیر یا فروشنده بپرسید و از حمل آن اجتناب کنید.
هشدار جدی: گوشت، مرغ و تخم مرغ نیم پز مصرف نکنید!
در دوران بارداری، شما در معرض خطر مسمومیت غذایی باکتریایی هستید. شما ممکن است قبل از بارداری نیز در خطر باشید اما واکنش بدن شما در بارداری به این مسمومیتها ممکن است شدیدتر از زمانی باشد که باردار نیستید. برای پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای ناشی از غذا و به خطر افتادن جنین خود حین دنبال کردن رژیم بارداری خود به موراد زیر توجه کنید:
• همه گوشتها و مرغها را قبل از خوردن کاملا بپزید. برای اطمینان از دماسنج گوشت استفاده کنید.
• از گذاشتن خمیر در یخچال و یا جابجایی گوشت خام با دست اجتناب کنید.
• تخم مرغها را بپزید تا زرده و سفیدهها سفت شوند. تخم مرغ خام میتواند به باکتریهای مضر آلوده شود. از غذاهایی که با تخم مرغ خام یا نیمه پخته درست شده اند، مانند تخم مرغ، خمیر خام، سس هولندی تازه یا خانگی، و سس سالاد سزار خودداری کنید.
از مصرف غذاهای غیر پاستوریزه خودداری کنید
حین دنبال کردن رژیم بارداری خود مراقبت محصولا غیر پاستوریزه مخصوصا محصولات لبنی این چنینی باشید. بسیاری از محصولات لبنی کم چرب مانند شیر بدون چربی، پنیر موزارلا و پنیر دلمه میتوانند بخش سالمی از رژیم غذایی شما باشند. با این حال، مصرف هر چیزی در بارداری که ممکن است حاوی شیر غیر پاستوریزه باشد، اجتناب کنید. این محصولات میتوانند منجر به بیماریهای ناشی از غذا مانند مسمومیت شوند.
از مصرف پنیرهای نرم مانند پنیر بری، فتا و بلوچیز خودداری کنید، مگر اینکه به وضوح برچسب پاستوریزه بودن یا تهیه شده با شیر پاستوریزه بر روی آنها نوشته شده باشد. همچنین از نوشیدن آب میوه غیر پاستوریزه خودداری کنید.
به هیچ عنوان میوهها و سبزیجات شسته نشده نخورید!!
سبزیجات و میوههای نشسته حاوی باکتریهاو میکروبهایی هستند که شاید برای مادر در حالت عادی مشکلی پیش نیاورند اما ممکن است برای جنین خطرناک باشند. برای از بین بردن هر گونه باکتری مضر، تمام میوهها و سبزیجات خامی که در رژیم بارداری خود میگنجانید را به طور کامل بشویید.
مصرف کافئین را بسیار محدود کنید
در حالی که کافئین میتواند از جفت عبور کرده و به جنین برسد، اما اثرات آن بر کودک شما در طول بارداری چندان واضح نیست. بنابراین برای ایمن بودن جنین بهتر است در خصوص مصرف کافئین دقت کنید. شما میتوانید کافئین دریافت کنید اما نه به هر قیمتی و یا هر مقداری.
متخصصان بر این باورند که در طول بارداری، مصرف کافئین از هر شکلی باید به کمتر از 200 میلی گرم در روز کاهش پیدا کند و یا در صورت امکان به هیچ عنوان کافئین دریافت نشود.
در مصرف دمنوشهای گیاهی احتیاط کنید
شما میتوانید زمانی که باردار نیستند بیشترِ دمنوشهای گیاهی موجود را میل کنید و از نوشیدن آنها لذت ببرید اما زمانی که حامله هستید یا نباید اینکار را انجام دهید یا نظر پزشک خود را جویا شوید.
اطلاعات کمی در مورد اثرات گیاهان دارویی یا دمنوش آنها بر روی نوزادان در حال رشد وجود دارد. در نتیجه، از نوشیدن این دمنوشها خودداری کنید، مگر اینکه ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی شما بگوید مشکلی ندارد یا دمنوش خاصی را تایید کند.
از مصرف الکل جدا اجتناب کنید
هیچ سطح و درصدی از الکل در طول دوران بارداری توصیه نمی شود. در واقعا به هر میزانی که باشد، نوشیدن الکل مستقیما برای سلامتی جنین خطرناک خواهد بود. مصرف الکل در دوران بارداری میتواند به طور جدی منجر به افزایش خطر سقط جنین و مرده زایی شود. نوشیدن الکل همچنین ممکن است منجر به سندرم جنین الکلی شود که از عوارض آن میتوان به روز ناهنجاریهایی در شکل گیری صورت و یا حتی ناتوانیهای ذهنی در کودک به دنیا آمده اشاره کرد.
منبع: اپلیکیشن برنامه غذایی و تناسب اندام
sira.fit