دنیا، اینترنت ماهوارهای را وارد مدار کرد!
تجارت نیوز , 14 ارديبهشت 1401 ساعت 14:12
گروه فناوری: کیفیت و سرعت اینترنت در کشور شرایط خوبی ندارد. هرچند که مردم بخشی از این کاهش سرعت را ناشی از اجرای بیسر و صدای طرح صیانت میدانند اما به اعتقاد برخی از کارشناسان؛ زیرساختهای اینترنت کشور برای میزان مصرف و تعداد استفادهکنندگان فعلی جوابگو نیست. موضوعی که شیوع کرونا، خانهنشین شدن مردم و آنلاین شدن بسیاری از کسب و کارها آن را به خوبی نشان داد.
در شرایطی که اینترنت کشورهای توسعهیافته بر پایه فیبر نوری توسعه پیدا کرده و حالا صحبت از ورود ماهواره به این حوزه است، شبکه مخابراتی در بخش سیم مسی و فیبر نوری در کشور ما به خوبی توسعه پیدا نکرده است و امروز در این زمینه مطابق با نیاز و فناوری پیش نرفتهایم.
وعده وزیر ارتباطات برای توسعه اینترنت
مسئولان اما وعده میدهند که تنها راهحل، توسعه شبکه ثابت است و شبکههای بیسیم و موبایل به تنهایی نمی توانند از عهده نیاز کاربران برآید.زارعپور، وزیر ارتباطات اعلام کرده که نسخه شفابخش حل مشکلات اینترنت کشور توسعه فیبر نوری است.این وزارتخانه از انتهای سال پیش برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در سراسر کشور برنامه ریزی کرده است و قرار است برنامه خود را در ۳ سال اجرایی کند.همچنین علاوه بر اپراتورهای ثابت به اپراتورهای تلفن همراه هم اجازه داده شده که خدمات اینترنت ثابت مبتنی بر فیبرنوری ارائه کنند.
به گفته او، در بخش همراه با موافقت دولت مقرر شده که بخشی از سهم دولت از درآمد اپراتورهای تلفن همراه صرف توسعه اینترنت ثابت فیبرنوری شود. در بخش ثابت هم، با موافقت دولت مقرر شده که شرکتهایی که پورت فیبر نوری راه اندازی میکنند، ۳ درصد از درآمد خود را که بهعنوان حق السهم به دولت می پردازند به مدت پنج سال پرداخت نکنند.وزیر ارتباطات مدعی شده که: تاکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار پورت مبتنی بر فیبر نوری راهاندازی شده است.
رد درخواست اینترنت بر پایه فیبر نوری
اما همچنان درخواست برای اینترنت بر پایه فیبر نوری از سوی مخابرات رد میشود. شهروندان تهرانی گزارش دادهاند که درخواست استفاده از سرویس فیبر نوری داشتهاند اما با مشکل نبود زیرساختهای فیبر نوری مواجه بودهاند.بررسیها نشان میدهد که فیبر نوری در کشور خواهان زیادی هم ندارد.هزینه بالا، یکی از دلایل توسعه پیدا نکردن اینترنت بر پایه فیبر نوری است.
کد مطلب: 334875