به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۲/۱۷ ساعت ۱۲:۱۵
کد مطلب : ۳۳۵۱۹۵

تناقض‌گویی مسئولان درباره علت گرانی دارو

تناقض‌گویی مسئولان درباره علت گرانی دارو
گروه جامعه: یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان از وعده کنترل بازار دارو و برطرف شدن کمبود دارویی کشور توسط وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد.محمدعلی محسنی بندپی با اشاره به گرانی قیمت دارو در کشور طی هفته‌های گذشته اظهار کرد: در هفته‌های اخیر به دلیل وارد شدن یک شوک روانی به جامعه، بدون اینکه ارز دارو حذف شود، قیمت بعضی دارو‌ها افزایش پیدا کرد؛ در این آشفته بازار برخی سودجویان نیز ممکن بود دارو‌ها را احتکار کنند و بر همین اساس نیز عملاً با کمبود دارو مواجه شویم.
 
وی خاطرنشان کرد: طی هفته گذشته جلسه‌ای با موضوع گرانی دارو و کمبود دارو و تجهیزات پزشکی با حضور وزیر بهداشت، معاونان درمان، دارو، پشتیبانی و آموزشی وزیر و همچنین برخی مدیران کل این وزارت‌خانه و نمایندگان دستگاه‌های نظارتی و امنیتی در کمیسیون بهداشت و درمان برگزار شد؛ با توجه به اینکه اخیرأ یک میلیارد دلار ارز برای واردات دارو تخصیص داده شده، در این جلسه آقای وزیر و معاونان او قول دادند تا هم بازار دارو را کنترل کنند و هم اینکه ان شاءالله مسأله کمبود دارو را برطرف نمایند.

موضوع گرانی دارو، این روز‌ها به مهم‌ترین چالش حوزه سلامت کشور تبدیل شده است. به طوری که مشاهدات میدانی از سطح داروخانه‌ها نشان می‌دهد که دارو گران شده است. در همین حال، مسئولان مربوطه که منکر افزایش قیمت دارو‌ها شده است و اصرار دارند که دارو با قیمت سال گذشته در دسترس مردم و بیماران قرار می‌گیرد.بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو، مدعی شده است که افزایش قیمت دارو در سال ۱۴۰۰ به خاطر رشد هزینه‌های تولید بوده، ولی بسیار کمتر از تورم عمومی جامعه بوده است.

محمدعلی محسنی بندپی عضو کمیسیون بهداشت و درمان، در واکنش به اظهارات مدیران وزارت بهداشت، گفت: وزارت بهداشت ادعا می‌کند که دارو گران نشده است.وی افزود: حقیقت ماجرا این است که دارو‌ها گران شده و این گرانی و تورم را می‌توان با پوست و گوشت خود لمس کرد.

افزایش ۳۵ تا ۴۰ درصدی قیمت ۵۶۰ قلم دارو در سال گذشته
در رابطه با گرانی دارو معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت هم گفته است: سال گذشته ۵۶۰ قلم دارو افزایش قیمت داشتند که پوشش بیش از ۱۵ درصد آن در تعهد ما بود و حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت اعمال شده بود. ما تا آبان ماه ۱۴۰۰ حدود ۴۶۰ قلم را پوشش دادیم، اما دیدیم این روند ادامه دارد و تا آن مقطع زمانی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان بار مالی به سازمان بیمه سلامت تحمیل شده است و اعلام کردیم که منابعی برای این افزایش دیده نشده و اگر قرار بر افزایش قیمت دارو است باید برای تامین منابع مالی فکری کنید تا بیمه‌ها هم بتوانند پوشش خود را افزایش دهند.دکتر مهدی رضایی تصریح کرد:متاسفانه هیچ اتفاقی نیفتاد و بدون اینکه منابعی به ما بدهند قیمت دارو افزایش یافت و افزایش قیمت‌ها تحت پوشش قرار نگرفت و این بار به مردم تحمیل شد.
مرجع : فرارو
برچسب ها: دارو
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها