گروه علمی: چاقی می تواند روند کووید-۱۹ را پیچیده کندو اکنون، نتایج یک بررسی نشان می دهد که چاقی ممکن است اثربخشی واکسن های کووید-۱۹ را نیز کاهش دهد.متخصصان همچنین دریافتند: دو واکسن مورد استفاده در این بررسی میزان مختلفی از واکنشهای ایمنی را در افراد مبتلا به چاقی شدید ایجاد می کند. علاوه بر این، ابتلای قبلی نیز تاثیرگذار بوده است.
یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه استانبول ترکیه گفت: نتایج این بررسی اطلاعات جدیدی را در مورد واکنش آنتی بادی به واکسنهای کووید-۱۹ در افراد مبتلا به چاقی ارائه و اهمیت اولویت بندی و افزایش واکسیناسیون را در این گروه آسیبپذیر تقویت میکند.در این مطالعه ۱۲۴ بزرگسال مبتلا به چاقی شدید و ۱۶۶ بزرگسال با وزن طبیعی حضور داشتند. گروه چاق دارای شاخص توده بدنی (BMI) بیش از ۴۰ بود.
متخصصان اظهار داشتند: شرکت کنندگان دو دُز از واکسن فایزر یا واکسن چینی کروناواک را دریافت کردند. چهار هفته پس از تزریق دُز دوم، نمونه خون این افراد برای اندازهگیری سطح آنتیبادی علیه کروناویروس جمعآوری شد. علاوه بر این، سابقه ابتلای آنها نیز بررسی شد و ۷۰ نفر آنها پیش از این به کووید-۱۹ آلوده شده بودند.
این مطالعه نشان داد: در میان شرکتکنندگانی که سابقه ابتلا نداشتند و واکسن فایزر دریافت کرده بودند، سطح آنتیبادی در میان افرادی که به شدت چاق بودند بیش از سه برابر کمتر از افراد با وزن طبیعی بود. همچنین در میان افرادی که سابقه ابتلا نداشتند و واکسن کروناواک دریافت کرده بودند، سطح آنتی بادی در میان افراد چاق شدید ۲۷ برابر کمتر از افراد با وزن طبیعی بود.به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، همچنین طبق این بررسی در میان افرادی که پیش از این به کروناویروس مبتلا شده بودند و واکسن فایزر یا کروناواک دریافت کرده بودند، سطح آنتی بادی در افراد چاق و افراد با وزن طبیعی، مشابه بود.