به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۲۰:۴۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۲/۲۳ ساعت ۱۱:۱۱
کد مطلب : ۳۳۶۲۰۲

فنلاند خواستار پیوستن سریع به ناتو شد

فنلاند خواستار پیوستن سریع به ناتو شد
گروه بین الملل: به دنبال افزایش حمایت عمومی مردم فنلاند از عضویت کشورشان در ناتو، رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر این کشور در بیانیه‌ای مشترک خواستار پیوستن "فوری" به ائتلاف نظامی ناتو شدند. دبیرکل ناتو از این درخواست استقبال کرده است.
سائولی نینیسته، رئیس جمهور و سانا مارین، نخست وزیر فنلاند  با انتشار بیانیه‌ای خواستار عضویت فوری این کشور در پیمان دفاعی ناتو شدند.در این بیانیه که به امضای هر دو مقام بلندپایه فنلاند رسیده، آمده است: «در هفته‌های اخیر مباحث مهمی در مورد عضویت احتمالی فنلاند در ناتو صورت گرفت. ما به زودی در مشورت با پارلمان و با در نظر گرفتن خواست جامعه فنلاند، موضع خود را در این خصوص اعلام خواهیم کرد.»
بنا بر این بیانیه، قرار است دولت فنلاند تصمیم قطعی خود دراین‌باره را روز یکشنبه ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) پس از بررسی پارلمان به صورت رسمی اعلام کند. وبسایت آلمانی "تاگس شاو" از این تصمیم دولت فنلاند با عنوان "تصمیم تاریخی" یاد کرده است.

 به تصمیم فنلاند احترام می‌گذاریم
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پس از انتشار بیانیه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر فنلاند، از تصمیم این کشور استقبال کرد و گفت: «اگر فنلاند به صورت رسمی درخواست عضویت کند، از آن استقبال و شرایط الحاق سریع را مهیا می‌کنیم. فنلاند یکی از نزدیک‌ترین شرکای ناتو، یک دموکراسی بالغ، یک عضو اتحادیه اروپا و یک مشارکت کننده مهم در امنیت یورو آتلانتیک است. من با رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر فنلاند موافقم که عضویت در ناتو امنیت فنلاند و ناتو را تقویت خواهد کرد. ناتو به تصمیم فنلاند احترام می‌گذارد.»درخواست رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر فنلاند در واکنش به افزایش حمایت عمومی مردم این کشور از عضویت کشورشان در ناتو پس از تهاجم روسیه به اوکراین صورت گرفته است.حمایت عمومی فنلاند از پیوستن به ناتو در ماه‌های اخیر به رکورد بی‌سابقه‌ای رسید، به طوری که در آخرین نظرسنجی انجام شده، ۷۶ درصد از فنلاندی‌ها موافق و تنها ۱۲ درصد مخالف پیوستن به ناتو بودند.
شبکه یک رادیو تلویزیون آلمان پیش از این در گزارشی مفصل پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو را بررسی کرده و نوشته بود: «از جنگ سرد تا الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ هیچ چیز تاکنون فنلاند و سوئد را متقاعد نکرده بود که به پیمان آتلانتیک شمالی ناتو بپیوندند و از بی‌طرفی نظامی خود دست بکشند.»فنلاند ۱۳۰۰ کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد و می‌خواهد دفاع نظامی خود را به دلیل تحولات اوکراین تقویت کند.آنتی کایکونن، وزیر دفاع فنلاند پس از حمله روسیه به اوکراین از خرید جنگنده‌های آمریکایی اف ۳۵ به ارزش ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلون دلار خبر داده بود.

تصمیم هم زمان سوئد برای پیوستن به ناتو
در سوئد هم وضعیت مشابه است. این کشور نیز تصمیم دارد، در روز یکشنبه ۱۵ مه همزمان با فنلاند تصمیم خود درباره پیوستن به ناتو را اعلام کند.سوئد بیش از ۲۰۰ سال است که مستقیما در جنگی درگیر نبوده است. این بی‌طرفی به سوئد کمک کرده تا از جنگ‌های جهانی قرن بیستم هم در امان باشد. با این حال اغلب سوئدی‌ها هم پس از تهاجم روسیه به اوکراین خواستار پیوستن به ناتو شدند.
روسیه که پیش از نیز بارها مخالفت خود را با عضویت هر دو کشور در ناتو اعلام کرده و گفته بود این پیوست، "عواقب نظامی و سیاسی" خواهد داشت، پس از انتشار بیانیه مشترک رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر فنلاند به سرعت به آن واکنش نشان داد و اعلام کرد: «گسترش ناتو، وضعیت قاره ما را پایدارتر و امن‌تر نخواهد کرد. عضویت احتمالی فنلاند در ناتو برای ما به عنوان یک تهدید جدی تلقی می شود.»دمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه نیز پیش از این هشدار داده بود، در صورت پیوستن سوئد و فنلاند به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، روسیه سیاست دفاعی خود را تقویت خواهد کرد، چرا که ''دیگر نمی‌توان در مورد وضعیت عاری از سلاح هسته‌ای در منطقه بالتیک صحبت کرد و تعادل باید برقرار شود''.
مدودف تاکید کرده بود، اگر سوئد و فنلاند به ناتو ملحق شوند، نیروهای پدافند زمینی و هوایی روسیه باید "به طور جدی تقویت شوند" و همچنین "نیروهای دریایی قابل توجهی" نیز باید از سوی مسکو در خلیج فنلاند مستقر شوند.در مقابل تهدیدهای روسیه، بریتانیا اما اعلام کرد از تصمیم دو کشور فنلاند و سوئد حمایت خواهد کرد.
بوریس جانسون، نخست‌وزیر این کشور با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، کشورش توافق‌نامه تازه‌ای نیز با سوئد و فنلاند در راستای تضمین امنیت اروپایی و حمایت از نیروهای نظامی در صورت حملات خارجی، امضا خواهد کرد.آلمان نیز موضع مشابه ای در برابر تصمیم فنلاند و سوئد دارد و از پیوستن این دو کشور به ناتو حمایت کرده است.آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان پیش از این گفته بود: «این حق هر کشوری است که آزادانه متحدین و پیمان‌های دفاعی خود را انتخاب کند و این امر در مورد دو کشور اروپایی فنلاند و سوئد که عضو اتحادیه اروپا نیز هستند صدق می‌کند.»
دانمارک نیز از موضع گیری رهبران سیاسی فنلاند استقبال کرد. مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک در توییتر نوشت: «دانمارک به گرمی از فنلاند برای پیوسن به ناتو استقبال خواهد کرد. پیوستن فنلاند به ناتو، امنیت مشترک ما را تقویت خواهد کرد. دانمارک آماده است تا فرآیند پذیرش سریع فنلاند در ناتو را تضمین کند.»در صورتی که سران دو کشور فنلاند و سوئد تصمیم نهایی برای ورود به پیمان ناتو را بگیرند، روسیه دو عضو دیگر ناتو را مستقیما در همسایگی خود خواهد داشت.
البته روند عضویت چندین ماه به طول خواهد انجامید، چرا که هر ۳۰ کشور عضو ناتو باید موافقت خود را اعلام کنند اما یک مقام ناتو که نخواسته نامش فاش شود، گفته است که در مورد فنلاند و سوئد این روند "چند هفته بیش‌تر طول نمی‌کشد."


 
برچسب ها: ناتو
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها