گروه فرهنگی: همایون شجریان در این نشست با عنوان این مطلب که تولید آلبوم پروسه پیچیدهای نداشت؛ توضیح داد: ۴ نوازنده و یک خواننده در این تجربه تازه کنار هم بودند. نکته قابل توجه در این نشست این بود که همایون شجریان از اجرای زنده این اثر خبر داد و افزود: «قبل از شیوع کرونا برنامهریزی برای برگزاری کنسرت داشتیم، بنابراین اول باید به برنامه کنسرتها فکر کنیم. بهاحتمال زیاد تیر ماه کنسرت خواهیم داشت و بعد از آن نسبت به اجرای زنده برنامهریزی داشته باشیم.
وی ادامه داد: این کار همآمیزی موسیقی ایرانی و موسیقی جاز است که نقطه مشترک اثر، بداههپردازیای است که فردین خلعتبری آن را با شعر و موسیقیهایش ساخته و پرداخته است. این نوع نگرش در تاریخ موسیقی ایرانی در آثار بزرگانی چون «عارف» و «شیدا» پیدا میشد که شعر و آهنگ را خود میسرودند. شاید فردین عزیز هم در هنگام ساخت این اثر موسیقایی با این نگاهی که گفتم دست به ساخت آن زده است.»
این هنرمند پیشنهادی برای گوش دادن به این کار مطرح کرد و گفت: برای آثار این شکلی طبیعتاً شنوندگان سلایق مختلفی دارند و قطعا یک عده آن را میپسندند، عدهای نمیپسندند و برخی هم تا حدی دوست خواهند داشت. ولی کاری که من برای گوش دادن به یک اثر انجام میدهم و آن را به شما هم پیشنهاد میکنم، این است که با فضایی که موسیقی همراه شعر ایجاد میکند، بدون هیچ ذهنیت و قضاوتی همراه شویم تا ببینیم خوشمان میآید یا نه؟
شجریان در بخش دیگری از این نشست خبری درباره برگزاری کنسرت در تهران و همکاری با صدا و سیما گفت: برای کنسرت برنامهریزیهایی داریم که در تهران اجرای برنامه داشته باشیم. فکر میکنم تیرماه امسال کنسرتهایم را در تهران آغاز کنم. درباره همکاری با صدا و سیما هم باید بگویم که فعلاً برنامهای برای همکاری با صداوسیما ندارم.
شجریان در بخش دیگری از صحبتهایش درباره برگزاری کنسرتها توضیح داد: تلاش میکنیم که در این اوضاع گرانی که همه میدانیم وضعیتش به چه شکلی است مشکلی به مشکلات مردم اضافه نکنیم. هرچند میدانید که برگزاری کنسرت دربرگیرنده هزینههای زیادی است که واقعاً اوضاع برگزاری کنسرتها را تحتتأثیر قرار داده است. اما همیشه سعی کردهام که متعادلترینها برقرار شود.
این خواننده پرآوازه موسیقی سنتی ادامه داد: درباره ماجرای کنسرتها و به یاد پدر هم باید بگویم تا به امروز هر آنچه در کنسرتهای اخیرمان برگزار کردیم به یاد پدر و پرویز مشکاتیان بوده که امیدوارم این روند ادامه پیدا کند.
همایون شجریان در بخش دیگری از این نشست گفت: چند سال پیشپیشنهاد دادم که حاضرم کنسرتهای خیابانی را بهصورت رایگان برگزار کنم و الان هم میگویم که آماده حمایت از چنین پروژهای هستم. در این مجال خیلی از دوستان گفتند که بیایید و در چند شب کنسرت رایگان برگزار کنید. درحالی که مدنظر من این نبود برای من مهم این است آن دسته از مخاطبانی که هیچ دسترسیای به کنسرت ندارند بتوانند بهراحتی و با تعداد بیشتری به تماشای برنامههای ما بیایند. این تنها کاری است که از من برمیآید و امیدوارم روزی شرایط آن فراهم شود که بتوانم کنسرتی را با تعداد زیادی تماشاگر برگزار کنم.
در این نشست و مراسم رونمایی از آلبوم، حامی مالی اثر درباره برگزاری کنسرتهای رایگان گفت: اگر همایون شجریان و تیم همراهش موافق باشند ما حاضریم در برگزاری کنسرتهای رایگان همراه گروه اجرایی باشیم و آنها را حمایت کنیم و در صورت موافقت خلعتبری و شجریان بهمدت ۱۰شب بهصورت قرعهکشی برای مردم، رایگان کنسرت برگزار میکنیم که این پیشنهاد مورد موافقت آنها واقع شد.
آلبوم «گاه فراموشی» با اشعار فردین خلعتبری در ۸ قطعه به نامهای «در شب بیتو»، «گاه فراموشی»، «مشتاق توام»، «پیدرپی»، «خواب خاکی»، «با تو مست»، «نشان»، «محرم به اسرار» طی حدود ۲ سال تولید شده است.
همایون شجریان و فردین خلعتبری طی سالهای گذشته فعالیتهای مستمری را با یکدیگر داشتهاند که از آن جمله میتوان به انتشار آلبوم «امشب کنار غزلهای من بخواب» روی اشعار مرحوم افشین یداللهی در سال۱۳۹۸ و خوانش چند تکآهنگ برای سریالها و آثار صوتی اشاره کرد. فردین خلعتبری تهیهکننده و آهنگساز و شاعر، همایون شجریان خواننده، بیون مهیر، کلاوس گزینگ، کارلو نیدرهاوزر و فردریک ژیل گروه نوازندگان، رامین صدیقی مشاور تهیهکننده، سحر فروزان مشاور تهیهکننده، رضا موسوی مدیر هنری، کاوه عابدین و فرانس شادن صدابرداران و عوامل اجرایی این آلبوم موسیقی را تشکیل میدهند که ضبط آن در کشورهای ایران و اتریش صورت گرفته است.