کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

چگونه عصبانیت خود را کنترل کنیم؟

30 ارديبهشت 1401 ساعت 11:36


گروه علمی:عصبانیت را می‌توان طوری هدایت کرد که نیروی محرک مثبتی در پشت کار‌های ما باشد. خشم می‌تواند واکنش مناسبی و یا علامت موضوع مهمتری باشد که این امر به تعداد دفعات و شدت عصبانیت بستگی دارد.


عصبانیت نشان می‌دهد كه بدن شما برای مبارزه آماده است. این واكنش معمولا با عنوان‌ « مبارزه یا قرار» طبقه‌ بندی می‌شود. وقتی شما عصبانی می‌ شوید، آدرنالین و هورمونهای دیگری در جریان خون‌ آزاد می‌ شود در این شرایط فشار خون، نبض و سرعت تنفس همگی افزایش پیدا می‌كنند.

بسیاری افراد به اشتباه معتقدند كه عصبانیت همیشه احساس ناخوشایندی است و اظهار می‌كنند كه خشم همواره واكنش نامناسبی است. در واقع عصبانیت واكنش طبیعی در برابر رویدادها و اتفاقات هر روزه است. این احساس واكنش صحیح در برابر هر موقعیتی است كه تهدید واقعی به نظر می‌رسد.عصبانیت را می‌توان طوری هدایت كرد كه نیروی محرك مثبتی در پشت كارهای ما باشد. خشم می‌تواند واكنش مناسبی و یا علامت موضوع مهمتری باشد كه این امر به تعداد دفعات و شدت عصبانیت بستگی دارد.

خصومت و ستیزه‌جویی نیز به معنی آماده بودن درتمام لحظات برای جنگیدن است. افراد ستیزه‌جو اغلب به عنوان افرادی لجباز، كم تحمل، تندخو و زودرنج و همیشه دارای اظهارنظر شناخته می‌شوند این افراد غالبا در درگیری و ستیزه هستند و یا شفاها بیان می‌كنند كه احساس می‌كنند می‌خواهند كسی یا چیزی را بزنند. ستیزه‌جویی شما را از سایر مردم به انزوا می‌كشاند.

عصبانیت و ستیزه‌ جویی دایمی باعث بالا رفتن فشار خون و افزایش خطر ابتلا به افسردگی، حملات قلبی، سكته مغزی و سایر بیماری‌ها می‌شود اغلب نوجوانانی كه اظهار می‌كنند درصد بالایی از عصبانیت و ستیزه‌جویی دارند، از شدت بالای اضطراب، استرس، غمگینی و خستگی نیز رنج می‌برند این نوجوانان خیلی بیشتر از نوجوانانی كه خشمگین و عصبانی نمی‌شوند به مصرف نوشیدنی‌های الكلی، مواد مخدر و كشیدن سیگار روی می‌آورند و بیشتر نیز با اختلالات تغذیه‌ای مواجه هستند.

لازم به ذكر است كه عصبانیت و مجادله بخش‌های طبیعی از روابط سالم هستند اما عصبانیتی كه منجر به تهدیدات، خشونت‌ها و پرخاشگری‌هایی مانند زدن و آسیب رساندن شود، طبیعی و سالم نیست. سوء استفاده‌های جسمی، شفاهی و یا جنسی بخش پذیرفته شده درهیچ نوع رابطه‌ای نیست.

خشونت رفتاری اكتسابی است از این رو كمك كردن به كودكان در این راستا كه یاد بگیرند خشونت روش سالم و صحیحی برای حل اختلافات نیست، اهمیت خاصی دارد.زندگی كردن در محیطی خشونت‌ آمیز فرصت‌های رشد مشكلات رفتاری در فرزند شما را مانند افسردگی، اضطراب، استرس و بازده نامطلوب تحصیلی افزایش می‌دهد.

به علاوه تماشای تلویزیون و انجام بازی‌های ویدئویی خطر قرار گرفتن كودكان را در معرض خشونت افزایش می‌دهد.آمارها نشان می‌دهد كه تا سن 18 سالگی به طور متوسط هر كودك شاهد تماشای بیش از 200 هزار صحنه اقدام به خشونت تنها از طریق تلویزیون است.

رسانه‌ها اغلب تصاویر استفاده از خشونت را به عنوان یك ابزار توجیه شده برای حل اختلاف به تصویر می‌ كشند از این‌رو كودكان به راحتی تحت تاثیر صحنه‌های تلویزیون و بازی‌های ویدئویی قرار می‌گیرند. بررسی‌ها نشان می‌دهد كه خشونت و پرخاشگری بیش از بیماری‌های عفونی، سرطان و یا حتی نواقص مادرزادی باعث بروز جراحات و حتی مرگ و میر در بین كودكان، نوجوانان و جوانان می‌شود.

خشونت‌های مربوط به استفاده از اسلحه عامل مهم مرگ و میر در بین كودكان و نوجوانان آمریكایی است به طوری كه تقریبا 3500 نوجوان هر ساله در این كشور به این طریق كشته می‌شوند و 150 هزار نوجوان دیگر نیز به جرم این قبیل تخلفات دستگیر می‌شوند. برای جلوگیری از بروز عصبانیت و پرخاشگری می‌توان اقدامات زیر را انجام داد.
از روش‌های غیر ستیزه‌جویانه برای حل مشكلات استفاده كنید بحث كردن برای این منظور مناسب و حتی روش سالمی است اما به شرط آنكه به خشونت كشیده نشود.

به فرزندان خود بیاموزید كه عصبانیت راه حل نیست.به كودكان خود عشق و توجه دایمی نشان دهید.جلسات بحث بدون گلاویز شدن و كتك زدن فراهم كنید.از قوانین جسمی مانند كتك زدن و یا هر گونه تنبیه جسمی بپرهیزید. اگر برای كنترل فرزندانتان به كمك احتیاج دارید، در زمینه آموزش مهارت‌های والدینی تلاش كنید.

استفاده از تلویزیون، تماشای فیلم و بازی‌های ویدئویی را برای فرزندتان محدود كنید. به علاوه برای صحبت كردن و یا محدود كردن تماشای موضوعات خشونت بار به همراه فرزندانتان تلویزیون تماشا كنید.سعی كنید شیوه زندگی سالمی داشته باشید.حداقل 3 نوبت در هفته در نوعی از فعالیت‌های ورزشی شركت كنید.

انجام تمرینات بدنی منظم یكی از بهترین شیوه‌ها برای آزاد كردن تمام انواع استرس‌ها از جمله عصبانیت است راه رفتن سریع روش مناسبی برای آغاز كردن است.رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. به خاطر داشته باشید كه مقادیر زیادی آب بنوشید.الگوی خواب سالمی داشته باشید سعی كنید كه هر شب مدت زمان تقریبا یكسانی بخوابید.

از مصرف الكل، مواد مخدر و یا داروهای مخدر مانند كوكائین و متامفتامین بپرهیزید. الكل و مواد مخدر احساس خشم و ستیزه‌جویی را در شما تشدید كرده و كنترل آن را مشكل‌تر می‌كند.از یك تكنیك آرام شدن مانند یوگا و مدیتیشن استفاده كنید.احساسات خود را قبل از عصبانی شدن در نظر بگیرید.نسبت به احساسات خود با یك دوست صحبت كنید.

احساسات خود را با به تصویر كشیدن آنها بیان كنید.درباره ارتباطات خود با دیگران فكر كنید.از گذراندن وقت خود با كسانی كه مستعد عصبانی كردن شما هستند و یا انرژی منفی به زندگی شما اضافه می‌كنند، خودداری كنید


کد مطلب: 337388

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/337388/چگونه-عصبانیت-خود-کنترل-کنیم

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir