به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۰۱ ساعت ۱۳:۲۵
کد مطلب : ۳۳۷۸۰۴

تهران امسال جزو ۵ استان پرتنش آبی است

تهران امسال جزو ۵ استان پرتنش آبی است
گروه اقتصادی: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: شهر تهران امسال جزو ۵ الی ۶ استان پرتنش آبی کشور است.به گزارش  ایلنا، محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با حضور در جلسه شصت و چهارم شورای شهر با اشاره به وضعیت بارندگی در تهران و منابع آبی شهر تهران گفت: شهر تهران توسط ۵ سد شامل سدهای طالقان و امیر کبیر در غرب و سدهای لار، لتیان و ماملو در شرق تهران تامین آب می‌شود یک میلیارد مترمکعب مجموع مخازن این سدها است و ۵۰ درصد از غرب تهران و ۵۰ درصد از شرق تهران تامین می‌شود.

وی ادامه داد: آب در شهر تهران حدود ۷۰ درصد در سال‌های نرمال از آب‌های سطحی و ۳۰ درصد از آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود همچنین حدود ۶۰۰ حلقه چاه داریم. ۷ تصفیه خانه در شهر تهران قرار دارد و عمل تصفیه آب را انجام می‌دهند. یک میلیاد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب مصرف آب شرب تهران است و ۹ میلیون و ۴۵۵ هزار نفر جمعیت تحت پوشش آب شرب تهران است البته جمعیت تهران بیش از این میزان است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تصریح کرد: امسال در تهران دومین سال خشک متوالی را پشت سر می‌گذاریم. وضعیت بارندگی استان تهران مناسب نیست و تا جایی که ملاحظه می‌کنید ۱۹۹ میلی متر بارندگی داشتیم در حالی که در سال گذشته ۲۵۹ میلی متر میزان بارندگی بوده است. استان تهران امسال جزو ۵ الی ۶ استانی است که به شدت در تنش آبی قرار دارد.

بختیاری درباره وضعیت مخازن سدها گفت: در سال قبل با اینکه سال خشکی داشتیم ۸۱۷ میلیون حجم مخازن بود و امسال حجم مخازن ۶۱۵ میلیون است که نسبت به سال گذشته ۲۰۰ میلیون لیتر کاهش مخازن سدهای تهران است و وضعیت تهران را با مشکل مواجه کرده و چاه‌های ما با تمام ظرفیت در مدار است و به دلیل اینکه مجبوریم حجم مخازن استراتژیک را برای پایان شهریور ماه نگه داریم درصد استفاده از چاه‌ها را افزایش داده‌ایم.
وی با بیان اینکه شهر تهران ۱۷ درصد آب کل کشور را مصرف می‌کند، تصریح کرد: یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب مصرف آب تهران است که در روزهای پیک ۵۹ متر مکعب بر ثانیه یعنی دبی پایه رودخانه کارون مصرف آب استان تهران است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تصریح کرد: در سال‌های اخیر دو تصفیه خانه وارد مدار شده است که در صورت‌عدم ورود تصفیه خانه شماره شش به شبکه آب قطعا سال گذشته با مشکل بی‌آبی مواجه می‌شدیم و سال گذشته در اوج مصرف شهر تهران آب کیفیت وارد مدار شد و باعث شد فشار به منابع زیرزمینی کمتر شود. تلاش می‌کنیم امسال ظرفیت مخازن را با افزایش مخازن به صددرصد برسانیم. امیدواریم امسال نیز ۱۲۰ مخزن وارد مدار بهره‌بردرای می‌شود و عقب‌ماندگی سال قبل را نیز جبران می‌کنیم.

بختیاری درباره کیفیت آب تهران در شمال و جنوب شهر تهران گفت: در تهران همیشه این بحث است که مناطق بالای شهر تهران از آب سد استفاده می‌کنند و مناطق جنوبی از آب زیرزمینی و با کیفیت کمتر استفاده می‌کنند با تصویب منابعی که از سوی شورا در اختیار قرار گرفت و سد ماملو و تصفیه خانه هفتم وارد مدار شد  باعث شد کیفیت آب دو و نیم میلیون نفر از مناطق جنوب شرق و جنوب تهران بهبود پیدا کند و بسیاری از چاه‌هایی که کیفیت خوبی نداشتند از مدار خارج شود و این بخشی از عدالت اجتماعی بود که اجرا شد و این نگرانی مردم تهران در خصوص مصرف آب برطرف شد.

وی همچنین درباره اقدامات انجام شده در سطح شهر تهران گفت: رینگ تهران اگر اجرا شود تهران در عیار یک شهر پیشرفته در زمینه منابع آبی قرار خواهد گرفت تهران تصفیه‌های خانه‌های متعدد دارد که بهم ارتباط نداشتند و اگر ارتباطی هم بود به صورت موضعی بود با اتصال این رینگ آرزوی دیرینه محقق می‌شود و تمامی تصفیه خانه‌های ما و سدها بهم متصل می‌شوند در سطح جهان نیز فقط ۴ الی ۵ شهر در دنیا اینگونه هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تصریح کرد: ۶۵ درصد این رینگ اجرا شده است و طی الی سه الی ۴ سال این رینگ کامل شود. با این اتفاق مردم در جنوب تهران همان آبی را مصرف می‌کنند که شهروندان در مناطق شمالی شهر تهران استفاده می‌کنند و این کار بزرگی است که در بحث عدالت اجتماعی در نظر گرفته شده است.

بختیاری با اشاره به مخازن اضطراری شهر تهران گفت: ۳۷۴ مخزن اضطراری را در شهر تهران باید اجرا کنیم تا در صورت وقوع زلزله در تهران این مخازن وارد مدار بهره‌برداری شده و به مدت ۳ تا ۹ روز آب استفاده کنیم این نقاط عمدتا در جنوب و مرکز تهران هستند و قرار است تا دو سال آینده این ۳۷۴ مخزن را در مناطق تهران برای جمعیت ۹ میلیون نفر برای مدت سه تا ۱۰ روز در نظر بگیریم.

وی ادامه داد: تاکنون ۲۶ مخزن جای گذاری شده است و تا پایان سال ۱۲۰ مخزن جای گذاری می‌شود و اگر مناقصه  ۱۰۰ مخزن مناقصه در نیمه دوم امسال برگزار شود عقب‌ماندگی ما در مخازن اضطراری برطرف می‌شود. این مخازن صد متر مکعبی هستند، در مسیرخط شبکه تهران و به محض وقوع زلزله با قدرت بیش از ۶ ریشتر  شبکه تهران را وارد مدار می کنیم. با وجود زلزله بسیاری از مخازن از مدار خارج می‌شود و این کار می‌تواند آب سه تا ۱۰ روز مردم را تامین کند این کار فقط در توکیو انجام شده است.

بختیاری در پاسخ به سوال یکی از اعضای شورای شهر تهران درباره ورود پساب تصفیه خانه آب جنوب تهران به دشت ورامین گفت: در تهران دو رودخانه کرج و جاجرود منابع تامین کننده آب شرب تهران هستند. در دهه سی اولین جایی که فائو شبکه مدرن آبیاری را فراهم کرد دشت ورامین بود سد لتیان را زدند که قرار بود ۵۰ درصد شرب و ۵۰ درصد کشاورزی باشد که تمام آن برای شرب مصرف شد ماملو هم همین طور شد ما منابع آب دشت ورامین را به شرب تهران آوردیم.

وی ادامه داد: پساب تصفیه خانه آب جنوب تهران به دشت ورامین اختصاص پیدا کرد چراکه آب مورد استفاده آن‌ها را برای آب شرب تهران استفاده می‌کنیم.مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران درباره کیفیت پساب خروجی نیز گفت: دو هفته پیش فرماندار از این پساب خروجی بازدید کردند و این پساب بسیار با کیفیت است و در هر لحظه از شبانه‌روز قابل مشاهده است. در مسیر کانال نیز ممکن است اتفاقاتی بیفتد و مشکلاتی را ایجاد کند.
بختیاری ادامه داد: ما طبق قانون هر فاضلابی را نمی‌توانیم اجازه دهیم به شبکه فاضلاب متصل شود اگر bod، cod را پایین و در حد استاندارد بیاروند می‌توانیم این آب را وارد شبکه فاضلاب کنیم.

وی درباره چشم‌انداز آب تهران گفت: این نکته بسیار مهم است یک میلیارد مترمکعب مخازن سدهای تهران است و ۸۵۰ میلیون مترمکعب سالانه مصرف داریم یعنی ۸۰ درصد مخازن تهران مصرف می‌شود یعنی اگر یکسال شبانه‌روز بارندگی داشته باشد ما نمی‌توانیم آن را ذخیره کنیم چراکه مخزن نداریم بنابراین به یک خشکسالی که می‌خوریم دچار مشکل می‌شویم. همچنین باید برای جمعیت استان تهران فکر اساسی شود و امکان بارگذاری جمعیت جدید را ندارد و باید در چنین صورتی برای بارگذاری آب تصمیم‌گیری شود.

بختیاری همچنین درباره هدر رفت آب تهران گفت: در حال حاضر آب بحساب نیامده در تهران ۲۴ درصد است و میزان آب هدر رفت ۱۱ درصد است. در ۱۰ الی ۱۲ سال اخیر توانسته‌ایم ۷ درصد هدر رفت آب تهران را کاهش دهیم.
وی درباره کیفیت آب تهران گفت: در هیچ کجای شهر تهران آب معدنی مصرف نمی‌کنیم کیفیت آب تهران هیچ مشکلی ندارد هر کسی در هر کجا ادعا دارد تهران به لحاظ کیفیت آب مشکل دارد بیاید اعلام کند آب تهران بهترین آب است و هیچ گونه آلودگی ندارد ممکن است میزان کیفیت سدها متفاوت باشد اما آب آلوده در تهران نداریم و تمامی آب چاه‌ها در مخازن تصفیه می‌شود کیفیت آب تهران از بهترین آب‌های دنیا است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران درباره بحث نیترات گفت: ده سال پیش میزان نیترات ۱۳۰ بود امروز به ۵۰ رسیده است که مطابق استانداردهای جهانی است و قابل مقایسه با گذشته نیست.وی در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان جداسازی آب شرب از آب غیرشرب در استان تهران گفت: جداسازی آب شرب و غیرشرب در تهران نه فنی است و نه اقتصادی. اگر بخواهیم آب شرب تهران را جدا کنیم باید ۵۰ هزار میلیارد تومان در تهران هزینه کنیم بنابراین توجیه اقتصادی و فنی ندارد. آب خام تهران آب بسیار با کیفیتی است. خاصیت البرز جنوبی خود پالایندگی است چه آب چاه و چه آب سطحی به دلیل این خاصیت کیفیت بالایی دارد.
برچسب ها: بحران آب
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها