به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۵:۴۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۰۸ ساعت ۱۲:۲۱
کد مطلب : ۳۳۸۹۵۸

با نشانه ها و علائم استرس پنهان آشنا شوید

با نشانه ها و علائم استرس پنهان آشنا شوید
گروه جامعه: استرس می تواند توسط تنش های محل کار، سبک زندگی، مشکلات اجتماعی، روابط پیچیده یا رویدادهای غیر منتظره زندگی ایجاد شود. اگر چه ممکن است ما بدانیم که چه چیزی می تواند باعث استرس شود، ولی گاهی اوقات سخت است تشخیص دهید که آن را تجربه می کنید یا خیر. تجربه هر فرد از استرس منحصر به فرد است. استرس در برخی افراد کاملا واضح دیده می شود و علائم مشخصی دارد. در بعضی دیگر اما استرس علائم پیچیده تر و غیر واضح تری دارد. این افراد دچار استرس پنهان می شوند. در این مقاله نشانه های استرس پنهان را بررسی می کنیم، راهکارهایی برای درمان آن می گوییم و تست استرس پنهان را معرفی می کنیم.

نشانه ها و علائم استرس پنهان
نشانه های استرس پنهان ممکن است شامل تمایل نداشتن برای شرکت در فعالیتهایی که ار آن لذت می برید، اجتناب از وظایفی که شما واقعا باید انجام دهید، یا اهمال کاری باشد. بعضی از افراد وقتی استرس را تجربه می کنند، تحریک پذیر تر می شوند و سریع عصبانی یا ناراحت می شوند. برای برخی دیگر رویدادهای استرس زا می تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و باعث بیماری شود. اینکه مدام سرما بخورید، بدن درد داشته باشید یا سردرد، می توتند از نشانه های استرس پنهان باشد. علائم دیگر عبارتند از:
 بیخوابی مداوم
 نگرانی
احساس خستگی در بیشتر روزها
بدن درد یا دردهای عضلانی
تغییرات در الگوهای غذا خوردن، خواب یا میل جنسی
 رویاهای عجیب غریب
تمایل زیاد به چیزهای شیرین یا فست فود
 آلرژی هایی که قبلا نداشتید

دلایل استرس پنهان
دلایل استرس پنهان، جدا از دلایل استرس آشکار نیست. دلایل استرس معمولا مشترک هستند، این واکنش افراد است که متفاوت است. در زیر به تعدادی از دلایل استرس می پردازیم:
شرایط بیرونی:
تحت فشار زیادی قرار داشتن
مواجه شدن با تغییرات بزرگ
نگرانی مداوم در مورد چیزی
کنترل نداشتن بر شرایط
مسئولیت های زیاد
نداشتن فعالیت یا کار
عدم امنیت شغلی، خانوادگی و…
شغل یا محل زندگی جدید
شرایط اجتماعی یا اقتصادی سخت

شرایط شخصی:
بیماری یا آسیب
بارداری یا بچه دار شدن
مشکلات سلامت بلند مدت
برنامه ریزی برای مسائل پیچیده مثل جا به جایی
وظایف روزمره مانند سفر یا کارهای خانگی
کمالگرایی
وسواس
سبک شخصیتی A، برای سنجش نوع شخصیت خود می توانید از تست a و b و همچنین تست روانشناسی دیگر مانند تست میلون آنلاین و تست MMPI استفاده نمایید.

راه های مقابله با استرس پنهان
استرس بخشی از زندگی است. و در حالی که شما همیشه نمی توانید شرایط را کنترل کنید، می توانید کنترل کنید که چگونه به آنها پاسخ دهید. با این حال یک راهکار واحد برای همه وجود ندارد. در این صفحه راهکارهای کلی گفته خواهد شد که ممکن است به شما کمک کند.
۱. دنبال دلایل واقعی استرس خود باشید
اولین و اصلی ترین راهکار مقابله با استرس این است که علل زیرین استرس خود را پیدا کنید. شاید پیدا کردن دلیل استرس و اضطراب کار راحتی نباشد اما به جزئییات دقت کنید. مثلا به این توجه کنید که چه ساعاتی بیشتر استرس دارید و در چه شرایطی مضطرب می شوید. به حالات خود وقتی که استرس دارید نگاه کنید و به آن آگاه باشید.
۲. کاهش مصرف الکل، کافئین و سیگار
این مواد به جلوگیری از استرس کمک نمی کنند اما می توانند آن را بدتر کنند. کافئین، الکل و نیکوتین سیگار می تواند باعث تحریک پذیری بیشتر و بالا رفتن سطح استرس شود.
۳. ارزش های خود را بررسی کنید
ارزش ها و باورهای شما می تواند باعث کاهش یا افزایش استرس شما شود. برخی باورها مثل کمال گرایی، باور به اینکه باید در همه چیز عالی باشید یا ترس از شکست، استرس را در افراد افزایش می دهد.
۴. رژیم غذایی سالم
رژیم غذایی سالم می تواند اثرات استرس را کاهش دهد، سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد، خلق و خوی شما را بهتر کند و فشار خون شما را کاهش دهد. و غذاهای خیلی شیرین و چرب می تواند اثر عکس داشته باشد.
۵. صحبت کردن با دوستان کلید طلایی کاهش استرس
صحبت کردن و به اشتراک گذاشتن احساسات و باورها از استرس شما می کاهد. این فکر را نداشته باشید که این کار غر زدن یا انرژی منفی بودن است. افراد دیگر ممکن است بتوانند راه حل های غیر منتظره و قابل قبول را برای استرس پیشنهاد دهند.
۶. استراحت کنید
اگر شما تحت فشار استرس بیش از حدهستید، ممکن است فقط نیاز به استراحت داشته باشید. برای ذهن و جسم خود ارزش قائل شوید و به خود اجازه دهید کمی از فشارها فاصله بگیرید. مغز ما برای زندگی مدرن ساخته نشده، پس در کنار کار و فعالیت زیاد به تفریح خود هم اهمیت دهید.
۷. خواب کافی و با کیفیت داشته باشید
استرس می تواند چرخه خواب شما را مختل کند. اما توجه داشته باشید که کم خوابی یا خواب بی کیفیت می تواند در دراز مدت شما را تحریک پذیر، عصبی، افسرده و مضطرب کند. پس از روش های مختلف مانند دمنوش ها یا موسیقی آرامش بخش استفاده کنید تا خواب خوبی داشته باشید. برای داشتن خواب بهتر می توانید از تکنیک های بهبود کیفیت خواب استفاده کنید.
۸. به خودتان سخت نگیرید
فراموش نکنید که همه چیز در زندگی تحت کنترل شما نیست و قرار نیست همه مسئولیت ها را به عهده بگیرید. پس در مواردی که کنترلی بر آنها ندارید، استرس نگیرید و یادتان باشد حس شوخ طبعی خود را از یاد نبرید. خندیدن یکی از راه های کاهش استرس است.
۹. مراجعه به روانشناس
مراجعه به روانشناس از آخرین راه ها و قطعی ترین راه هاست که می تواند به درمان شما در زمینه اضطراب کمک کند.

تست استرس پنهان و شناسایی آن
تست های اضطراب، ابزاری برای تشخیص دقیق و معتبر اضطراب و شکل های متنوع آن می باشند. از جمله معتبرترین و معروف ترین آن ها، می توان تست اضطراب کتل، تست اضطراب بک، تست اضطراب اجتماعی (SAIN) و پرسشنامه نگرانی پن استیت را نام برد. اما از بین این تست ها شاید معتبرترین و دقیق ترین تست سنجش اضطراب، تست اضطراب آنلاین یا CAQ باشد. تست اضطراب کتل، توسط ریموند برنارد کتل طراحی شده است که ۴۰ سؤال دارد. ۲۰ آیتم از این تست اضطراب پنهان و ۲۰ آیتم بعدی اضطراب آشکار را می سنجد. تست کتل یک نمره کلی دارد که وضعیت فرد را در پنج حالت ناپایداری هیجانی، بی اعتمادی توام با اضطراب، اطمینان به خود، مهار اراده و پایداری خلق و خو، تنش عصبی می سنجد.
برچسب ها: استرس پنهان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها