دریافت لینک صفحه با کد QR
قهوه از مرگ زودرس جلوگیری میکند
فرارو , 11 خرداد 1401 ساعت 18:12
گروه علمی: نتیجه پژوهشی تازه نشان میدهد که نوشیدن قهوه میتواند باعث کاهش خطر مرگ زودرس میشود.نتیجه پژوهشی هفتساله نشان میدهد افرادی که ۲.۵ تا ۴.۵ فنجان قهوه بدون شکر در روز مصرف میکنند ۲۹ درصد کمتر از افرادی که قهوه نمینوشند در معرض خطر مرگ قرار میگیرند.
هم چنین، به گفته کارشناسان افرادی که قهوه را با شکر نیز مصرف میکنند کمتر در معرض خطر مرگ قرار دارند. بر اساس گزارش انجمن قهوه بریتانیا، روزانه حدود ۹۸ میلیون فنجان قهوه در بریتانیا نوشیده میشود و انجمن ملی قهوه نشان میدهد که در ایالات متحده این رقم حدود ۵۱۷ میلیون فنجان است. مطالعات قبلی نشان دادهاند که این نوشیدنی ممکن است برای سلامتی مفید باشد، زیرا نوشیدن قهوه با کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی از بیماری مزمن کبد گرفته تا برخی سرطانها و حتی زوال عقل مرتبط است.
اکنون پژوهشگران چینی دریافتهاند افرادی که هر روز مقدار متوسطی قهوه مصرف میکنند چه با شکر شیرین شده باشد یا نباشد در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشند در یک دوره هفتساله کمتر در معرض خطر مرگ قرار دارند. نتایج برای قهوه فوری، آسیاب شده و بدون کافئین مشابه و یکسان بودند.این پژوهش که نتیجه آن در نشریه Annals of Internal Medicine منتشر شده بر اساس دادههای جمع آوری شده از بیش از ۱۷۱۰۰۰ شرکت کننده در بانک زیستی بریتانیا انجام شده که اطلاعات ژنتیکی، سبک زندگی و سلامتی بیش از ۵۰۰ هزار نفر را از زمان آغاز آن در سال ۲۰۰۶ میلادی جمع آوری کرده است.
این تیم از دادههای گواهی فوت برای ردیابی شرکت کنندگان برای یک دوره متوسط هفتساله از سال ۲۰۰۹ میلادی استفاده کرد که طی آن ۳۱۷۷ نفر جانباختند.پس از در نظر گرفتن مولفههایی از جمله سن، جنس، قومیت، سطح تحصیلات، وضعیت سیگار کشیدن، میزان فعالیت بدنی، شاخص توده بدنی و رژیم غذایی این تیم دریافتند افرادی که قهوه بدون شکر و قند مصرف کردهاند با خطر مرگ کمتری مواجه بودند. بیشترین کاهش خطر مرگ یعنی ۲۹ درصد خطر مرگ کمتر برای افرادی مشاهده شد که بین ۲.۵ تا ۴.۵ فنجان در روز قهوه مصرف کرده بودند.
کاهش خطر مرگ برای مصرف کنندگان قهوه شیرین شده با شکر دست کم برای کسانی که بین ۱.۵ تا ۳.۵ فنجان در روز مصرف میکردند مشاهده شد. این روند برای افرادی که از شیرین کنندههای مصنوعی استفاده میکردند کمتر واضح بوده است.با این وجود، در این پژوهش تنها یک بار از شرکت کنندگان در مورد نوشیدن قهوه پرسش مطرح شده بود. بسیاری از افرادی که از شکر استفاده میکردند تنها یک قاشق غذاخوری شکر به نوشیدنی خود اضافه کرده بودند به این معنی که مشخص نیست که آیا نتایج یکسان برای قهوههای با محتوای قند بالا وجود دارد یا خیر.
«نوید ستار» پروفسور پزشکی متابولیک در دانشگاه گلاسکو که در این پژوهش نقشی نداشته است هشدار میدهد که یافتههای این پژوهش اگرچه جذاب است، اما کاملا واضح نیست. او میگوید: «ماهیت مشاهدهای این مطالعه جدید بدان معنی است که این نتایج قطعی نیستند». پروفسور ستار اشاره میکند که شواهد ژنتیکی قهوه را با هیچ فواید مهم سلامتی مرتبط نمیسازد.
او میافزاید: «من به افراد پیشنهاد میکنم بیشتر قهوه یا چای بدون شکر را مصرف کنند و سعی کنند تمام کارهای دیگری که میتوانند به سلامتشان کمک نمایند را انجام دهند از جمله تحرک بیشتری داشته باشند، بهتر غذا بخورند و بهتر بخوابند».دکتر «کریستینا وی» نیز با این نظر موافق است که یافتهها قطعی نبودهاند، اما میگوید به نظر میرسد چه بدون قند و شکر و چه با مقدار اندک آن احتمالا برای اکثر افراد مضر نیست.
کد مطلب: 339726
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir