راه اندازی اولین شورای فتوای زنان در مصر
16 خرداد 1401 ساعت 16:47
گروه بین الملل: بسیاری از زنان مسلمان مصری از راه اندازی اولین شورای فتوای زنان خوشحال هستند، زیرا اکنون میتوانند از واعظان زن در مورد مسائل خصوصی فتواهای مذهبی بخواهند.
زنان مصری به مسجدی در جنوب قاهره هجوم آوردند تا فتوا (احکام دینی) در مورد مسائل خصوصی زنانه را از یک واعظ زن که شنبهها در فاصله ساعت ۵ عصر تا شب در مسجد حضور دارد دریافت کنند.«مختار» یکی از چهار واعظ زن است که اخیرا از سوی دولت مجاز به صدور فتوا در امور زنان شناخته شده است. در تاریخ ۲۱ مه وزارت اوقاف مصر چهار شورای فتوای زنان را در چهار مسجد مختلف در قاهره برای ارائه فتوا به زنان راه اندازی کرد. این وزارتخانه قصد دارد شوراهای بیشتری را در استانهای مختلف مصر راه اندازی کند.
مختار و همکارانش پیش از آن که مجوز ایفای این نقش را دریافت کنند آموزشهای تخصصی دیدند. این چهار زن جزو ۱۴۴ مبلغ زنی بودند که توسط وزارت اوقاف در سال ۲۰۱۷ میلادی منصوب شدند. از آن زمان، این وزارتخانه از طریق تشکیل دورههای فشرده، مبلغان زن را برای صدور فتوا آماده میکند. مختار و همکاراناش برای صدور فتوا برگزیده شدند، زیرا آنان برترین افراد در آزمونی بودند که شامل دانش قرآنی، سنت (گزارشهای شفاهی از سیره و سخنان پیامبر) و فقه اسلامی بوده است.
مختار به «المانیتور» میگوید: «ما از سال ۲۰۱۷ میلادی آموزشهای فشردهای را در مورد نحوه برخورد با متون اسلامی و صدور فتوا به گونهای که زمان، مکان، آداب و رسوم و شرایط افراد را تشخیص میدهد دیدهایم. ما هم چنین آزمونهایی را در حوزه قرآن کریم، سنت و فقه اسلامی دادهایم تا بتوانیم به پرسشهای زنان پاسخ دهیم». مختار تشکیل شوراهای فتوای زنان را «رویایی تحقق یافته» میداند.«مختار» میافزاید: «در مدت سه ساعت حضورم در مسجد در روز اول شورای فتوا وقفهای نداشتم. من خانمهای زیادی را پذیرفتم که به راحتی در مورد مسائل خصوصی سوال میپرسیدند. بیش از ۱۰۰ زن در روز اول شرکت کردند. برخی از زنان ممکن است خیلی خجالت بکشند که از واعظان مرد در مورد امور خاص زنانه سؤال کنند. در نتیجه، زنان ممکن است برای مشاوره به واعظان زن غیرقابل اعتماد مراجعه کنند. حضور افراد واجد شرایط در مساجد این مانع را از بین میبرد و به زنان کمک میکند تا دین خود را بهتر درک کنند».
زنان مصری از این اقدام ابراز خوشحالی کردهاند، زیرا این امکان را به آنان میدهد تا به طور مستقیم با یک واعظ و پژوهشگر دینی زن که میتوانند با او در مورد مسائل خصوصی گفتگو کنند ارتباط برقرار نمایند.
«دعا عزت» زنی خانه دار میگوید: «من برای گوش دادن به سخنان واعظان مرد به مسجد میرفتم، اما نمیتوانستم در مورد مسائل مربوط به زنان سوالاتی را از آنان بپرسم، زیرا احساس خجالت داشتم و هم چنین به دلیل وجود مانع بین زن و مرد نمیتوانستم این کار را انجام دهم. حالا شرایط متفاوت است. من میتوانم بدون احساس خجالت از واعظ زن در مورد دینام سوالی بپرسم. او زنی مثل من است».
کد مطلب: 340453