به گزارش همشهری آنلاین، معاون اداره توسعه و تدوین مقررات بانک مرکزی با اعلام این خبر افزود: متقاضی چک تضمینی نیازی به ثبت آن در سامانه صیاد ندارد بلکه طبق روال گذشته با مراجعه به بانک درخواست صدور چک میکند و بر این اساس بانک متناظراً در زمانی که چک تضمینشده برای وی صادر میکند باید قبل از تحویل به مشتری، اطلاعات چک تضمینی را نیز در سامانه صیاد ثبت و تأیید کند.
آمنه نادعلی زاده افزود: متقاضی چک تضمینشده میتواند این چک را تحویل ذینفع دهد و ذینفع میتواند با استفاده از ابزارهایی نظیر پیامک، خودپردازها، درگاههای بانکی یا برنامکهای موبایلی نسبت به استعلام اطلاعات چک تضمینشده اقدام و مطمئن شود که این چک به نفع وی در سامانه صیاد ثبت و تأییدشده است.
معاون اداره توسعه و تدوین مقررات بانک مرکزی با بیان اینکه از امروز اگر چک تضمینشدهای بین افراد مبادله شود که فاقد شناسه ۱۶ رقمی صیادی باشد قابل پردازش در سیستم بین بانکی نیست و صرفاً شعب صادرکننده چک یا بانکی که چک را صادر کرده است وجه این چک را میتواند پرداخت کند، افزود: ذینفع حتماً باید توجه داشته باشد که در زمان دریافت چک تضمینشده، شناسه ۱۶ رقمی صیادی روی برگه چک را رویت و از طریق شناسه ۱۶ رقمی، چک تضمینشده را استعلام و مطمئن شود که چک به نفع وی ثبت و تأییدشده است.
وی تاکید کرد: صادرکننده یا متقاضی چک تضمینشده، نیازی نیست به سامانه صیاد برای ثبت و تأیید مراجعه کند زیرا این اقدام راساً توسط بانک صادرکننده انجام میشود.گفتنی است بانک مرکزی پیش از این و در زمینه افزایش دسترسی عموم مردم به خدمات چکهای جدید، امکان انجام ثبت، تأیید، انتقال و انواع استعلام چکهای جدید را از طریق ارسال پیامک به سرشماره ۴۰۴۰۷۰۱۷۰۱ فراهم کرده است. بر این اساس هموطنان میتوانند با ارسال پیامک بدون متن به این سرشماره راهنمای انجام خدمات چک را دریافت کنند.