گروه جامعه: این روزها که مشکلات اقتصادی بر همه اقشار جامعه فشار مضاعف آورده، شاید شنیدن این خبر که قرار است پناهگاه زنان کارتنخواب در اطراف میدان شوش تهران تخلیه شود، اتفاقی عجیب به نظر نرسد؛ اما قطعا زندگی را برای افراد فقیر و بیمکانی که دلخوش به چنین مکانهایی هستند، تلختر میکند. همین شد که جمعی از فعالان حوزه زنان و مردم دست به کار شدند و با امضای کارزاری نسبت به تخلیه «مرکز کاهش آسیب زنان پارک شوش» هشدار دادند.
در این نامه که خطاب به علیرضا زاکانی، شهردار تهران و یزدانی، شهردار منطقه 12 نوشته شده، آمده است: «مرکز جامع کاهش آسیب بانوان، محل امنی برای زنان و کودکان بیسرپناه شهر و کشورمان است.از مرداد سال جاری تفاهمنامه دوساله این مرکز بابت واگذاری ساختمان محل اسکانشان به اتمام رسیده و وضعیت تمدید این تفاهمنامه همچنان بلاتکلیف مانده است. متأسفانه این روزها به بهانه پاکسازی منطقه شوش و هرندی و اجرای طرحهای ضربتی، مسئولین ذیربط با جدیت بیشتری به دنبال حذف آسیبدیدهترین قشر جامعه یعنی زنان و کودکان معتاد و بیخانمان و تعطیلی این مرکز هستند.
اینجانبان جمعی از شهروندان این منطقه و دلواپسان زنان بیخانمان، از جنابعالی تقاضا میداریم نسبت به تخلیه این مرکز و بیخانمانی مجدد این زنان تجدیدنظر بفرمایید». اعتراض به تخلیه این مرکز و همچنین آوارگی زنان کارتنخواب در اطراف میدان شوش محدود به این نامه و این مرکز نیست؛ دیماه سال گذشته نیز دو مستند «آن شب» به کارگردانی و تهیهکنندگی مینا قاسمیزواره و مستند «هیچکس منتظرت نیست» به کارگردانی محسن اسلامزاده در جشنواره سینماحقیقت به نمایش درآمد که هر دو به موضوع مرکز نگهداری زنان کارتنخواب در میدان شوش تهران میپرداختند.
مستند «آن شب» به موضوع ورود یک مادر با نوزادش به مددسرای بانوان میپردازد که مدیر مرکز برای جلوگیری از فروش نوزاد به وسیله مادر تلاش میکند او را به شیرخوارگاه تحویل دهد. مستند «هیچکس منتظرت نیست» نیز روایتی از مرکز نگهداری زنان کارتنخواب در میدان شوش است.
حدود یک ماه قبل از اکران این دو مستند، شهرداری منطقه ۱۲ تهران در نامهای به دادسرای ۳۷ خواسته بود تا برای مرکز نگهداری زنان بیسرپناه در میدان شوش تهران با نام «نور سپید هدایت» حکم تخلیه صادر شود؛ اما بعد از اکران این دو مستند، معاون دادستان از شهردار تهران خواست مرکز نگهداری زنان کارتنخواب در میدان شوش تهران تعطیل نشود. سعید عمرانی نامهای خطاب به زاکانی نوشت و از فعالیتهای مرکز جامع کاهش آسیب بانوان و توصیه به حفظ آن حمایت قاطع کرد.
او همچنین از شهردار تهران خواسته بود تا تفاهمنامهای طولانیمدت برای همکاری با مرکز کاهش آسیب بانوان منعقد کند و تأکید کرد مشکلات نگهداشتن و امکانات ساختمان محل استقرار این مرکز هم رفعورجوع شود. بااینحال، همچنان این مشکل حل نشده و فعالان حوزه زنان و مردم پیگیر در بیم و امید هستند تا ببینند شهردار تهران چه تصمیمی در این خصوص خواهد گرفت.