خوابیدن مغز خود را به راحتی پاک و تمیز کنید!
20 خرداد 1401 ساعت 9:08
گروه علمی: پاکسازی مغز انقدرها هم سخت نیست. علم اعصاب می گوید چند عادت ساده برای خوابیدن وجود دارد که به معنای واقعی کلمه، مغز شما را تمیز می کند.با اطمینان نمی توان گفت که چرا این اتفاق می افتد اما به نظر می رسد تأثیر قابل توجهی دارد.محققین دانشگاهی در استرالیا با نوشتن در ژورنال معتبر Translational Neurodegeneration توضیح دادند که قصد مطالعه بیماری های نورون حرکتی ویرانگر مانند اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) را داشتند که به عنوان بیماری لو گریگ نیز شناخته می شود.
هیچ درمان شناخته شده ای برای ALS وجود ندارد، و محققان می خواستند تعیین کنند که آیا اختلال در سیستم گلیمفاتیک بدن، که مواد زائد را از مغز خارج می کند، ممکن است با شروع بیماری مرتبط باشد یا خیر.
برای درک آزمایش آنها، ابتدا باید کمی در مورد چگونگی پردازش پروتئین توسط بدن و نحوه عملکرد سیستم گلیمفاتیک بدانیم.
همانطور که محققان توضیح دادند، بدن ما به زنجیره های بلندی از پروتئین ها متکی است که هر کدام از اسیدهای آمینه تشکیل شده است. این اسیدهای آمینه “برای انجام وظایف خاصی مانند ایجاد آنتی بادی برای مبارزه با عفونت، حمایت از سلول ها یا انتقال مولکول ها” در یک راستا قرار می گیرند.وقتی اوضاع به هم می ریزد و چیزی به درستی کار نمی کند، بدن می تواند “پروتئین هایی که به اشتباه تاشده اند را جمع کند.” این سیستم گلیمفاتیک است که این نوع مواد زائد را از مغز خارج می کند و بیشتر در هنگام خواب کار می کند.
مطالعه روی موش ها
بنابراین، مطالعه محققان شامل موش هایی بود که از نظر ژنتیکی برای بیان پروتئین انسانی که در بیماران انسانی مبتلا به ALS دیده می شود، اصلاح شده بودند. وقتی به موشها غذای حاوی آنتیبیوتیکی دادند که پروتئین انسانی را خنثی میکرد، بهطور طبیعی پیر شدند.اما وقتی موشها را بدون آنتیبیوتیک تغذیه کردند و پروتئینهای انسانی اصلاحشده انباشته شد، موشها شروع به نشان دادن «نشانههای کلاسیک از جمله اختلالات پیشرونده عضلانی و آتروفی مغز کردند».از آنجا، آنها از MRI برای بررسی ساختارهای مغز موشها استفاده کردند و دریافتند که در موشهایی که پروتئین انسانی آنها پنهان نبود، پاکسازی گلیمفاتیک به طور قابلتوجهی نسبت به موشهایی که از نظر ژنتیکی اصلاح نشده بودند، مؤثر بود.
عوامل موثر در پاکسازی مغز
سایر عوامل موثر در پاکسازی گلیمفاتیک، که نویسندگان مطالعه بر اساس تحقیقات قبلی به آنها اشاره می کنند، عبارتند از:
مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی های دریایی یافت می شود.
مصرف متوسط الکل (تاکید بر متوسط است؛ دوزهای بالای الکل اثر معکوس داشت).
ورزش؛ وبه پهلو خوابیدن
این آخرین عامل تاثیرگذار است که مشخص شد. مطمئناً، مجموعهای از تحقیقات روی موشها، پاکسازی گلیمفاتیک و خواب وجود دارد که نشان میدهد خوابیدن به پهلو، به جای به پشت یا سینه، میتواند عملکرد پاکسازی مغز را افزایش دهد.امیدواریم هرگز مجبور نباشید با بیماری های نورون حرکتی مبارزه کنید. اما، دائماً از کارآفرینان شنیده می شود که ترفندهای زندگی آسان و مبتنی بر علم میتواند بهرهوری و سلامت آنها را بهبود بخشد.
به نظر می رسد که یک عادت ساده مانند یادگیری به پهلو خوابیدن ممکن است مزایای ملموسی داشته باشد. ممکن است حتی ساده تر از آن چیزی باشد که شما ممکن است فکرش را بکنید.
مطالعات نشان میدهد اکثر مردم بهطور خودکار به پهلو میخوابند. در واقع، وضعیت خوابیدن به پهلو در حال حاضر محبوبترین حالت خواب در انسان و بیشتر حیوانات است.
کد مطلب: 340988