در بین تمام ملزومات راهاندازی یک رستوران شیک و جذاب، انتخاب صندلی مناسب برای رستوران از اهمیت فوقالعاده زیادی برخوردار میباشد. صندلی به عنوان بخش مهمی از دکوراسیون داخلی رستوران در افزایش آرامش و راحتی مشتریان نیز نقش دارد. تعداد مراجعهکنندگان به رستورانهایی که صندلیهای راحتی در دکوراسیون خود استفاده کردهاند، به مرور زمان افزایش مییابد. صندلی رستورانی از انواع مختلفی مانند صندلیهای چوبی، فلزی، حصیری و غیره تشکیل شده است. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع صندلیهای رستورانی بپردازیم و توضیح دهیم که یک صندلی رستورانی ایدهآل باید چه ویژگیهایی داشته باشد. در انتها نیز بهترین فروشگاه اینترنتی برای خرید این محصول را معرفی خواهیم کرد.
چرا انتخاب صندلی رستورانی انقدر اهمیت دارد؟
همانطور که در مقدمه هم اشاره کردیم یکی از مهمترین نکات برای جلب رضایت مشتریان در رستورانها انتخاب صندلی مناسب برای رستوران به عنوان یکی از تجهیزات رستورانی مهم میباشد. در واقع هیچ یک از تجهیزات رستورانی به اندازه صندلی های رستورانی در جذب مشتری و زیباتر شدن دکوراسیون داخلی رستوران تاثیرگذار نیستند. انتخاب صندلی مناسب برای رستوران باعث میشود که با ایجاد جلوههای بصری مشتری از اینکه ساعاتی از وقت خود را با نشستن روی صندلی راحت سپری میکند، به هیچ وجه خسته نشود. با جلب رضایتمندی مشتری و استفاده از صندلیهای راحت و زیبا میتوان شرایطی فراهم کرد که او رستوران را به دوستان و آشنایان خود نیز معرفی کند. صندلیهای به کار رفته در رستورانها معمولا طراحی سادهای دارند، به راحتی شسته میشوند، جا به جایی آنها راحت است و دارای پشتی استاندارد هستند. طرح هایی که برای ساخت
صندلی رستورانی استفاده میشود شامل طرحهایی به سبک مدرن، سبک کلاسیک و سبک معاصر میباشد. سبکهای مدرن طراحی ساده، صاف و بدون انحنایی دارند. در طرحهای کلاسیک انحنا و زرق و برقهای بیشتری وجود دارد و طرح هایی به سبک معاصر ثبات زیادی ندارند و مدام تغییر میکنند.
معرفی انواع مختلف صندلی رستورانی
• صندلی رستوران فلزی
یکی از انواع صندلی رستورانی که از مقاومت زیادی برخوردار است و بیشتر برای استفاده در محیطهای بسته کاربرد دارد، صندلی فلزی میباشد. صندلیهای رستورانی فلزی اغلب در رستورانهای کلاسیک، رستورانهای سنتی و همچنین فست فودیها مورد استفاده قرار میگیرد و در رنگ بندیها و مدلهای متنوعی ساخته میشود. جنس صندلیهای فلزی رستوران معمولا آلومینیوم یا استیل است و برای قسمت نشیمن آن نیز از فلز یا چوب استفاده میشود. از معروفترین مدلهای صندلی فلزی میتوان به مدلهای چارلز و پایه ایفلی اشاره کرد.
• صندلی رستوران چوبی
یکی دیگر از انواع صندلیهای رستوران که بیشتر برای استفاده در رستورانهای کلاسیک و کافی شاپهای کوچک پیشنهاد میشود، صندلی چوبی است. این نوع صندلی در هنگام جا به جایی در رستوران سر و صدای زیادی ایجاد نمیکند و با استفاده از آن هیچ آسیبی نیز به کفپوش رستوران وارد نمیشود. در ساخت این صندلی از بهترین و مقاومترین انواع چوب استفاده میشود. با توجه به این که تماس صندلیهای چوبی با رطوبت و آب ممکن است باعث خراب شدن آنها شود، در رستورانهای روباز به دلیل احتمال بارندگی نباید از صندلیهای چوبی استفاده کرد.
• صندلی رستوران حصیری
استفاده از صندلیهای حصیری بیشتر در رستورنهای سنتی و رستورانهای کلاسیک رایج است. این نوع صندلی فضای رستوران را به مکانی جذاب و دلنشین تبدیل میکند. طراحی ظاهری زیبای صندلیهای حصیری بسیار شیک و منحصر به فرد و شبیه حصیرهای به هم بافته شده است. این صندلیها رنگبندیهای متنوعی دارند. مقاومت صندلیهای حصیری در برابر نور خورشید و بارندگی بسیار بالاست. بنابراین برای استفاده در رستورانهای رو باز بسیار مناسب است.
• صندلی رستوران پلیمری
نوعی صندلی رستورانی که بیشتر برای فضای باز مورد استفاده قرار میگیرد، صندلی رستورانی پلیمری نام دارد. این نوع صندلی از لحاظ شکل ظاهری بسیار شبیه چوب است اما ذرهای چوب در تولید این محصولات پلاستیکی استفاده نمیشود. مهمترین ویژگیهای صندلیهای پلیمری تنوع بالای رنگبندی آنهاست. وزن سبک، راحتی، طول عمر بالا، مقاومت در برابر رطوبت، سازگاری با محیط زیست، قیمت مناسب و نظافت آسان از مهمترین مزایای صندلیهای پلیمری به شمار میرود.
یک صندلی رستورانی ایدهآل چه ویژگیهایی دارد؟
• راحت بودن صندلی
راحتی صندلی رستورانی یکی از فاکتورهای بسیار مهم است که در زمان خرید نیز توجه ویژهای به آن میشود. برای خرید یک صندلی رستوران ایدهآل معمولا راحت بودن قسمت نشیمن و پشت آن را مورد بررسی قرا میدهند. برلی اطمینان از راحتی صندلی بهتر است که به مدت چند دقیقه روی آن بنشینید و میزان نرمی یا سفتی بالشتکهای قسمت پشت و نشیمن را بسنجید. راحتی صندلی برای مشتریان یک رستوران از اهمیت فوقالعاده زیادی برخوردار است. آنها به همان اندازه که به کیفیت و خوشمزهگی غذاهای رستوران اهمیت میدهند، راحت بودن صندلیها را نیز در نظر دارند و در صورت عدم رضایت از صندلیها برای بار بعدی رستوران مورد نظر را انتخاب نخواهند کرد.
• مناسب بودن ارتفاع، وزن و سایز صندلی
یکی دیگر از ویژگیهای یک صندلی رستورانی ایدهآل مناسب بودن ارتفاع و وزن آن است. اگر صندلی رستورانی برای استفاده در کافه و رستوران خریداری میشود، باید ارتفاع آن کوتاه یا متوسط باشد تا مشتری با نشستن طولانی روی صندلی دچار خستگی نشود. وزن صندلی نیز حتما باید مورد بررسی قرار بگیرد و نباید به گونهای باشد که با نشستن مشتری روی آن به راحتی جا به جا شود. سنگین بودن صندلیهای رستورانی به عنوان یک ویژگی مثبت محسوب میشود. در رستورانهای بزرگ معمولا صندلیهایی با سایز بزرگ استفاده میشود. ولی در کافهها و مکانهای پر رفت و آمد صندلیهای رستورانی با سایز کوچکتر است، گزینههای مناسبتری به شمار میروند.
• تناسب رنگ صندلی با دکوراسیون و کفپوش رستوران
رنگ یک صندلی رستورانی ایدهآل حتما باید با سبک دکوراسیون رستوران و وسایل به کار رفته در آن همخوانی داشته باشد. به طور کلی رنگهای گرم مانند زرد و قرمز جزء رنگهای اشتهاآور محسوب میشوند. اما رنگهای سرد مانند رنگ آبی اشتها را کاهش میدهد. رستورانهایی که از رنگهای سرد استفاده میکنند، معمولا مشتریان زیادی ندارند. انتخاب رنگ صندلی رستورانی یک موضوع کاملا سلیقهای میباشد اما رستورانهایی که به همخوانی رنگ صندلی با دکوراسیون رستوران اهمیت میدهند، معمولا مشتریان بیشتری را به سمت خود جلب میکنند. اگر در کف رستوران از کفپوشهای سرامیکی، چوبی یا فرشی استفاده شده، از صندلیهای دارای زیایهای استفاده کنید، این زیرپایهها اجازه نمیدهند که صدای ناهنجاری در برخورد با کفپوش ایجاد شود.
• با کیفیت بودن و مقاومت جنس صندلی
یکی از ویژگیهای صندلی رستورانی ایدهآل که تاثیز بسزایی در قیمت این محصول دارد، کیفیت و مقاومت جنس صندلی میباشد. برای تولید صندلیهای چوبی معمولا از چوبهای درجه یک استفاده میشود. این چوبها از کیفیت و مقاومت بسیار بالایی برخوردار میباشند. هر چه جنس صندلی باکیفیتتر باشد، طول عمر و کارایی صندلی نیز افزایش مییابد. صندلیهای چوبی القاء کننده احساس گرما در فضای رستوران هستند و صندلیهای فلزی احساس سرما القا میکنند. برای تعدیل احساس این جنس صندلیها بهترین صندلیهای رستوران به گونهای ساخته میشوند که از هر دو متریال چوب یا فلز در آنها استفاده شده باشد. برای استفاده در فضای باز نیز صندلیهای حصیری وپلیمری بهترین انتخاب محسوب میشوند.
• عدم نیاز به تنظیمات ارگونومی صندلی رستوران
در تولید بهترین و ایدهآلترین صندلیهای رستورانی اصول استاندارد رعایت میشود. مشتریهای رستوران با نشستن روی صندلی احساس آرامش و راحتی دارند. اما با توجه به این که مدت زمان نشستن مشتریها روی صندلیهای رستورانی خیلی طولانی نیست، بنابراین لزومی به وجود تنظیمات ارگونومی در این نوع صندلیها نمیباشد. مهمترین نکته در این تجهیزات رستورانی راحتی و زیبایی ظاهری است.
• استفاده از پارچههای باکیفیت در صندلی
برای رستورانهای روباز از صندلیهای رستورانی فلزی از جنس استیل و آلومینیوم استفاده میشود. این صندلیها از مقاومت زیادی در برابر رطوبت، باران، آفتاب، گرد و غبار و غیره برخوردار هستند و روکشهای بسیار مقاومی دارد. برای استفاده در رستورانهای بسته از صندلیهایی که دارای روکشهای پارچهای و چرمی هستند، استفاده میشود. از بین پارچههایی که در تولید صندلی رستوران استفاده میشود، پارچه چرمی با قابلیت تنفس دوام و کیفیت بیشتری دارد و به این سادگیها دچار پوسیدگی و تغییر رنگ نمیشود.
• معتبر بودن برند تولیدکننده
برندهای داخلی و خارجی زیادی در زمینه تولید صندلی رستورانی
مشغول فعالیت هستند اما پیدا کردن برندهای معتبری که از کیفیت محصولات آنها اطمینان داشته باشید، بسیار مهم است. در انتخاب صندلی مناسب برای رستوران باید از برندهای معتبر خریداری شود. زیرا برندهای معروف قبلا امتحان خود را پس دادهاند و همه مشتریان از کیفیت صندلیهای آنها رضایت دارند.