گروه بین الملل: روسیه در پی حمله به اوکراین از سوی کشورهای غربی تحریم شده، اما این کشور بازارهای دیگری برای نفت خود یافته است، از جمله چین. روسیه اکنون به بزرگترین تأمینکننده نیازهای چین به نفت تبدیل شده است.
در حالی که جهان غرب در تلاش است تا خود را از وابستگی به منابع انرژی روسیه رهایی بخشد، چین راه معکوس را در پیش گرفته است.روسیه در ماه مه سال جاری میلادی بر میزان فروش نفت خود به چین به شکل قابل توجهی افزوده و به بزرگترین تامینکننده نفت این کشور تبدیل شده است.
طبق اعلام مقامات گمرک چین، این کشور در ماه گذشته تقریبا ۸،۴۲ میلیون تن نفت خام از روسیه وارد کرده است. این تقریبا معادل دو میلیون بشکه در روز و ۵۵ درصد بیشتر از حجم فروش نفت روسیه به چین در سال گذشته میلادی است.این میزان همچنین نسبت به ماه آوریل سال جاری میلادی حدود یک چهارم بیشتر است. به این ترتیبب روسیه پس از ۱۹ ماه دوباره جای عربستان سعودی را به عنوان بزرگترین تامینکننده نفت چین گرفته است.عربستان سعودی در ماه مه ۷،۸۲ میلیون تن یا به عبارتی ۱،۸۴ میلیون بشکه در روز نفت به چین تحویل داده است که ۹ درصد بیشتر از سال قبل است.
با این حال، این میزان کاهشی تقریبا ۱۵ درصدی را نسبت فروش نفت عربستان به چین در ماه آوریل سال جاری میلادی نشان میدهد. در ماه آوریل عربستان ۲،۱۷ میلیون بشکه در روز نفت به چین فروخته بود.شرکتهای چینی مانند پالایشگاه بزرگ سینوپک از عرضه نفت روسیه به بهایی نازل سود میبرند.به دنبال شروع جنگ اوکراین و پس از خروج شرکتهای نفتی غربی و شرکتهای تجاری از بازار روسیه این کشور نفت خود را به بهایی پایینتر به مشتریانی مانند چین عرضه میکند. هند نیز اخیرا واردات نفت خود از روسیه را افزایش داده است.
همزمان اتحادیه اروپا در حال برنامه ریزی برای ممنوعیت گسترده واردات نفت روسیه است. تحریمهایی که البته تنها شامل نفتی میشود که با تانکر حمل و نقل میشوند.
نفتی که از طریق خط لوله به کشورهای اروپایی میرسد، به ویژه به اصرار مجارستان تحریم نشده است.