تشابه اسکوچیچ و ساوتگیت، البته با چند تفاوت
4 تير 1401 ساعت 12:43
گروه ورزشی: 2سرمربی که با تیمهایشان در گروه دوم جامجهانی2022 قطر حاضر هستند، شرایط کاملا مشابهی را تجربه میکنند؛ دراگان اسکوچیچ در ایران و گرت ساوتگیت روی نیمکت تیم ملی انگلستان.
بین آنها شباهتهایی وجود دارد و البته تفاوتهایی. اسکو و ساوتگیت روز 30آبان باید در قطر رودرروی هم قرار بگیرند، البته اگر اتفاق خاصی تا آن زمان رخ ندهد. بنابراین شاید مرور احوالات فعلی آنها خالی از لطف نباشد.
شباهتها
هر دو نفر بهشدت تحت فشار بخشی از افکار عمومی هستند و تقاضاهای فراوانی برای اخراج آنها وجود دارد. هم اسکوچیچ و هم ساوتگیت در شرایطی سرمربی ایران و انگلستان شدند که تردیدهای زیادی در مورد شایستگی آنها برای بهدست آوردن این مناصب وجود داشت؛ اسکوچیچ در ایران تنها هدایت شماری تیم متوسط را برعهده داشت و ساوتگیت هم که فقط با تجربه سرمربیگری میدلزبورو به نیمکت سهشیرها رسید. در نتیجه در زمان انتصاب هر دو مربی، انتقادات زیادی از آنها به عمل آمد. ساوتگیت که اساسا بهعنوان سرمربی موقت برگزیده شد و جای سام آلاردایس را گرفت، بعدتر اما قرارداد او را رسمی کردند. شباهت دیگر آنها این است که در آغاز کارشان بهعنوان سرمربی، فراتر از حد انتظار نتیجه گرفتند. اسکوچیچ ایران را از مخمصه عجیب پیشمقدماتی رهاند و با پیروزی برابر بحرین و عراق به مرحله بعد برد. در مقدماتی اصلی هم شاهد بهترین عملکرد تاریخ تیم ملی بودیم و راحتتر از حد تصور به قطر رسیدیم. ساوتگیت هم ابتدا تیم ملی انگلیس را به نیمهنهایی جامجهانی رساند و بعد از آن با این تیم به فینال یورو2020 رسید؛ هر چند در اولی کرواسی و در دومی ایتالیا مانع از پیشروی سهشیرها شدند. نهایتا هم نتایج ضعیف و عملکرد بد ایران برابر کرهجنوبی و الجزایر و نیز نمایشهای کابوسوار انگلستان در لیگ ملتهای اروپا، مخصوصا 2شکست این تیم برابر مجارستان باعث داغ شدن هشتگهایی با محوریت اخراج اسکوچیچ و ساوتگیت شده است. جالب اینجاست که در این شرایط سخت هم، 2مهاجم سرشناس 2تیم با لحنی قاطع از سرمربیان خود دفاع میکنند؛ سردار آزمون از اسکو و هری کین از ساوتگیت!
تفاوتها
در درجه اول دستاورد ساوتگیت با اسکوچیچ قابل مقایسه نیست. درست است که مربی کروات تیم ملی ایران را به جامجهانی رساند، اما این به هیچوجه دستاورد منحصربهفردی برای فوتبال ما نیست. درحالیکه صعود به نیمهنهایی جامجهانی2018 بعد از 28سال بود که برای انگلستان رخ میداد؛ اتفاق مهمی که حضور در فینال یورو هم به آن ضمیمه شد. تفاوت دیگر در بحث قیمت و دستمزد این دو سرمربی است؛ جایی که ساوتگیت چهارمین سرمربی گرانقیمت جامجهانی2022 بهشمار میآید، اما اسکوچیچ دقیقا در رده آخر این فهرست قرار گرفته است. اینها را اما رها کنید؛ فرق جدیتر این دو مربی، حمایت سفت و سخت و آشکار فدراسیون فوتبال انگلستان از ساوتگیت است. آنها دقیقا میدانند چه میخواهند و در همان مسیر هم در حرکت هستند، اما در ایران کسی علاقهای به پشتیبانی صریح از اسکوچیچ ندارد. اینجا خود مسئولان فدراسیون هم نمیدانند که بعد از انتخابات شهریور هنوز سر کارشان هستند یا نه؛ در نتیجه پا در هوا بودن اسکوچیچ جای تعجب ندارد!
کد مطلب: 343616