کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

60درصد دانشجویان از وی‌چت استفاده می‌کنند

دانشگاه فیسبوک را به رسمیت بشناسد

ايسنا , 13 اسفند 1392 ساعت 18:19

گروه جامعه: معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر جلوگیری کردن از امنیتی شدن دانشگاه‌ها، گفت: معتقد نیستیم که اکنون دانشگاه‌ها در فضای امنیتی‌ هستند ولی تاکید داریم تا فضای دانشگاه امنیتی نشود.


سید ضیاء هاشمی در اجلاس معاونین فرهنگی دانشگاه‌های سراسر کشور با تاکید بر اینکه دانشگاه بدون حراست نمی‌تواند اداره شود و به کمک آنها نیازمندیم، افزود: این امر به این معنا نیست که مدیریت را به دست آنها بسپاریم تا در زمینه مسائل فرهنگی احساس مسوولیت کنند، چرا که امنیتی شدن دانشگاه پیامدهای ناگواری همچون ناامنی و بروز فجایع اخلاقی را در بر خواهد داشت. 
وی خطاب به معاونین فرهنگی دانشگاه‌ها، گفت: معاونین فرهنگی بایستی به مفهوم فرهنگ توجه ویژه‌ای داشته باشند و کار فرهنگی به معنای تبلیغات و نصب پلاکارد نیست. این در حالیست که گاهی تکرار و برخورد شعارگونه در برابر آرمان‌ها نگرش افراد را منفی می‌کند و باید در این زمینه حفظ تعادل را مورد توجه قرار داد. بنابراین چنانچه در بخش‌های دیگر جامعه فعالیت‌های فرهنگی رنگ و بوی تظاهر دارند از دانشگاه توقع می‌رود هدفش را فراموش نکند و به نهادسازی رفتارها و اصلاح نگرش‌ها بپردازد.
 
معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به اینکه هر تغییری در جهان متوجه کشور ما هم خواهد شد، اظهار کرد: امروزه در دهکده جهانی زندگی می‌کنیم و هر تغییری در جهان در زندگی ما نیز موثر است و دانشجویان بیش از آنکه در دانشگاه باشند در فضای جهانی و مجازی حضور دارند. بنابراین مسوولین فرهنگی باید نسبت به این گونه مسائل شناخت کافی داشته باشند و اگر شناخت عمیق ایجاد نشود در مدیریت فرهنگی دچار تاخر می‌شویم و تاخر فرهنگی آسیب‌های بزرگ و کوچکی به همراه خواهد داشت.

وی فعالیت فرهنگی را محدود به دانشگاه ندانست و افزود: معاونت فرهنگی باید متولی برنامه ریزی و سیاست گذاری در امور دانشگاه باشد و دانشگاه یک نهاد فرهنگی است. دانشگاه در کلیت خود در فرهنگ تاثیرگذار است و این امر به این معناست که معاونت فرهنگی در تمام حوزه‌های دانشگاه مسوولیت دارد. هاشمی با تاکید بر پیوند دادن دانشگاه به نیازهای جامعه گفت: معاونت فرهنگی باید متناسب با نیازهای جامعه، دانشگاه را به تمام بخشهای دیگر پیوند زند و یکی از دغدغه‌های مهم تقویت هویت دینی و ملی است. ما در یک جامعه دینی زندگی می‌کنیم و اگر دانشجوی ما پس از خروج از دانشگاه عرق ملی و دینی نداشته باشد این به این معناست که عملکرد ما قابل قبول نبوده در این راه روشهای مختلفی همچون مشارکت، برگزاری اردوهای راهیان و ایرانگردی موثر است. 

وی یکی از مهمترین محل‌های تلاقی فرهنگ‌ها را فضای مجازی دانست و افزود: دانشگاه باید خود فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی همچون فیس بوک را به رسمیت بشناسد چرا که این ابزارها فرصت‌ها و راهکارهای خوبی را برای رساندن صدای ما به جهان فراهم کردند. عده‌ای می‌گویند برای حضور در فیسبوک چه راه حلی داریم مگر بحرانی وجود دارد که به دنبال راه حل می‌گردید. این مسئله مثل این است که بگوییم زندگی در شهر نسبت به روستا مخاطره آفرین است. درست است که شهر آسیب پذیرتر است اما امکانات بیشتری دارد. در نگاه به حوزه فضای مجازی نباید به عنوان یک معضل به آن نگاه کرد.
وی افزود: فضای مجازی بخشی از زندگی شده است که باید برای آن برنامه د‌اشته باشیم . عدم حضور در این حوزه به معنای باز کردن راه برای دیگران است. 

معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به تحقیق دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، اظهار کرد: طبق تحقیقات 60 درصد دانشجویان ما از ابزارهای ارتباطی همچون وی چت و وایبر استفاده می‌کنند و ما باید آنها را مخاطب خود قرار دهیم و نباید با درگیر شدن در دعواهای خود این 60 درصد را فراموش کنیم.


کد مطلب: 34447

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/34447/دانشگاه-فیسبوک-رسمیت-بشناسد

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir