الهام گرفتن شهروندان تایوانی از اوکراین
16 تير 1401 ساعت 18:05
گروه بین الملل: بسیاری از شهروندان غیرنظامی تایوان اکنون بطور جدی مشغول تمرین تکنیکهای جنگهای نامنظم هستند. آنها عمدتا در تعطیلات آخر هفتهها در کلاسهای آموزش جنگهای چریکی شهری شرکت میکنند تا برای تهاجم احتمالی چینیها به سرزمینشان آماده شوند.
یکی از آنها که در زندگی روزمره به کار بازاریابی مشغول است، میگوید که «مهمترین دلیل شرکت من در این کلاسها، جنگ روسیه و اوکراین بوده»؛ دیگری که کارمند یک شرکت تولید کنندۀ لامپهای اتومبیل است نیز میگوید که اکثر مشتریان اروپایی او همواره باور داشتند که هرگز در اوکراین جنگ نخواهد شد «اما این اتفاق روی داد».
به این ترتیب زمانی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در ماه فوریه دستور تجاوز به اوکراین را صادر کرد، بسیاری از تایوانیها پیشبینی کردند که وقوع چنین روزهای تاریکی برای سرزمین آنها نیز بیش از هر زمانی محتمل است. چراکه این جزیره دموکراتیک زیر تهدید دائمی چین کمونیست قرار دارد که همچنان آن را بخشی از قلمرو خود می داند و سوگند یاد کرده روزی آن را پس بگیرد.به همین دلیل بسیاری از تایوانیها از هم اکنون به فکر چاره افتادهاند و میگویند مقاومت شدید اوکراینیها در مقابل تهاجمات روسیه، آنها را امیدوار کرده که میتوان با به کارگیری تاکتیکهای درست، فرصتی برای دفاع از خود در برابر همسایه قدرتمند فراهم کرد.سازمان دهندگان دورههای آموزشی جنگهای چریکی شهری نیز میگویند که از ماه فوریه، تعداد شرکت کنندگان در کلاسهای یادگیری مبارزات خیابانی چهار برابر شده است.تایوانیها همچنین شرکت در کلاسهای آموزش استفاده از اسلحههای جنگی و کمکهای اولیه را آغاز کردهاند. آنها امیدوارند با یادگیری نحوه کار با انواع سلاحها، بتوانند در صورت وقوع جنگ از خود و خانوادههایشان محافظت کنند.
نگرانی تایوانیها از حملات احتمالی چینیها به سرزمینشان به چند ماه اخیر برنمیگردد. مکس چیانگ، مدیر یکی از این کلاسهای آموزشی میگوید که تایوانیها از سال ۲۰۲۰ میلادی یعنی زمانی که هواپیماهای نظامی چینی تجاوز به حریم هوایی تایوان را آغاز کردند، بطور جدی خطر جنگی قریبالوقوع را احساس کردند.گزارشها حاکی از آن است که در آن سال جنگندههای چینی حدود ۳۸۰ ماموریت از این دست را در حریم هوایی تایوان انجام دادهاند و بررسیهای خبرگزاری فرانسه نیز حاکی از آن است که شمار چنین سورتیهایی در سال ۲۰۲۱ میلادی دو بربر شده است و همچنان ادامه دارد.
برتری نظامی پکن بر تایپه قابل انکار نیست؛ بنا بر گزارش وزارت دفاع ایالات متحده، ارتش ملی جمهوری خلق چین بیش از یک میلیون نفر نیرو دارد، در حالی که شمار نیروهای ارتش تایوان حدود ۸۸ هزار نفر است. شمار تانکهای چین نیز دستکم ۶۳۰۰ تانک در مقابل ۸۰۰ تانک متعلق به تایوان است. چین مجهز به ۱۶۰۰ هواپیماه جنگنده نیز هست درحالیکه تایوان تنها ۴۰۰ هواپیما از این دست دارد.با این وجود اوکراین توانسته یک مدل کاملا متفاوت برای کاهش اثرات این نابرابریها به نمایش بگذارد و به ویژه نشان دهد که چگونه میتوان با مقاومتهای شهری، جنگ را برای کشور مهاجم دشوار و پرهزینه کرد. الگوگیری از این استراتژی اوکراین بویژه از آن رو ارزشمند است که اغلب جمعیت ۲۳ میلیون نفری تایوان در مناطق شهری زندگی میکنند.بر اساس یک نظرسنجی که در ماه مه در تایوان انجام شد، بیش از ۶۱ درصد پاسخ دهندگان اعلام کردند که در صورت حملۀ چین به این جزیره، آماده به دست گرفتن اسلحه هستند.
چن کوانتینگ، رئیس اندیشکده تایوانی «NextGen» میگوید: «اراده مردم اوکراین برای مبارزه با متجاوز، عزم تایوانیها را برای محافظت از میهن خود تقویت کرده است».
لین پینگ-یو، یک چترباز سابق که در کلاسهای جنگ چریکی شهری شرکت میکند تا دانش رزمی خود را بهروز کند نیز با این نظر موافق است و میگوید: «تنها زمانی که شهروندان یک کشور عزم و اراده قوی برای دفاع از سرزمین خود داشته باشند، میتوانند جامعه بینالمللی را متقاعد کنند که به آنها کمک کند.»
او که ۳۸ سال دارد هنگ کنگ را مثال میزند؛ جایی که پکن در سالهای اخیر نفوذ کم سابقهای یافته و حتی به سرکوب شدید ساکنان آن پرداخته است. لین پینگ-یو میگوید چنانچه دست روی دست بگذارند، تایوان نیز به سرنوشتی مشابه هنگ کنگ دچار خواهد شد.
کد مطلب: 345802