کشف مقبره فرمانده ارتش مصر باستان
29 تير 1401 ساعت 11:00
گروه بین الملل: باستانشناسان با کاوش در مصر بقایای مقبره باستانی یکی از فرماندهان ارتش مصر باستان را کشف کردند.
باستانشناسان جمهوری «چک» با کاوش در مصر، بقایای مقبره یکی از مقامهای نظامی مصر را کشف کردند که فرماندهی گردانی متشکل از سربازان خارجی را برعهده داشته است.
به گفته وزارت آثار تاریخی مصر، این اکتشاف نشان میدهد مصر باستان بیش از آنچه که پیشتر تصور میشد با نقاط مختلف جهان در تعامل بوده است.
گمان میرود این مقبره که اخیرا در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی اهرام جیزه کشف شده است به مردی به نام «Wahibre-merry-Neith» تعلق داشته باشد که در حوالی ۵۰۰ سال پیش از میلاد، یعنی در فاصله بین اواخر دودمان بیستوششم تا اوایل دودمان بیستوهفتم زندگی کرده است.این اکتشاف به همت باستانشناسانِ دپارتمان مصرشناسی دانشگاه «چارلز» شهر «پراگ» صورت گرفته است.مقبره باستانی این فرمانده به واسطه پلهای باریکی که با تراشیدن سنگ ساخته شدهاند به بخشهای جداگانه تقسیم شده است.
مساحت این مقبره ۱۴ متر مربع است و گودال اصلی آن حدود ۶ متر عمق دارد. با این حال همچون سایر مقبرههای آن زمان، یک دالان کوچکتر، اما عمیقتر در میانه گودال اصلی ساخته شده است که به تابوتدانی منتهی میشود که این فرمانده در آن دفن شده بود.
باستانشناسان در دالان عمیقتر که حدود ۱۶ متر عمق دارد، دو تابوتدان که یکی از آنها در درون دیگری قرار داشت را کشف کردند. تابوتدان بیرونی از دو تخته سنگ عظیمِ سنگ آهک سفید ساخته شده است. تابوتدان داخلی، اما از سنگ بازالت و به شکل بدن یک انسان ساخته شده است.
روی بخشی از تابوتدان بازالتی گزیدهای از فصل هفتاد و دوم «کتاب مردگان» مصر باستان حکاکی شده است. این متن درباره رستاخیز متوفی و سفر او به جهان پس از مرگ است. تابوتدان بازالتی به طول ۲.۳۰ متر و عرض ۱.۹۸ متر ساخته شده است.باستانشناسان درحالی این تابوتدان را کشف کردند که مومیایی در آن قرار نداشت. بنابراین میتوان نتیجه گرفت سارقان در حوالی قرن چهارم یا پنجم میلادی به این مقبره آمدهاند.
البته علاوه بر تابوتدان، آثار تاریخی مختلفی از جمله یک مجسمه سوسک سرگینگردان و چندین «اوشابتی» (تندیسهای کوچکی مخصوصی مراسم به خاکسپاری در مصر باستان) کشف شده است.
کد مطلب: 348112