گروه بینالملل: در پی تازهترین حمله موشكی نیروهای متجاوز و اشغالگر روسیه به شهر خارکیف اوكراین دهها شهروند غیرنظامی کشته و زخمی شدند.
در عكس زیر، یک زن اوکراینی در حال سوگواری کنار پیکر همسرش که در اثر بمباران نیروهای روسیه جان خود را از دست داده است. خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین است که در جنگ اخیر به شدت آسیب دیده است.
در همین حال، یک روز پس از سفر ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه به ایران و دیدار او با مقامات ارشد جمهوری اسلامی، ویلیام برنز، رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا CIA با اشاره به گزارشهایی که اخیرا درباره همکاری پهپادی ایران و روسیه منتشر شده است، گفت: «توافق پهپادی روسیه با ایران ضعف نظامی این کشور را نشان میدهد.»
همزمان لوید آستین، وزیر دفاع و مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز که در کنفرانس مشترک خبری در واشینگتن حضور داشتند، درباره این همکاری پهپادی هشدار دادند. آستین در پاسخ به پرسش خبرنگاران در مورد اعزام پهپادها از ایران به روسیه گفت: «به ایران توصیه میکنیم این کار را نکند، این ایده واقعا بدی است.» میلی هم گفت: «گمان نمیکنم این ایده خوب و منطقی باشد که ایران پهپاد یا دیگر سیستمهای تسلیحاتی را که در رسانهها به آن اشاره شده است، در اختیار روسیه بگذارد.»
این درحالی است که کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با توجه به تهدیدهای ناشی از توسعه فعالیتهای پهپادی جمهوری اسلامی ایران، قانون توقف پهپادهای ایران را تصویب کرده است. گزارشها حاکی از آن است که پهپادهای ساخت ایران یا قطعات پهپاد و سلاح که از ایران به دست گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در منطقه میرسد و مونتاژ میشود، نقش مهمی در حمله این گروههای شبهنظامی به منافع آمریکا و متحدانش در منطقه دارد. برنامههای موشکی ایران نیز تهدید دیگری برای همسایگان و منطقه بهشمار میرود و به گفته برنز، ایران بزرگترین زرادخانه موشکی خاورمیانه را در اختیار دارد.
به گزارش بلومبرگ برنز نیز که در اجلاس امنیتی اسپن حضور داشت، ضمن تایید گزارشها درباره درخواست روسیه از ایران برای خرید پهپاد گفت: «علاقمندی روسیه به خرید پهپاد از ایران وضعیت ضعیف قوای نظامی این کشور را به تصویر میکشد.»
سیانان اخیرا گزارش داده بود که مقامات روسیه اخیرا دستکم دو بار در زمینه تامین پهپادها به ایران سفر کردهاند. در ماههای اخیر گزارشهای متعددی به ویژه در منابع اسراییلی منتشر شده است که حاکی از تقویت توان پهپادی ایران است. برنز در عین حال این نکته را خاطرنشان کرد که «روسیه و ایران به یکدیگر اطمینان ندارند اما باتوجه به تحریمها و انزوای سیاسی به یکدیگر نیاز دارند». از نگاه برنز موضوعات تاریخی و مواردی مانند بازار نفت دلیل بیاعتمادی روسیه و ایران به یکدیگر بهشمار میرود.