گروه علمی: «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، گفت: «ما با شیوع بیماری ای مواجه هستیم که به سرعت از طریق روشهای جدید انتقال در سراسر جهان گسترش یافته است. ما در مورد آن خیلی کم میدانیم.» هیئت سازمان جهانی بهداشت در بیان این اعلامیه مردد بود زیرا ویروس همچنان در گروه در معرض خطر اولیه، یعنی مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، در حال گسترش است و نه در میان گروههای آسیب پذیرتر از جمله زنان باردار، افراد مسن یا کودکان.
فقط کووید ۱۹ و فلج اطفال، عنوان “وضعیت اضطراری جهانی” را دریافت کردهاند. اعلام این وضعیت میتواند به کشورهای عضو کمک کند تا منابعی را برای کمک به مهار شیوع آن سرمایهگذاری کنند و واکسنها و درمانها را به اشتراک بگذارند.دکتر «جیمز لاولر»، یکی از مدیران مرکز جهانی امنیت بهداشتی دانشگاه نبراسکا، گفت: «مهار شیوع بیماری ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد.»
با این حال کارشناسان هشدار میدهند که واکنش در سطح جهانی همچنان از فقدان هماهنگی رنج میبرد، زیرا کشورهای مختلف با سرعتهای بسیار متفاوتی برای رسیدگی به این مشکل عمل میکنند.علائم در آخرین شیوع آبله میمون شامل ضایعات در گلو، مجرای ادرار و مقعد است که میتواند بسیار دردناک باشد. تب، بدن درد یا علائم تنفسی معمولاً با این بیماری مرتبط هستند، اما این علائم در طول این شیوع در همه افراد مشاهده نشده است.
در همین حال، تجزیه و تحلیل ژنتیکی اخیر نمونههای بیماران آلوده نشان داد که ژنوم آبله میمون از سال ۲۰۱۸ تاکنون نزدیک به ۵۰ جهش ژنتیکی داشته است.اینکه آیا جهشها انتقال، شدت یا سایر ویژگیهای ویروس را تغییر داده است، مشخص نیست، اما دادهها نشان میدهند که آبله میمون ممکن است نسبت به سال ۲۰۱۸ آسانتر گسترش یابد.