گروه سلامت: کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان قزوین گفت: سه اصل مهم جلوگیری از ابتلا به بیماری وبا، شُستن دستان، گرم کردن غذا و استفاده از آب سالم است. هادی باقری، اظهار کرد که در یک همهگیری جهانی، یکی از ارزانترین، سادهترین و مهم ترین راهها برای پیشگیری از انتقال عامل بیماری، شُست و شوی مکرر دستها با آب و صابون است و این کار، حداقل 20 تا 30 ثانیه زمان می برد که اگر به طرز صحیح انجام شود، کلیه عوامل بیماری زا از بین می برد.
به گفته این کارشناس بهداشتی، محدوده دمایی فسادپذیر غذا، 10 تا 60 درجه سانتی گراد است که با گرم کردن کامل و کافی غذا می توان کلیه آلودگی و عوامل بیماری زا را از آن حذف کرد.وی با بیان اینکه آب، مهم ترین منبع آلودگی در ابتلا به بیماری هایی، مثل: حصبه، وبا و اسهال خونی است؛ گفت: به یقین، باید از آب های سالم و بهداشتی، برای شُستن و آشامیدن استفاده کرد.
باقری تاکید کرد که اتخاذ رویکردهای مهمی، مثل: همکاری و هماهنگی دستگاه های اجرایی، آموزش و اطلاع رسانی عمومی، تقویت نظام مراقبت کشوری، آفزایش سطح آگاهی و آمادگی کادر بهداشت و درمان، بسیج منابع و نیروی انسانی، تشدید نظارت های بهداشتی بر منابع آب و مواد غذایی، تقویت زیرساخت های بهداشتی و درمانی و آزمایشگاهی، از مهم ترین راهکارهای مدیریت مهار همه گیری احتمالی ناشی از این بیماری در آینده است.