به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۷:۳۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۵/۱۴ ساعت ۰۹:۱۹
کد مطلب : ۳۵۰۹۰۲

این خوراکی‌ریسک بیماری‌قلبی را افزایش‌می‌دهد

این خوراکی‌ریسک بیماری‌قلبی را افزایش‌می‌دهد
گروه علمی:تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانه یک همبرگر ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد، اما نه لزوماً به دلایلی که مردم اغلب فکر می‌کنند. مطالعه حدود ۴۰۰۰ فرد مسن نشان داد افرادی که گوشت قرمز زیادی می‌خوردند در معرض خطر بیماری قلبی و سکته بودند.
 
 
اما هیچ مدرکی وجود نداشت که این ارتباط به خاطر افزایش سطح کلسترول "بد" خون است.در عوض، محققان این خطر را تا حدی در مواد خاصی که توسط میکروبیوم روده تولید می‌شود ردیابی کردند. وقتی این باکتری‌ها گوشت قرمز را هضم می‌کنند، ماده شیمیایی به نام TMAO تولید می‌کنند که می‌تواند التهاب و لخته شدن خون را تحریک کند.

به گفته کارشناسان، برای یک فرد معمولی، این یافته یک پیام آشنا به همراه دارد: مصرف گوشت قرمز خود را محدود کنید.به گفته محققان، این یافته‌ها به این معنا نیست که کلسترول خون اهمیتی ندارد. اما کلسترول خون ارتباط بین گوشت قرمز و بیماری قلبی را توضیح نمی‌دهد.

در عوض، این مطالعه «موضوع قوی‌تری» ارائه می‌کند که باکتری‌های روده و TMAO ممکن است یکی از مسیرهایی باشند که از طریق آن گوشت قرمز منجر به بیماری قلبی و سکته می‌شود.«منگ وانگ»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه تافتس در بوستون، گفت: «وقتی صحبت از گوشت قرمز و سلامتی به میان می‌آید، بیشتر تحقیقات بر روی چربی اشباع شده و اثرات آن بر کلسترول خون متمرکز شده است.»

اما در حالی که چربی اشباع شده می‌تواند کلسترول بد LDL را افزایش دهد، اختلاف نظر وجود دارد که آیا مقادیری که مردم معمولاً مصرف می‌کنند در نهایت بر خطر بیماری قلبی آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.وانگ گفت: «یافته‌های جدید از نگاهی فراتر از چربی‌های اشباع‌شده نیز پشتیبانی می‌کند: گوشت قرمز ممکن است از طریق مکانیسم‌های دیگر بیماری قلبی را ایجاد کند.»

به طور کلی، تیم وانگ دریافتند هرچه مردم گوشت قرمز بیشتری مصرف کنند، خطر حمله قلبی یا سکته مغزی در آنها بیشتر می‌شود.به طور متوسط، این خطر با هر وعده مصرف روزانه گوشت قرمز ۲۲ درصد افزایش می‌یابد. هنگامی که محققان به دنبال توضیحات بالقوه بودند، دریافتند که قند خون بالاتر نیز تا حدی باعث ارتباط بین گوشت قرمز و ناراحتی قلبی می‌شود.

دلیل این موضوع مشخص نیست، اما محققان حدس می‌زنند که آهن موجود در گوشت قرمز ممکن است یکی از دلایل آن باشد. مصرف زیاد آهن با افزایش خطر ابتلاء به دیابت مرتبط است.توضیح دیگری نیز وجود دارد: سه ماده شیمیایی تولید شده توسط باکتری‌های روده حدود ۱۰ درصد از ارتباط بین گوشت قرمز و بیماری‌های قلبی عروقی را تشکیل می‌دهند.این مواد شیمیایی شامل TMAO و دو پیش ساز برای آن بود که همگی با تجزیه باکتری‌های روده ال کارنیتین، یک ماده مغذی فراوان در گوشت قرمز، تولید می‌شوند.تحقیقات قبلی نشان داده است که TMAO می‌تواند التهاب عروق خونی و لخته شدن خون را افزایش دهد.
برچسب ها: بیماری قلبی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها