دریافت لینک صفحه با کد QR
ارتقای سلامت صنعت غذایی با کمک پلاسما
22 مرداد 1401 ساعت 17:41
گروه علمی: یکی از شرکتهای دانشبنیان با استفاده از فناوری پلاسمای سرد، روشی را برای ارتقای سلامت محصولات غذایی ارائه کرد.به گزارش ایسنا، پلاسمای سرد یک تکنولوژی جدید و نوظهور است که به طور بالقوه در مراحل فرآوری مواد غذایی و کشاورزی کاربرد دارد و توسعه آن به عنوان یکی از روشهای پیشنهادی سازمانهای مختلف جهانی و اتحادیه اروپا برای افزایش سلامت مواد غذایی و از اهداف برنامه ۲۰۲۰ پیشنهاد شده است.
در ایران یکی از شرکتهای دانش بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته است گامهای مثبتی در جهت رفع چالشهای موجود بر راه صنعتی و تجاری شدن این فناوری در ایران بردارد.
تخلیه سد دی الکتریک، به عنوان روشی جدید و خلاقانه برای تولید پلاسمای سرد یا غیر حرارتی شناخته میشود که یکی از روشهای استریلیزه کردن مواد غذایی و کشاورزی است. میکروب زدایی سطح غذا و جوانه زنی بذر، دو کاربرد اصلی پلاسمای تخلیه سد دی الکتریک محسوب میشود.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی ریاستجمهوری، این فناوری در صنایعی همچون متالوژی، کشاورزی، پزشکی، پلیمر، تولید کود و صنعت غذایی کاربردی است و میتواند به حفظ ارزش منابع غذایی در هنگام فرآوری و نگهداری از آن کمک کند.از این فناوری همچنین برای ضدعفونی کردن بذرها و آب مورد نیاز گیاهان زراعی، افزایش جوانهزنی، اصلاح خاک زراعی، دفع آفات و قارچهای گیاهی و افزایش قابلیت نگهداری مواد غذایی و بافتهای زنده از طریق غیرفعالسازی میکروبی و آنزیمی استفاده میشود.به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی ریاستجمهوری، نتایج تحقیقات متعدد نشان میدهد که این روش باعث بالا رفتن سرعت رشد گیاهان، افزایش کیفیت و بازدهی گیاه و ارتقای امنیت و سلامت غذا میشود.
کد مطلب: 352179
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir