گروه اقتصادی: مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی خاطر نشان کرد: متناسب با کاهش مصرف تولید نیز روند کاهشی به خود گرفته و در حال حاضر مازاد تولید باعث شده است که مرغ زیر نرخ مصوب در بازار عرضه شود.
به گزارش ایلنا، حبیب الله اسدالله نژاد با اشاره به کاهش سرانه مصرف مرغ در کشور، بیان کرد: متناسب با کاهش مصرف تولید نیز روند کاهشی به خود گرفته و در حال حاضر مازاد تولید باعث شده است که مرغ زیر نرخ مصوب در بازار عرضه شود.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه خرید شرکت پشتیبانی امور دام میتواند ضررهای تولیدکنندگان را کاهش بدهد، افزود: این شرکت باید باجدیت مرغ مازاد را جمعآوری کند تا قیمتها واقعی شوند و شاهد افزایش قیمت مرغ در بازار و متعاقب آن واقعی شدن قیمتها باشیم.مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در پاسخ به این پرسش که شرکت پشتیبانی امور دام در هفتههای اخیر خبر از خریدهای روزانه مرغ و تخممرغ را رسانهای را کرده است آیا این خریدها را کافی نمیدانید؟ گفت: این شرکت روزانه اقدام به خرید مرغ منجمد میکند اما این اعداد معنادار نیست و خریدهای مازاد در 3 استان شمالی کشور که تاثیر بسیار زیادی در تولید مرغ کشور دارند قابل توجه نیست.
این فعال اقتصادی با اشاره به کاهش تولید مرغ در ماههای اخیر بیان کرد: در اردیبهشت حدود 122 میلیون جوجه ریزی صورت گرفته که این عدد در تیر به کمتر از 93 میلیون قطعه رسیده است.وی ادامه داد: تجربه سالهای گذشته گواه افزایش مصرف در ماه محرم را میداد این در حالیست که در محرم سال جاری میزان مصرف قابل توجه نبود.
اسداللهنژاد در پاسخ به این پرسش که سازمان دامپزشکی اعلام کرد که بعد از 6 سال مجوز صادرات مرغ به عراق را صادر کرده است آیا این مسئله تاثیری در جمعآوری مرغ مازاد در کشور میگذارد؟ اذعان کرد: تصمیمات در زمینه صادرات در ایران لحظهای است از اینرو امکان برنامهریزی پایدار برای تجار و تولیدکنندگان میسر نیست از سوی دیگر بازار عراق به تنهایی نمیتواند مرغ مازاد ما را خرید کند و باید به دنبال توسعه بازارهای هدف باشیم.وی تاکید کرد: اگر دولت سیاست صادراتی را در دستور کار خود قرار داده است باید نخست زمینههای آن را فراهم کند در غیر این صورت روند صادرات مرغ در ایران مقطعی خواهد بود.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه تعدیل تولید همواره نتیجه عکس میدهد، تصریح کرد: تولید اگر اقتصادی باشد تولیدکنندگان بنا به ظرفیت اقدام به تولید میکنند؛ چرا که برای ایجاد بنگاه تولیدی سرمایهگذاری قابل توجهی کردند.به گفته اسداللهنژاد؛ زمانیکه بنگاه تولیدی به موسسه خیریه تبدیل میشود بدون تردید شاهد تعطیلی تولید خواهیم بود.وی در پایان بیان کرد: متاسفانه بارها تولیدکنندگان درباره شرایط دشوار مصاحبه و تلاش کردند که صدای خود را به گوش مسئولان برسانند اما متاسفانه جوابی نگرفتند.