دریافت لینک صفحه با کد QR
تولید اکسیژن در فضا با کمک آهنربا!
23 مرداد 1401 ساعت 13:52
گروه علمی:محققان دانشگاه وارویک روشی نوین برای ساخت اکسیژن برای فضانوردان با استفاده از آهن ربا ابداع کرده اند. در ایستگاه فضایی بین المللی اکسیژن با استفاده از یک سلول الکترولیتیک تولید می شود که آب را به هیدروژن و اکسیژن تبدیل می کند. البته باید این گازها از سیستم مذکور خارج شوند.
تحلیل جدید محققان مرکز Ames ناسا نشان داد به کارگیری چنین سیستمی در مریخ نیازمند حجم عظیمی است که چندان مفید به نظر نمی رسد در همین راستا محققان ناسا هم اکنون از سانتریفوژ برای دستیابی به اکسیژن در فضا استفاده می کنند اما این ماشین ها نیز بزرگ هستند و نیازمند برق و فرایندهای نگهداری پیچیده هستند. در این میان تحقیقی جدید با انجام آزمایش های عملی نشان داد می توان با استفاده از آهنربا به اکسیژن دست یافت.
این آزمایش ها در مرکز ZARM آلمان و با استفاده از تجهیزاتی برای شبیه سازی میکروگرانش انجام می شود.
پروفسور هانس پیتر شاوب از دانشگاه کلورادو بولدر می گوید: پس از سال ها تحقیقات تحلیلی و رایانشی، توانستیم از تجهیزات آلمان برای ایجاد نمونه اولیه ای استفاده کنیم که در محیط گرانش صفر فضا کارآمد است.برای این منظور محققان فرایندی را مهندسی کردند تا در محیط های میکروگرانش حباب های گاز از سطح الکترود را جدا کنند.
این تحقیق برای نخستین بار نشان داد حباب های گاز را می توان با غوطه ور کردن آنها در انواع مختلف محلول آبی به یک آهنربای نئودیمیوم ساده در گرانش ریز جذب و دفع کرد.کاترینا برینکریت از دانشگاه وارویک در این باره می گوید: از زمان نخستین پروازهای فضایی در دهه ۱۹۶۰ میلادی، فاز جدایی کارآمد در محیط هایی با گرانش کم، مانعی برای اکتشافات فضایی انسان به شمار می رود. این پدیده به خصوص برای سیستم های پشتیبانی از حیات موجود در فضاپیما و ایستگاه فضایی بین المللی چالش برانگیز است زیرا اکسیژن مورد نیاز خدمه در سیستم های الکترولیز آبی تولید می شود و نیازمند جداسازی الکترود و مایع الکترولیت است.برینکرت معتقد است روش جدید مزایای زیادی دارد و به توسعه سیستم های جداسازی الکترود و مایع الکترولیت در ماموریت های طولانی فضایی کمک می کند.
این تحقیق در ژورنالnpj Microgravity منتشر شده است.
کد مطلب: 352332
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir