به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۲/۲۲ ساعت ۱۰:۲۲
کد مطلب : ۳۵۴۷۱

حضور هفتمین ثروتمند ایران در بورس‬ کالا

گروه اقتصادي: براساس خبری که بورس کالا منتشر کرده است، بزودی زیره سبز هم در بورس معامله می‌شود.
حضور هفتمین ثروتمند ایران در بورس‬ کالا
معامله قراردادهای آتی زیره در بورس کالا به شفاف‌سازی بیشتر بازار این محصول صادراتی کمک می‌کند. براساس گزارش‌های رسمی در حال حاضر سوریه و هندوستان به عنوان رقبای اصلی ایران در بازار زیره شناخته می‌شوند. البته پس از آغاز درگیری‌های داخلی در سوریه، از میزان صادرات این کشور کاسته شده است. اما از سوی دیگر همزمان با این جریان و با وقوع خشکسالی در ایران میزان تولید و صادرات زیره ایران هم از 50 هزار تن تا آستانه 10 هزار تن کاهش یافت. هندی‌ها به طور متوسط سالیانه 90 هزار تن و سوری‌ها به طور متوسط سالیانه 10 هزار تن زیره کشت می‌کنند.

بیشترین محصول زیره سبز ایران در استان خراسان جنوبی کشت می‌شود، اما با توجه به وضعیت سالهای گذشته کشاورزی ایران میزان تولید به شدت کاهش یافته است. بخش مهمی از تجار زیره ایران در آنسوی مرزها سکونت دارند. آمارهای گمرک نشان می‌دهد، زیره ایرانی به امارات صادر می‌شود و از این کشور با بسته‌بندی مجدد به نقاط دیگر جهان صادر می‌شود.

کشورهای آمریکا، مراکش، الجزایر، لیبی، سریلانکا، کانادا، فرانسه اصلی‌ترین خریداران زیره ایرانی به شمار می‌روند. آمارهای تجارت سالیانه ایرن و امریکا هم نشان می‌دهد بیشترین صادرات مجدد زیره ایران به این کشور است. حضور زیره در بورس کالا، این امیدواری را در تجارت ایجاد کرده است که با شفاف‌سازی معاملات وضعیت بازار قدری بهبود یابد. در حال حاضر اسدالله عسگراولادی اصلی‌ترین صادرکننده زیره سیاه ایران به شمار می‌آید. بزودی قراردادهای آتی زیره سبز در بورس کالا انجام می‌شود. در صورتی که معاملات زیر در بازار شفاف بورس به نتیجه برسد، وسوسه معامله زیره سیاه در بورس هم برای صادرکنندگان و فروشندگان این محصول ایجاد می‌شود.

شفاف‌سازی معاملات زیره سبز می‌تواند، شرایطی را مهیا کند تا تجار جوان‌تر به این بازار ورود کنند و صادرات فله‌ای آن محدود شود. یکی از صادرکنندگان زیره سبز برآورد کرده است که ورود به بازار صادرات زیره حداقل به 400 تا 600 میلیون تومان سرمایه اولیه نیاز دارد و در صورت معامله این محصول در بورس به جهت الزام رعایت استانداردهای کیفی، کشف قیمت عادلانه و پوشش ریسک، شرایط برای افزایش صادرات آن بیش از پیش مهیا می‌شود.
مرجع : خبرآنلاين