گروه اقتصادی: یکی از شرایط دیگر نیز برای گرفتن وام از بانک گذاشتن وثیقه نقدی است.به گزارش ایبِنا، مسدود شدن بخشی از وام دریافتی از بانکها یا درخواست وثیقه نقدی از مشتری از جمله چالشهای مهمی است که سالهاست گریبان مردم را گرفته است. این مهم در تضاد با اصل دسترسی آسان به خدمات بانکی میباشد. اصلی که در حال حاضر جزو اولویتهای دولت سیزدهم است و شاهد اجرای اقدامات متعددی در این زمینه هستیم.
برهمین اساس بانک مرکزی دولت سیزدهم دریافت هرگونه وثیقه نقدی قبل از اعطا تسهیلات و یا بلوکه کردن بخشی از مبلغ تسهیلات بعد از اعطا وام توسط بانکها یا موسسات غیربانکی برای اعطا تسهیلات را ممنوع اعلام کرده است. به نحوی که بنا به تاکید علی صالحآبادی، رئیس کل بانک مرکزی، بانکهای دریافتکننده وثایق نقدی و بانکهایی که بخشی از وام را بلوکه میکنند، متخلف محسوب شده و با آنها برخورد میشود.
برای گرفتن وام وثیقه نگذارید
اخذ هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی به هر عنوان قبل و یا بعد از اعطا تسهیلات توسط بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی ممنوع است. در صورت توافق نیز اقدام به اخذ وثیقه نقدی باید در قالب سپرده سرمایهگذاری بلندمدت و با پرداخت سود علیالحساب معادل سود متناظر با دوره زمانی آن سپرده و مشابه سپردههای مدتدار پرداخت شود و نرخ سود کمتر و یا عدم اعطا سود به این سپردهها تخلف محسوب میشود.اگر بانکی به مقررات موجود عمل نکند به هیات انتظامی بانک مرکزی معرفی خواهد شد. این برخورد قانونی با بانکهای متخلف میتواند خبر خوبی برای مشتریان باشد که در دولت سیزدهم به طوری جدی پیگیری میشود. مردم نیز در این میان نباید بیتفاوت باشند و باید موارد شکایتی را اعلام کنند.
در صورت مشاهده تخلف بانکی، چگونه پیگیری کنیم؟
با اینکه به طور مکرر و در بخشنامههای متعدد توسط بانک مرکزی به این مسئله تاکید شده و رئیس کل بانک مرکزی نیز بر این موضوع بارها تاکید کرده است، اما ممکن است هنور برخی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی اقدام به دریافت وثایق نقدی و یا اینکه مبلغی از وام را مسدود کنند که درصورت مشاهده چنین تخلفهایی مردم میتوانند با مراجعه به سامانه ارتباطات مردمی بانک مرکزی به نشانی https://crm.cbi.ir/ یا سایت بانک مورد نظر خود نسبت به ثبت و رسیدگی به شکایت اقدام کنند.