گروه جامعه: سازمان سنجش برای صحتسنجی از کسانی که مشکوک به تقلب در کنکور هستند مجددا در بین یک تا چهار درس از آنها امتحان میگیرد.شاید یکی از این اتفاقات که هر ساله در میان رسانهها خبرساز میشود؛ تقلب در کنکور یا فروش سوالات آزمون باشد. دست به دست شدن این اخبار و رسیدن آنها به داوطلبان باعث به خطر افتادن سلامت روانی هزاران داوطلب کنکور و خانوادههای آنها میشود.
حتی اگر مسئولان سازمان سنجش این اخبار را تکذیب کنند، اما خیال داوطلبان باز هم راحت نمیشود و تا نتایج نهایی کنکور دل نگران هستند و میخواهند هر چه سریعتر خبر شنیدن قبولی خود در همان رشته و دانشگاهی که سالها انتظارش را داشته و برایش تلاش کردهاند را بشنوند.«سوالات کنکور سراسری ۱۴۰۱ لو رفت» خبری که بلافاصله پس از شروع کنکور سراسری در فضای مجازی منتشر شد. رئیس سازمان سنجش به رد این خبر اقدام کرد و گفت که تقلب در هر آزمونی ممکن است رخ دهد، اما تقلب به معنای افشای سوالات یعنی این که داوطلبان قبل از آزمون به سوالات دسترسی داشته باشند که در کشور ما امکان ندارد.
قسم میخورم سوالات کنکور لو نرفته است!
او گفت: میتوان قسم خورد که تا حالا اتفاق نیفتاده است و تا جلسه آزمون هیچکس سوالات را ندیده است. در سالهای اخیر روند تقلب به بعد از رسیدن سوالات به داوطلب رسیده است. تقلبی که قبلا بوده، نگاه به چپ و راست بود که در سالهای اخیر تکنولوژی به این مسئله وارد شده است.رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در حال حاضر تقلب این است که داوطلب عکس سوالات را به بیرون میفرستد و تقلب آن جا اتفاق میافتد که سوالات حل شوند و به وسیله کیتهای الکترونیک پاسخها به داوطلب برسند که البته در آزمونهای امسال اتفاقی رخ نداد و فقط یک عکس مخابره شد.
بیاطلاعی سنجش از فروش سوالات کنکور
حسن مروتی، معاون امور آزمونهای سازمان سنجش گفت: از سال ۴۷ که سازمان سنجش تاسیس شده است، هیچگونه سوال کنکوری فروخته نشده است و هیچ سازمانی با این نوع فعالیت وجود ندارد.او افزود: در روز کنکور سوالات باز میشوند و در اختیار افراد قرار میگیرند. اکنون هم وسایل ارتباط جمعی بسیار زیاد هستند و به صورتهای گوناگون مانند عینک، پاککن، ساعت و … وارد جلسه آزمون میشوند. افراد میتوانند با روشهایی که خودشان میشناسند سوالات را به بیرون از حوزه بفرستند.
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش ادامه داد: ما از فروختن سوالات کنکور یا نفروختن آنها مطلع نیستیم و از کنترل سازمان سنجش خارج است.با وجود این که نتایج نهایی کنکور داوطلبان در روزهای پایانی شهریور اعلام میشود، اما هنوز کارنامه اولیه برخی داوطلبان کنکوری منتشر نشده است.رئیس سازمان سنجش آموزش کشور دلیل منتشر نشدن کارنامه اولیه برخی داوطلبان را احتمال تقلب آنها در کنکور میداند، اما مگر در کنکور امسال برای جلوگیری از تقلب از ابزار هوشمند و پیشرفته استفاده نشده است؟
محرومیت ۱۰ ساله مجرمان از شرکت در کنکور!
پورعباس گفت: بررسیهای فنی انجام میشوند. اگر قطعا متقلب بودن آنها اثبات شد از یک تا ده سال بر حسب درجه تخلف از شرکت در کنکور محروم خواهند شد.رئیس سازمان سنجش ادامه داد: تخلف جرم محسوب نمیشود و تخلف در زمان آزمون سوءسابقه برای متقلبان کنکور حساب نخواهد شد و این موضوع از نظر ما ایراد بوده است.حسن مروتی، معاون امور آزمونهای سازمان سنجش گفت: داوطلبانی که نتایج کنکور آنها با سوابق تحصیلی یا کنکور سالهای گذشته یکسان نبوده است یا شباهت با پاسخ نامههای تقلب یکسان بوده؛ مشکوک به تقلب هستند.او گفت: این داوطلبان را صدا میکنیم و بسته به این که در چه درسهایی در دبیرستان ضعیف بودهاند و الان رتبه خوبی آوردهاند؛ بین ۱ تا ۴ درس را مجدد امتحان میدهند. برای مثال نمره درس ریاضی آنها در مدرسه ۱ شده است؛ اما درصد تست آنها در کنکور سراسری ۸۲ شده باشد که باید همان درس را مجدد آزمون دهند.