گروه سلامت:یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در کاهش قند خون و درمان تبخال موثر دانست.شربت برگ زیتون (برگ زیتون+چای ترش+چای سبز+دارچین+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، آهن، اسیدفولیک، قند ساکاروز، گلوکز و فراکتوز، کلسیم، پروتئین، الئوروپین، اوژنول، مس، فسفر، فنول، فیتوکمیکالها، اسیدلینولئیک و ... است.برای بررسی خواص شربت برگ زیتون و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت برگ زیتون
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت برگ زیتون گفت: این شربت میزان ترشح انسولین از پانکراس را افزایش میدهد و باعث کاهش قندخون میشود؛ لذا برای افراد دیابتی بسیار مفید و اثربخش است.وی افزود: ویتامین D، کلسیم و منیزیم موجود در شربت برگ زیتون، موجب استحکام استخوان و دندان میشود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: درمان تبخال، کاهش کلسترول بدخون (LDL)، آرامبخش قلب و اعصاب، کاهش چربی خون و رفع کبدچرب از دیگر خواص این شربت فوقالعاده است.این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت خاصیت آنتی بیوتیکی، ضد التهابی و ضد ویروسی دارد؛ لذا برای افراد مبتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماران ریوی بسیار مفید و اثربخش است.
وی اظهار کرد: مصرف شربت برگ زیتون موجب افزایش سوخت وساز بدن، کاهش وزن و تناسب اندام میشود؛ لذا افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند میتوانند از این شربت خوشمزه و مفید استفاده کنند.عظمایی بیان کرد: شربت برگ زیتون به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها از جمله سرطانها محافظت میکند.
این محقق پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت فشارخون را کاهش میدهد و موجب گشادی عروق و ممانعت از تجمع پلاکتها میشود، در نتیجه سلامت قلب و عروق را تضمین میکند.وی اظهار کرد: درمان دردهای روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و دردهای مفصلی (آرتریت) خاصیت دیگر این شربت بینظیر است.عظمایی گفت: از دیگر خواص این شربت میتوان به تاثیر چشمگیر آن در تصفیه خون، رفع غلظت خون و دفع اسیداوریک اشاره کرد.
مقدار مصرف شربت برگ زیتون
وی بیان کرد: از این شربت میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.