گروه اقتصادي: آجیلها معمولا زود کیفیتشان را از دست میدهند و به طور کلی باید آجیل ها زود مصرف شوند.
رعایت نکات زیر برای خریدن و مصرف آجیل در ایم نوروز به شما کمک می کند.
۱- همیشه سعی کنید آجیل و دانههای روغنی را به اندازه ی مصرفتان بخرید تا همان قدر که تازه هستند از آنها استفاده کنید. آجیل به دلیل روغن زیادی که دارد خیلی زود فاسد میشود. حتما قبل از اینکه آجیل بخرید با خوردن چند دانه از آنها از کیفیت طعم و تازه بودنش اطمینان حاصل کنید اگر غیر از این بود از خریدن آجیل صرف نظر کنید.
۲- در فروشگاه های بزرگ اغلب آجیل ها در ظرفهای مخصوصی نگه داشته میشوند زیرا آجیل نباید در هر ظرفی نگه داری کرد. برخی از فروشگاهها مستقیما آجیل را از کشاورزان میخرند بنابراین کیفیت آجیل بسیار بالاست اما باز هم شما قبل از خرید چند دانه از آنها را تست کنید یا از فروشندگان بپرسید که این آجیلها تازه هستند یا خیر.
۳- آجیلهایی را که مزه ترش دارند و بوی نامطبوعی میدهند نخرید. حتی اگر آجیل خریدید و در منزل متوجه ترش بودن آنها شدید فورا آجیلها را پس بدهید آجیل ترش باعث بیماری میشود.
۴- همیشه سعی کنید آجیل کم نمک بخرید. دقت کنید زیرا گاهی اوقات برای پنهان کردن ترش بودن و بوی بد آجیل به آنها نمک میزنند پس سعی کنید همیشه ترجیحا آجیل خام بخرید.
۵- بهترین جا برای نگهداری آجیل در یخچال یا جاهای خنک است. آجیل را باید در ظروف در بسته قرار دهید و آن را در یخچال نگهداری کنید اگر آجیل ها مازاد مصرف تان است میتوانید به مدت ۳ ماه آنها را فیریز کنید.
۶- آجیلها را خیس کنید. تعجب نکنید زیرا معمولا در طی فرآیند بو دادن آجیل ها بخشی از کیفیت آجیل از بین میرود بنابراین بهتر است آنها را قبل از خوردن خیس کنید تا هم راحتتر خورده شوند و آسیب کمتری به دندانها بزنند هم راحتتر هضم شوند. شما با شستن آجیلها تانیک اسیدی را که به آجیلها در فرآیند بو دادن میزنند از بین میبرید.
۷- اگر آجیل ها را شستید باید آنها را در یخچال یا فریزر نگه دارید تا ترش نشوند. آجیل هایی که مثل بادام و فندق سخت تر هستند یا پوست سفت تری دارند باید به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید. مثلا گردو جزء آجیلهای نرم است اما معمولا طعم تلخی را هنگام خوردن احساس میکنیم بهتر است گردو را ۱۲ ساعت بخیسانیم. حتی تخمه کدو یا تخمه آفتابگردان را هم میتوانید بخیسانید تا نرم تر شوند و آسیب کمتری به دندانها بزنند.
۸- همیشه باید دقت کنید که آجیلهایی را که خیساندید فورا مصرف کنید. آجیلها معمولا زود کیفیتشان را از دست میدهند به طور کلی باید آجیلها زود مصرف شوند.
۹- میتوانید خودتان در خانه آجیلها را بو بدهید. آنها را در ماهی تابه یا فر قرار دهید و با دمای پایین آنها را بو بدهید در حین بو دادن آجیل ها باید با دقت به آنها نگاه کنید تا نسوزند چون آجیلهای سوخته طعم بسیار بدی دارند.
۱۰- به هر حال در ایام نوروز آجیلهای فراوانی را مصرف میکنیم پس بهتر است علاوه بر خرید آن در خوردن آن هم دقت کنیم. آجیل ها را با میوههای خشک مخلوط کنید تا تنقلات سالمتری داشته باشید. میتوانید از آجیلها و دانههای روغنی در سالادها، همراه با کباب یا سیبزمینی سرخ کرده استفاده کنید. آجیلها را خرد کنید و در تهیه نان، بیسکوییت، نوشیدنیها، کیک و در تهیه انواع سس از آنها استفاده کنید.