اظهارات اسرائیل درباره پایگاههای نظامی ایران در سوریه
22 شهريور 1401 ساعت 14:53
گروه بین الملل: وزیر دفاع اسرائیل گفت که ایران «پایگاههای نظامی سوریه را به کارخانههای ساخت موشک تبدیل کرده است».
بنی گانتز با ارائه نقشه تاسیسات مجتمع صنایع دفاعی ارتش سوریه در منطقه مصیاف گفت ایران برای نیازهای خود در حال ساخت «صنایع ترور» در سوریه است و دستکم ده پایگاه تولید جنگافزار در سوریه دارد.به گفته او، ایران به تازگی ساخت صنایع پیشرفته نظامی در یمن و لبنان را نیز آغاز کرده است.
بنی گانتز افزود: موشکهای نقطهزن ساخت ایران در پایگاههای سوریه در اختیار حزبالله هم قرار میگیرد.او این را نیز گفت که ایران سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار به حزبالله پول میدهد.
وزیر دفاع اسرائیل در کنفرانس سالانه روزنامه اسرائیلی جروزالم پست در نیویورک، اضافه کرد که این روند باید متوقف شود.
او افزود که در صورت تداوم این روند، «صنایع پیشرفته ایران طی یک دهه در سرتاسر منطقه برای تولید سلاح و گسترش رعب و وحشت وجود خواهد داشت».
اظهارات ژنرال گانتز در بحبوحه تشدید حملات هوایی منتسب به اسرائیل در سوریه بیان شده است. بخشی از حملات اخیر علیه مرکز تحقیقات صنایع دفاعی سوریه، موسوم به «سِرس» در مصیاف سوریه بوده است.
بنا بر اظهارات جدید گانتز، ایران «سِرس» را به تولید موشکهای میانبرد و دوربرد تبدیل کرده و این مکان را به شکل یک کارخانه برای تولید سلاحهای پیشرفته و راهبردی درآورده است.
خبرگزاری رویترز با توجه به سخنان وزیر دفاع اسرائیل، به نقل از «منابع دیپلماتیک و اطلاعاتی منطقه» نوشت که حملات منتسب به اسرائیل در سوریه در دوره اخیر تشدید شده تا خطوط هوایی ارسال تسلیحات ایران به نیروهای همپیمان خود در سوریه و حزبالله قطع و یا مختل شود.
جنگندههایی که بر اساس گزارش رسانههای خارجی، متعلق به نیروی هوایی اسرائیل بودند، هفته گذشته فرودگاه حلب را چند بار هدف قرار دادند. کار این فرودگاه سه روز تعلیق شد تا باند پروازی آسیب دیده بازسازی شود.حمله سنگین سه ماه پیش اسرائیل به فرودگاه بینالمللی دمشق نیز فعالیت آن را به مدت سه هفته تعطیل کرد.اسرائیل پیشتر به بشار اسد پیام داده بود که اگر به میزبانی نیروهای نظامی ایران ادامه دهد، کاخ خود او بمباران خواهد شد.
بهرغم این هشدارها، سوریه و ایران همکاری نظامی خود را دنبال کردهند و نشانهای از کاهش حضور ایران در سوریه مشاهده نشده است.
اسرائیل که همکاریهای نظامی ایران و سوریه را در راستای «گسترش ترور» میداند، خود یک قدرت نظامی در تراز بینالمللی در ساخت و فروش انواع تسلیحات سنگین و مدرن است، ضمن اینکه تسلیحات پیشرفته آمریکایی نیز دریافت میکند.
در سفر سه هفته پیش بنی گانتز به آمریکا، قرارداد تحویل چهار فروند جنگنده فوق پیشرفته سوخترسانی در هوا به اسرائیل امضا شد. رسانههای اسرائیل این هواپیماهای سوخترسان را برای تکمیل توان نظامی کشورشان در حمله احتمالی به ایران توصیف کردند.
تاكید گانتس بر مقابله با ایران
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، که برای دومین بار در کمتر از سه هفته برای مطرح کردن «خطرات ایران» به آمریکا سفر کرده، پس از دیدار ، خود با دبیرکل سازمان ملل در توییتر نوشت با آنتونیو گوترش «درباره نیاز به ایجاد یک جبهه بینالمللی در برابر چالشها و در صدر آنها، تهدیدات ایران» گفتوگو کرده است.
ژنرال گانتز به گوترش گفت که «هر توافق هستهای با ایران باید شامل نابودی تمامی سانتریفیوژهای این کشور شود تا نتواند دوباره از آن استفاده کند».وی افزود که ایران تولید سانتریفیوژها را افزایش، و آنها را به تاسیسات مستحکم زیرزمینی انتقال داده و «اگر توافقی با ایران امضا شود، باید مطمئن شویم که سلاح اتمی نداشته باشد».
بنی گانتز سپس در دیداری جداگانه با سفیران کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل و سفیران کشورهای عضو «پیمان صلح ابراهیم»، «فاش کرد» که «ایران توان خود در غنیسازی اورانیوم را سه برابر کرده است».وی افزود: «ایران بزرگترین عامل بیثباتی در خاورمیانه است؛ میتواند ترور کند و باعث مسابقه تسلیحاتی شود ولی من معتقدم که میتوان جلو آن را گرفت و زمان اقدام نیز، اکنون است».
به گفته وزیر دفاع اسرائیل، ایران «اقتصاد جهانی و منابع انرژی را به خطر انداخته و باعث افزایش قیمت غذا و تجارت شده و آزادی کشتیرانی در منطقه را با مخاطره روبهرو کرده است و اگر به زیر چتر هستهای هم برود، وضع وخیمتر خواهد شد».با این حال، استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، گفت: «آقای دبیرکل همواره از حامیان جدی احیای برجام بوده است.»
کد مطلب: 358152